ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 34 464
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
И аз след 36та седмица го усещам доста по-малко. Не вилнее като преди, но пък хълцането му е епично - като започне и целия ми корем подскача 😁. Тонове, ехограф - всичко е нормално.
Мърда най-вече когато ям сладко, ябълки и когато не му е удобно как съм застанала.
Dream, завиждам ти. Аз се изнервям много, че всичко ми се струва супер мръсно, а чистя постоянно. Но много бързо ми пада батерията. Пускам прахосмукачка - лягам за малко, простирам - лягам, чистя детската стая - лягам.... Вече седенето ми е доста трудно, чувствам все едно е слязъл толкова надолу, че го притискам като седя и започва да ме боли. 
Въпреки "смъкването" на корема, все още ми е трудно да дишам и в комбинация с хремата, която имам от 1 седмица - резултата е уау 😄

# 676
Малко след като писах се размърда Grinning И си преброих движенията за 2 часа (което не съм правила от месец насам, да си записвам бройка) - 27 помръдвания + ритничета.

Утре ще ходя на ендокринолог контролно заради ГД. Напоследък глюкозата ми се вдига повече от храни, които преди не са ми правили проблем, както и в някои дни една и съща храна дава едни стойности друг път други и нещо напоследък по-голямата част от храненията ми съм над допустимата граница... Други следят ли си ГД с домашен глюкомер?

# 677
Джу,

Стискам палци силно и на теб, и на двете бебчета.  Всичко ще бъде наред, мила.
Скоро ще се гушкате сладко  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Harmony,

Дано бързо да минава кашлицата на голямото ти детенце и всичко да е наред.
Друго си е вкъщи, нали? 🥰

Leylah,

Значи не съм само аз така с лягането, честото уморяване. Разбирам те много добре. Да си кажа като съм сама често полягвам, но като са тук домашните ме е срам и се преуморявам. Просто ми е несвойствено всички нещо да вършат а аз все да лежа. Пък и удобна поза за почивка в леглото вече толкова рядко уцелвам...

Шишарче,
И аз си меря кръвната захар с глюкомер, казаха на гладно, след първия и след втория час, на мен проблемни са ми стойностите след първия час. Но като внимавам, засега всичко е наред, малко гранични стойности, но явно няма как пък гладни да стоим...

Днес  следобед съм на тонове, миналият път  трудно се получиха и ме държаха дълго, тези стягащи колани не ми харесват, стискайте палци всичко да е наред.

# 678
Шишарче, аз си меря захарта. Малко се е вдигнала сутрин на гладно около 5 е. И след хранене е 5.6 долу горе. Но аз не спрях тотално плодовете и си правя домашен хляб с квас и изяждам по една филийка.
Вие на каква козметика се спряхте? Има страшно много на пазара и съм в една чуденка. Не ми се иска да е специализирана дерматологична, ако бебо не се нуждае от това.

# 679
Момичета, има ли някоя от вас проблеми със стомаха? При мен е постоянно разстроен от няколко дни, имам чести ходения до тоалетната за номер 2 и диария през повечето време. Sad Не знам на какво се дължи и какво да правя. Нямам и апетит покрай тези стомашни симптоми. Някакъв съвет? Нямам контракции и други симптоми на раждане, само 35+5 съм днес.

И отделно бебето така силно мърда и ме натиска, че боли. Направо не мога да си представя, че е само 2.5 кг, даже ММ много се изненадва какъв купон се случва в корема ми.

# 680
Аз нещо се постреснах от днешния преглед въпреки, че докторът ми нищо не каза, дори каза че всичко е супер и се движим отлично. Притесненията ми са относно кг защото миналата седмица беше 2.380 , а тази 2.450,в 34+6 съм днес,  защо ли е наддал само 80гр.л за 7дни. Иначе размера на коремчето е добре, отговоря си на седмицата и дните. Но досега вървеше 2-3 дни напред а сега не, това дали означава, че изостава 🤷🏻♀

# 681
Mommy, по принцип е възможен симптом за скорошно раждане, но по-вероятно е да е от някоя храна. Измери си температурата и според мен не е зле да се консултираш с АГ ако е прекалено активно бебето.

Jojo, и аз наскоро се бях втрещила за малко наддаване и сега гледам да хапвам повече протеини, АГ не се притесни, което мен вместо да ме успокои тогава ме ядоса, но вашите кг ми звучат много добре, а и това не означава ли, че за месец ще е наддало доволно щом за седмица е 80 гр

# 682
Мерси, Isibel, аз вчера и днес бях на прегледи и тонове и всичко излгежда добре. Но не са ми проверявали шийка или разкритие, а и май е рано за това.

Ще видим, може пък и някой вирус да е. Sad

# 683
Може да е вирус или от храна.

И моето не наддава много, аз го сравнявам и с първото ми, което се роди 4кг, сега може би ще е 3кг като се роди, дано всичко е ок и чак малко ми се виждат.
Отдавна си взех и протеин да пия, много ми е гаден и не го пия.

Имам леко завишен Фибриноген, дали ще ми изпишат нещо против тромби, как мислите?
Защото съм чувала, че преди секцио им спират кръворазреждащите, че да няма пък кръвоизливи..

# 684
Ние насрочихме дата за секциото за след точно 4 седмици. Ще бъда в 38+6 дано устискам дотогава и не ни изненада 🫣 ако не тръгне по рано има 1 месец още почти да наддаде. Иска ми се да е поне около 3кг като се роди

# 685
На мен днес ми излязоха резултатите от секрета и имам два вида бактерии - Кандида и Стрептококи  Агалактие.  Sad  Sad  Sad

Иначе тоновете са добре, контракции няма. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 686
Juju, при мен също откриха кандида и стафилокок. Кандидата е гъбичка. Пих шест дена антибиотик за бактерията и още пия пробиотик тясно насочен за влагалищните флори. Чакам АГ да ми върне на питанката дали ще правим контролни изследвания. На теб изписаха ли ти лечение? Аз много се надявам да успея да овладея състоянието за да мога да родя естествено, но най-важното е просто бебо да е добре.

# 687
Аз се намесвам в дискусията,но да си кажа,че моята кандида още не я лекуваме.Докторът настояваше първо за МБ(което според мен и др ми лекар е безсмислено),на 18-ти я взе,на 20-ти беше качена в Е-здраве,той след мое настояване каза,че в понеделник ще ми звънне и пусне рецепта.Еми още чакам.Установена е от 5-ти,но лечение-няма.Утре вече най-нахално ще му звънна.

# 688
Mommy, може наистина да е просто стомашно неразположение. По принцип е симптом за предстоящо раждане, но все пак да не се вглеждаме във всяко неразположение, ако няма други индикации.
Моето бебе е също страшно активно. Досега всички лекари казват, че това е хубаво, обичали активни бебета, значело, че има сили и издръжливост за раждането. На тоновете също не можех да си намеря място от ритници, но пулсът му беше добре, затова не се притеснявам засега. Последния път като ми взимаха кръв даже се мърдаше толкова целият корем на вълни, че трябваше да подпрем възглавницата отстрани, за да не я бута.

Sweety, при мен дори не пускат фибриноген и цялата камара за кръвосъсирване. Всички тези показатели се променяли по време на бременност и не се следят, или пък да се прави опит да се коригират.
Нали бях споделила, че една лекарка сметна, че вървя към анемия от Б12 въз основа на MCV от кръвната картина. Ами няма такова нещо, Б витамините са ми на горна граница, а показателите на кръвната картина също се променяли по време на бременност, заключи моята лекарка.

Аз се записах на акупунктура за подготвяне за раждане след 2 седмици. Да видим дали ще има някакъв ефект относно преносване. Моето притеснение е по-скоро да не се наложи да чакаме бебето, защото на моята възраст няма да искат да чакат повече от няколко дни след термин.

Иначе и аз съм като разглобена от оправяне на апартамент. Уморявам се често, полягва ми се, но ми е и гузно като се залежа. Странното е, че ММ се чувства по същия начин. Даже се шегуваме, че природата така го е измислила, че мъжът да може да е солидарен с жената.

# 689
Isibel,

Утре ще звъння на АГ, че днес късно излязоха резултатите и ще чакам лечението.
Предполагам АБ ще ми дадат и на мен...
За секцио съм, но въпреки това искам всичко да е точно.

Лунатичка,

Да не е забравил докторът? Звънкай му без притеснения.

Общи условия

Активация на акаунт