ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 34 441
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
Yolkata, щом са преценили, че така е по-добре за бебенцето, довери се на лекарите! Ще бъде под наблюдение, ще му дават каквото е нужно, за да се доразвие. Вярвам, че всичко ще е наред, кураж!

И аз бих казала за кръвното - явно е възможно в този етап на бременността много бързо да се променят нещата.

На мен ми излязоха днес последните изследвания - желязото, феритинът и хемоглобинът отново са надолу, въпреки всички усилия. Явно бебенце си точи доста и не насмогвам въпреки ударните дози желязо и вит Ц. Фибриногенът е завишен, другите показатели за кръвосъсирване - също, там изненади няма. Единствено завишените кетони ме притесняват, макар да има тенденция за намаляване от предния път. Честно ви казвам, уморих се да ги следя тия неща и да си мисля какво да регулирам, за да не навредя на бебенце. Надявам се всичко да е наред накрая.

# 736
И моят фибриноген е завишен, уж било нормално за бременни. Ама нали ще съм секцио и се тревожа, ще им напомня да ми бият фраксипарин след секциото.

Yolkata, значи добре е минало първия път, сега ще е още по-леко.

# 737
Йолката,

Всичко ще е наред.
Щом е по-добре за бебето да е по-рано секциото, значи добре, че наблюдават и са изместили датата.
Ще стискаме палци и ти изпращаме сила и подкрепа! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Лунатичка,
Сега измерих моето 136 на 85 и пих четвърти допегит за деня, защото не трябва да се поддържа над 140 на 90 в никакъв случай, а бързо се вдига, днес по-рано ми беше 147 на 85.
При 140 на 100 не трябва да си по магазините и на крак, а в леглото с много течности и явно по-голяма доза хапчета.
Уведоми лекаря, не е шега работа.
Плюс това следващите дни го дават доста топло, а това вдига кръвното допълнително.
В нашия девети месец всичко напира,  и кръвно, и захар, отоци, болки...Още малко,  то не остана. Строг контрол до финал.

Аз се мъча с тези глобули втора вечер, не е приятно, а има още цели 10 дни да ги слагам. Но стискаме зъби...

# 738
Суити, така е, обаче е над с доста, а и другите показатели за коагулация са си традиционно извън норма. Бях прескочила една доза клексан преди даването на кръв и предполагам това е допринесло. Казаха ми да спирам клексана в неделя, което е около 10 дни преди термин, сега се чудя дали да не го продължа малко.... Ще коментирам с лекаря следващата седмица.

# 739
Лунатичка, искаш ли да потърся лекарството в някоя близка аптека тук? И после мога да ти го изпратя? Кажи му за кръвното. Щом у вас ти е толкова високо, когато си спокойна.
Yolkata, всичко ще е наред. Има бебенца дето сами си излизат преди термин.
Не,но иначе много благодаря за предложението.Писах му сега и като звънне,ще му кажа и за кръвното.Сутринта не съм пила кафе и беше 147/104.Колкото и да го мразя,се насилих и ядох чесън,та сега е 125/83.Обаче като е високо,нищо ми няма.Спада ли,умирам.Причернява ми,треперя.. Е сега лежа и нямам сили да стана да готвя.

# 740
Стига си готвила, с това кръвно си е притеснително, някои ги хоспитализират, пази се мила Лунатичке.
Яж малко кисело мляко с канела, докато се чуеш с доктора.

Вие имате ли болки в корема? Особено вечер все ме боли някъде, като сменя позата уж минава, като ми се допишка и пак леко ме заболява.
Отделно и болки от разширението на таза имам.
Ох, дано издържа още няколко дни.

# 741
Добро утро на всички.
Sweety, и аз имам болки особено вечер като се завъртам.Последния път моят АГ каза че сега навсякъде ще ме боли,а да не говорим за болките в пръстите особено на дясната ръка,чак ми се схващат.
Лунатичка за бутане на кръвното може да пиеш и кисело мляко със сода

# 742
За високото кръвно има лекарства и диета бедна на сол. Как содата ще ѝ помогне, когато тя самата съдържа натрий.

Lunatichka92, имаш ли някакви отоци, смущения в зрението или някакво необичайно неразположение? Слушай лекарите и се пази, малко остана.

# 743
*Sweety*, аз имам леки менструални болки сутрин и вечер. Стягане от време на време, което не мога да разбера дали е бебето или са контракции.
Лунатичка, няма проблеми. Ако си промениш мнението ще съдействам. Пиши какво ти е казал лекаря после.

# 744
Тези от вас, които са раждали секцио или им предстои, коя упойка бихте избрали (ако имате право на избор) пълна или спинална?
Аз съм се спряла на спинална, дано не сгреша.

# 745
Добре утро 🌞

ASY, надявам се си добре, подсещам само, че е време за нова тема. Благодаря.

Да ви кажа аз не щА да спирам магнезия. Не го пих две вечери и голяма изтръпване на краката. Тази сутрин ми стана ясно, че е и естествен процес, защото намеря ли позиция удобна и лежа в нея, докато не трябва да стана и не мърдам.

Иначе какво да ви кажа, едвам нася това свръхтегло вече.

# 746
Привет Simple Smile
Аз не спах почти цяла нощ и съм като парцал направо  .... и мен ме боли навсякъде.

Миналото секцио ми беше със спинална упойка, сега може би бих избрала пълна след като видя бебето.

# 747
Тези от вас, които са раждали секцио или им предстои, коя упойка бихте избрали (ако имате право на избор) пълна или спинална?

Аз имам над 12 пълни упойки за 3 години, като 2 от тях са за по 3 часови операции и бих казала, че пълната упойка е нещо страхотно, за мен даже приятно 😂 Но за секциото съм избрала спинална, защото искам да си видя бебето и да се уверя, че е добре, малко ме е страх от нея, но ще трябва да преборя и този страх явно 😄

# 748
Здравейте,
пускам ● НОВАТА тема

Нямах много време да я оформя, добавих двете родили мами / ако има още някоя която съм пропуснала, моля да ми я пратите

# 749
Jojo,

Това са доста операции за три години.
Надявам си, че си добре.
Доколкото знам при секциото пълната упойка я добавят след като извадят бебето и го види майката,  така упойката не достига до него. Дефекто пак се почва с местна упойка, но после добавят и пълната.

Аз имам над 12 пълни упойки за 3 години, като 2 от тях са за по 3 часови операции и бих казала, че пълната упойка е нещо страхотно, за мен даже приятно 😂 Но за секциото съм избрала спинална, защото искам да си видя бебето и да се уверя, че е добре, малко ме е страх от нея, но ще трябва да преборя и този страх явно 😄

Общи условия

Активация на акаунт