ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 34 443
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Аз багажа съм го стегнала от 32 седмица 😂 Но не е за да съм подготвена предварително, просто постоянно добавям или махам разни неща. То така или иначе имам неща, които ползвам и сега, а ще ми трябват и ще ги сложа непосредствено, когато тръгваме за болницата. По скоро май просто съм извадила куфара и така си стои в стаята, та като се присетя нещо слагам вътре. Почти съм убедена, че половината неща изобщо няма да ми трябват, но съм по спокойна така. Иначе дрешките съм ги увила в пеленката, а пеленката в платнена торбичка

Сетих се, че и Аничка се загуби. Дано е добре и просто е заета покрай близнаците и подготовката за бебето

# 706
Аз съм с усещането, че нещо ще се случи. Всяка вечер така се чувствам. Когато правя нещо за първи път винаги съм така. Като покупки ми останаха само козметиката да взема. Май съм забелязала на бебо.
Момичета днес бях на тонове. Бяха все около 125-135. Не трябва ли пулса да е по ускорен? Акушерката ме кара да се движа, но май не остана очарована.
В Надежда знам, че чакат една седмица преди да предизвикат раждане. Надявам се да не стигна до там.

# 707
Загънах дрешките за изписване в пелената от комплекта  и прибрах в бебешкия шкаф. Не знам аз ли да ги нося към отделението или по скоро като дойде деня да ми ги донесат.

Моят багаж още не е приготвен. Ще трябва да се задействам вече, че да не тръгна само с вода и зарядно. Някак ми е по-приятно да пера и прибирам бебешки дрешки отколкото да стягам багаж за болница.

Днес ми изписаха лекарства за бактериите, цели 12 дни на глобули и за мм има хапчета и крем.

# 708
Между другото, въпрос - как съхранявате стерилизирани шишета, биберони и части на помпата за кърма? Предстои ми да си опаковам помпата за родилното, но се чудя в какво да я прибера. Писах и в септемврийската група, като по-опитни от нас Grinning

Мога ли да стерилизирам несесер в парен стерилизатор? Или по-скоро някаква пластмасова кутийка? Стерилизаторът е на Авент ако има значение.

# 709
  • Sofia
Момичета днес ме приеха за наблюдение в болница. Стискайте палци да е наред всичко. Аз още съм в шок.

# 710
Стискаме палци! Всичко ще е наред!

Съхранявам в найлонови торбички с или без цип.

120-160 тонове на бебето са ок, +- пак зависи от някои неща

# 711
Vaflichka,
Стискаме палци. Всичко ще бъде наред.
❤️❤️❤️❤️❤️

Shisharche,

Аз съхранявам стерилизирани шишета и биби в чист шкаф и също в еднократни пликчета за сандвичи/ за замразяване.

Мен си ме опъва стабилно коремът и наболва тази вечер, и отгоре и отдолу,  отвътре едно напрежение, ту ме стяга, ту отпуска... подозирам че може да е от умора и от един  по-стегнат пуловер и го махнах, да видим, дано да мине.

# 712
Vaflichka, стискаме палци 🤞💐!

Shisharche, аз след като ги стерилизирах ги прибрах в найлонов несесер, който бях измила с гореща вода и веро за бебешки съдове и след това добре подсушила със сешоар.

На мен също ми се стяга и опъва много корема, а нощем ме хващат и сериозни болки, пия ношпа и магнерот и засега овладявам положението.

# 713
Вафличке,дано не е нещо сериозно.Ако пък му е дошло времето,успех.
Аз цял ден се боря с кръвно.Поддържам го от 130/90 до 160/105.Сега си лягам,пък ако се събудя,събудя😁.
Докторът юи допълнително ме ядоса.Каза да съм търсела Гиназол.По другите градове и по малките аптеки,понеже го били спрели от производство.Ако случайно го намеря,да му се обадя да ми пусне рецепта.И да съм ходила той да го поставя.Казах му да ми изпише нещо нормално,което да бях купила още днес и да си го поставям сама.Това било най-доброто.Толкова ми вдига нервите напоследък,че нямам желание и на консултация да ходя.

# 714
Lunatichka,

И аз имах такива дни с кръвно, през които то играе и упорито се вдига, така и при двете ми бременности, даже понякога и без да съм бременна се е случвало.
Хубавото е, че го следиш и взимаш мерки.
Дано да спадне.
Може и по някое валидолче да се смуче под езика, не е проблем за бебето, а много помага за кръвното.
Пиеш ли допегит и по колко?

Аз почти събрах багажа за отделението. Останаха дребни неща като гащи еднократни и нещо за попиване на кърмата, ако има де...

# 715
Оцелях😄.Не,не пия нищо за кръвно.По принцип не вдигам.Или е от бременността,или от притеснение.Преди да пия кафе  тази сутрин(да се разбира в 4ч)го измерих и беше 125/80.
Снощи видях,че една позната с термин 15.10.е родила.Бързат тези бебчета,а дори не  знаят колко е тежък живота в днешно време.

# 716
Вафличка, стискам палци всичко да е наред. Чакаме да пишеш.
Лунатичка, на теб крайно много ти се възхищавам. От всичко, което пишеш, че правиш се изморявам само като чета. Хубаво е, че си смъкнала кръвното. Дано не го вдигаш толкова много повече.
При мен вечерната разходка на кучетата ми е много изморителна вече. Но се напъвам да ходя.
Комплекта за изписването ще го изпера и ще го прибера в плик с цип. Днес ще пусна последна бебешка пералня и мисля съм сравнително готова.
Купих си топка за упражнения... Цирка е пълен, защото кайра си мисли, че е за нея. И сега не мога да я използвам.
Искам да вляза в октомври и да раждам вече. Не ми тежи бремеността, нямам някакви оплаквания. Но това цялото нещо - мърда ли, тоновете му как са... Много ме напряга.

# 717
Добро утро и от мен! 🥰🥰🥰🥰🥰
Като спала три часа през нощта, сутрешното кафе беше чудно. Безсънието е стабилно, явно през деня ще наваксвам.
Вчера цяла вечер болки, болки, и като ме отпусна в 2 през нощта, рай. 🤣

И аз имам да пускам бебешки перални.
А снощи стегнах багажа за родилното, доволна съм.

Sway, права си, напрягащо е това мислене, притеснения, така е.

Вече като сме в деветия месец, колко начесто ще правим тонове?

# 718
Вафличка, стискаме палци! И от Джу очакваме включване. Иначе се загубиха доста мами, които в началото бяха активни. Аз се сещам за Аничка и Блонди -  другата мама на близнаци, дано са добре.

Аз спах чудесно днес, даже изненадващо. Каката ми е вкъщи до края на седмицата, след като вчера ми я върнаха от градина с “температура” от 37.2 след сън, която аз така и не измерих вкъщи. Има настроение, няма никакви симптоми (уикенда имаше някакви воднисти сополи, ама изобщо не достатъчно, за да си помисля, че е болна), оплаква се от време на време от главоболие. При нас в групата е гръмнал КОВИД и няма да се изненадам, ако го караме леко с минимални симптоми. Може даже при мен това с корема да е бил вирус, сега вече съм добре. Задържах си я вкъщи за всеки случай, като и без това съм болничен. Единствено, че сега ще трябва цяла сутрин да се редя при педиатърката за бележка, за да я пусна другата седмица. Поне ще потвърдя с нея за бебето, защото нямаме някаква официална уговорка.

Sway, на мен също не ми тежи бременността, но вече искам да си гушкам бебето и да не се притеснявам като не мърда достатъчно. От друга страна, знам, че излезе ли веднъж - няма връщане обратно и започват отговорностите. Така че някои дни си имам търпение. Grinning ММ обаче вече иска много да се ражда и даже е решил, че ще се ражда втората седмица на октомври.

Тоновете при мен вече започват веднъж на седмица до термина, след това, ако пренося май може да ги искат и всеки ден.

# 719
Забавното е, че си мислите, че като родим и напрежението ще се стопи😆. Когато се появят идват истинските тревоги.

Общи условия

Активация на акаунт