ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 34 462
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Странното е, че ММ се чувства по същия начин. Даже се шегуваме, че природата така го е измислила, че мъжът да може да е солидарен с жената.

Между другото, това си е съвсем реално явление - четох (вече не помня къде.....), че мъжете преминават също през хормонални промени по време на бременността, които мимикрират тези на жените, точно някаква форма на съпричастност, измислена от природата. Намирам го за абсолютно впечатляващо Simple Smile

Дана, какво таргетирате с акупунктурата? Ние работим за по-лесно разтваряне на шийката, а днес акупунктуристката ми каза, че ще правим по-силни протоколи вече два пъти седмично. Даже поръча да ме взема ММ след сесиите, за да не шофирам, интересно ми е колко силни ще бъдат. Ще се радвам да обменим опит и за това! И аз се съмнявам, че някой ще ме чака много-много след термин (между другото, понеже спомена възрастта като фактор, на колко си?), но и нямам усещане, че ще пренося.

Иначе Суити, на мен ми казаха да спра клексана две седмици преди термин. Днес пуснах последните кръвни и урина, винаги следят кръвосъсирването, но не очаквам промени в последния момент.

Дрийм, браво за шкафовете и енергията! Аз днес доизгладих кърпи и комплекти чаршафчета за кошарата, нищо че ще я ползваме след 6-тия месец, утре минавам към по-големите дрешки. Остава още малко. Вие до кой размер гладите като начало? Аз съм си поставила за цел наличните дрешки до 68 поне да изгладя, да има варианти.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 00:27 от Moonlit

# 691
Аз изгладих само комплектът за изписване и първата пералня с бебешки дрешки,  оттам нататък сушилнята глади.

Джу ми се губи, дано всичко да е наред. ❤️

И ММ има симптомите на бременността за толкова много неща. 😆

# 692
Аз не гладя, безсмислено ми е. Пералня, сушилня и сгъвам. Ако нещо излезе чак измачкано и бебето не го опъне, имаме машинка за гладене на пара, но едва ли. Приготвих дрешките до 6ти месец (на око, но да, повечето са до 68).
Като приготвите комплекта за изписване, къде го съхранявате чист и изгладен, в торба ли?

# 693
Скади, аз го прибрах направо в куфара за болницата, но май много ще се намачка 😄 ще го проверя тези дни как е😄

# 694
Моя е прибран в шкафа с дрешките на бебка.Като дойде време за него ММ ще ми го донесе в болницата

# 695
Скади, аз го прибрах направо в куфара за болницата, но май много ще се намачка 😄 ще го проверя тези дни как е😄
Мисля и аз така, но в нещо, найлон ли, торба ли, не знам. Да го запазя "чист". Иначе си купих куфарче точно с такова отделение, подходящо за дрешките без да ги сгъвам.

# 696
Moonlit, казват, че акупунктурата преди раждане уж подготвя цервикса да "поомекне" като подобрява кръвообращението, тоест това което и при теб правят. Аз съм малко скептична, защото съм била преди на акупунктура за различни неща и не съм забелязала абсолютно никаква разлика, не само в това, за което е била насочена, но и в общото си състояние. Но не ми пречи да ходя и да опитам. При мен я предлагат само веднъж в седмицата от 36та седмица нататък. При теб звучи като че ли терапевтът разбира повече от нещата след като "засилва и дозата".
Има я и другата теория да се ядат фурми в последните седмици, но това ми се бие с теорията да не се вдига инсулина и няма да я пробвам.
А и доста жени са изпили литри чай от листа на малина със същата цел.
Моят термин е на 31.10. В болницата ще ме чакат за преглед тогава (ако нищо не е станало преди това) и ако аз се съглася, ще започнат процедура за предизвикване. Само че 1ви ноември тук е Вси светии и ще е дълъг уикенд, и едва ли ще се навия на индукция точно тогава, защото не знам как ще са с персонала в болницата. Не съм сигурна дали това предизвикване след термин го правят само при жени над 40 или просто след 35.

От бебешката козметика аз взех на Мустела и Wooden spoon. Акушерката ме пита най-вече дали имам олио за тяло, всички друго не ѝ беше интересно за момента.

Чакаме Джу да се включи.

# 697
Интересно, интересно. За акупунктурата, моите наблюдения са, че наистина супер много зависи от специалиста. Аз около година ходех при някакво местно гуру с отличен маркетинг, който се рекламира като специалист по фертилити акупунктура. Не само, че нямаше ефект, ами и супер много се напрягах, защото всеки път първият въпрос беше "бременна ли си?" и после тюхкане, че не съм 😵‍💫 Припомням, при нас станаха трудно нещата и само това допълнително напрежение ми трябваше. За щастие, след него попаднах на една дама от Китай с отлични референции и съм убедена, че ходенето при нея (и на двамата с мъжа ми), много допринесе. Сега се надявам да помогне и за раждането. Истината е, че след вчерашния силен протокол наистина се чувствах по-особено, а снощи през нощта за пръв път се събудих от усещания с ясното съзнание, че тялото ми се подготвя.

Иначе това за възрастта ми беше интересно, защото тук не са го повдигали като аргумент за индукция, а съм над 35. Много ми е интересно да сравнявам в различните държави как е.

Сега бях на тонове, всичко изглежда нормално, шийка 2.6, нормални води и без контракции. Ако остане вътре още седмица, аз ще съм много доволна.

Скейди, аз ги гладя за дезинфекция уж, но съм решила това да се случи точно веднъж. След това подхващам и аз схемата пералня-сушилня, за щастие в понеделник пристига сушилнята, която си има функция за стерилизация.

Дрешките за изписване в шкафа и след това в куфара на бебето за болницата.

Чакаме вести от Джу със стиснати палци!

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 13:40 от Moonlit

# 698
Помислете за предизвикването, аз не бих се съгласила да е точно на термин, поне седмица може да се изчака или 10 дни, като се следи състоянието.
Индуцираното раждане може да е по-трудно и болезнено, а също има и по-голям риск да премине в секцио.
Естествено зависи от случая и т.н

# 699
И аз мисля, че много зависи от терапевта. Ходила съм и аз за фертилити при жена с много добри оценки и квалификации. Слагаше ми иглите през дрехите. Два пъти отидох и се отказах. Личният ми лекар също е обучен в това и всеки път като отида с настинка, държи и да ме акупунктира. Има си неговите любими места, но не мога да кажа, че състоянието ми се е подобрявало от това. По-скоро го виждах като 20 мин, в които да си полежа.
Сега тази жена при която се записах уж също има правилното обучение, а не е само някой краш курс.
А ти какво усети след това през нощта, ако може да го опишеш?

То и аз се притеснявам от индуцирано раждане заради интервенциите, който носи след себе си. Естествено никой не може да ти наложи без твое съгласие, но и няма да искат да ме чакат 10 дни.

# 700
И аз не искам предизвикване, уж до 2 седмици след термин би трябвало да чакат - да видим ако се наложи.

Иначе, усещах едни много особени стягания, болки ниско долу като от един мъничък таран отвътре, който се опитва да отвори шийката и да излезе, и болезненост на матката. Бебето също беше необичайно активно. След самата сесия вчера изведнъж ме заля силна умора и сънливост. Досега точно тези усещания не са се случвали и затова го отдавам на акупунктурата.

Иначе за пръв път чувам за акупунктура през дрехите. Акупресура знам, че може, но това е ново за мен.

# 701
Поне няколко дни може да се изчакат.
Иначе аз бях пробвала ананас, малинови листа чай, горещ душ, движение доста, секс, масаж на гърдите и пак преносих 7 дни.

Комплекта за изписване е изпран и изгладен и в куфара за родилното, сложих го в найлонов плик с цип.

Всички дрешки, които имам ги изпрах и изгладих, но това ще е само първия път.
За напред ще ги пера и в сушилня.

# 702
Моето бебе ще го чакат до 41 седмица, тоест до края на октомври трябва да съм родила. Както се притеснявах да не родя по-рано, сега се чудя дали пък няма да пренося. Не искам пак да е предизвикано, ама ще видим, важното е всичко да завърши благополучно. То човек май трябва да няма никакви нагласи що се отнася до раждането.

Аз още не съм оправила багажа за родилното, сега ми пристигнаха и последните принадлежности, които искам да приготвя. Утре влизам в 36 г.с, не мисля че съм закъсняла.

# 703
Днес съм 36+3, реално от другата седмица бебето ми вече е доносено и два пъти сънувам една и съща дата на раждане в края на 38 седмица. ММ ми вика, че съм почнала да се самонастройвам и затова я сънувам и се чудя дали може човек верно да предизвика сам такова нещо… и почнах да се вълнувам!

И някакво чувство, че имам неща за вършене все още! И се сещам, че това са неща, които ще направя след като ни изпишат и в следващия момент пак се шашкам и си мисля, че твърде много неща съм оставила за след това, че е по-добре сега да ги направя и малко едно такова чувство на … не знам, напряга ме, когато оставям неща за последния момент, но в същото време е безсмислено да оправям легълце с чершафчета само да се прашат, ако има шанс още 26 дни+ да седят просто така.

Позагубиха се разни мами от темата, на 1вата страничка с термините има доста липсващи, само за две знам, че още в 3 месец имаше проблеми и се отписаха от групата. Ще чакаме на Аси да ѝ остане време да запише вече родилите мами Heart

# 704
И аз мисля да стягам багажа след 36та седмица. В списъка от болницата фигурира и възглавница за кърмене, което е най-обемистото нещо и май няма как да мина с малко куфарче. Странното е, че искат и чувалче за спане. Ще взема едно, но се надявам да има повече гуши гуши. 😊

Днес пристигна количката. Акушерката държи всички нови придобивки да се оставят малко на въздух.

И аз все си мисля, че имам още неща за пазаруване и подреждане, но може би се дължи на цялостното усещане, че човек никога не е готов, когато му се случва за пръв път. Очертава се също да съм на работа още две седмици, тоест до две седмици преди термин.

Общи условия

Активация на акаунт