ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 34 436
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
, Изобщо не си мисля такива неща. Когато се роди отговорностите и напрежението са съвсем различни. Но поне ти е пред очите. Моя господин понеделник и вторник почти не мърда. И са страшни акробатики от моя страна да благоволи да направи едно леко движение. И като ме попитат рита ли? Ами не рита, цяла бременност си е така ленив и мързелив и ми вдига кръвното. Така че поне ще го виждам, а сега разчитам само на него, за да покаже, че е живо вътре.
Моите тонове са веднъж в седмицата.

# 721
Добро утро и от мен и моите тонове са горе долу на седмица но се пада да ги направя два пъти преди секциото само и аз вече нямам търпение както и ММ.Вчера изпрах и кошчето за изписване и вече съм готова с всичко чакам само датата

# 722
Ох, щеше ми се като ни е пред очите да сме по-спокойни. Още си спомням как ММ не смееше да се отлепи от креватчето първите дни. Казваше, как да му имам доверие, че диша като е толкова мъничко.
Майчинството си е една непрекъсната тревога, от двете чертички докато сме живи.

# 723
Момичета, дайте идеи как да събудя девойката, за да е активна на тоновете. Цяла бременност беснее, коремът ми прави какви ли не форми постоянно, дори в момента, но на тоновете като заспа... Е, утре пак ни викат на тонове Rolling Eyes Някакви идеи как да се представим подобаващо този път? Smile

# 724
Здравейте и от мен, 38а карам тоновете вече ми ги мерят всяка седмица г/д от 35та насам. Относно буденето на бебо, гледах клипче как му пускат музика от телефона близо до коремчето ( с риск да си я запеете - беше Baby shark do do 😬😁) реших и аз да пробвам без да си бутам коремчето с пръст, както се мъча друг път. Успешно е, работи, препоръчвам 😁😁😁 другото което работи при мен, когато бебчо спи е да легнете на лявата страна и да се завъртите максимално по корем (колкото ви позволява). Също работи и като се размърда, веднага си сменям позицията, да не го притискам много.

# 725
Преди тоновете хапнете, може и сладичко, студена водичка или малко кафе или кола, а по време на тоновете въртене и побутване на коремчето и ще се събуди.

Моето дете също е вкъщи с болки в гърлото, много вируси има и пак Ковид е плъзнал аман вече.

Мерете си кръвното, не е шега. Вчера пак бях на кардиолог, каза си човека за бременни е опасно да е високо.
Ходих и на анестезиолог също, но не останах доволна, почти нищо не ми обясни.
Пита ме пълна или спинална упойка искам, някои избирали пълна от страх, мен също мн ме е страх, но избрах спинална.
Края на другата седмица вече няма да се чудя дали рита. Simple Smile
Иначе тоновете в 9м са ми вс сед, но аз на 10 дни ходя някъде, мин.брем. нито 1 път не ме пратиха на тонове, но ходих по-често на ехограф.

# 726
Sweety,

Бързо оздравяване на детенце, дано да мине леко.

И аз се присъединявам към идеята да хапнем нещо сладко,  за да се раздвижват бебетата, обикновено работи.

Моята бебка се протяга много и опъва корема ми, той става на буци и хълмове,  даже застава по-дълго така и предизвиква втвърдяване, мисля си контракция....

Бутилката на Лансинох за промивки е много добра, и аз ще я поръчам.

Джу,
Чакаме те с нетърпение  ❤️

Нещо е много тихо в нашата темичка днес.
Предполагам повечето сте на разходка в това хубаво време.
🌞🌞🌞

Къде сте всички? Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 20:05 от Juji 1

# 727
Здравейте и от мен вчера бях на преглед и бебка надава само по 50гр на седмица ,което е малко измериха я 2500,секциото ми беше планирано за 07.10,но днес докторката ми се обади и каза,че ще го направи на 2.10 поради тези обстоятелства……20 дена преди термин ще я извадят.Днес набързо си стегнах багажа. Нищо ,че ми е второ секцио ,но се притеснявам много .

# 728
Всичко ще е наред Yolkata.
Как мина първото ти секцио? Разкажи.
Сега с каква упойка ще си?

# 729
Йолката,спокойно.Щом не наддава,това е по-доброто решение.Аз търсих лекарството цял ден,но го няма никъде.Ни по аптеки,ни по складове.Утре ще му звънна да изпише нещо друго.Чудя се дали да му кажа и за кръвното.Ще иска да постъпя в болницата за наблюдение,а аз и вкъщи мога да се наблюдавам.Днес цял ден пак си 140/100.Бетон.Въпреки това пък,цял ден се разкарвах по магазините и вторите употреби.Последният път и на мен ми каза,че не му харесват размерите и ако се потвърди на 3-ти,ще измести датата напред.Досега вървеше напред,а на 18-ти изоставаше със седмица.Ще го видим.

# 730
Кажи му за кръвното!

Мен мн ме натиска бебенце, болки имам особено вечер. Като полегна и после едвам ставам, корема ме натиска и краката горе.

# 731
Yolkata, всичко ще е наред, ще мине и замине бързо.

Lunatichka, аз с това кръвно със сигурност бих се отнесла сериозно. Да ти изписва друго лекарство. Хубаво е, че се наблюдаваш, високо кръвно при бременни е за притеснение. На мен кардиолога преди няколко дни ми каза, че дори еднократно да вдигна кръвно веднага да отида да ме видят.

# 732
Лунатичка, искаш ли да потърся лекарството в някоя близка аптека тук? И после мога да ти го изпратя? Кажи му за кръвното. Щом у вас ти е толкова високо, когато си спокойна.
Yolkata, всичко ще е наред. Има бебенца дето сами си излизат преди термин.

# 733
Yolkata,не се притеснявай всичко ще е наред щом това е по добрия избор така да е лекарите си знаят работата.
А за кръвното и аз бих казала на лекаря,защото и аз знам че високото кръвно не е добре при бременност,така че не го спестявай ако трябва влез за наблюдение според мен това е най доброто решение

# 734
Първото секцио мина много добре,със спинална упойка на 8-мия час след секциото аз станах и се раздвижих и ме преместиха в стая,на третия ден вече нищо не ме болеше.Много ми помогнаха свещичките Профенид и сега съм си взела.За кръвното не е шега работа,аз също съм с високо кръвно от 32г.с и пия Допегит ,заради кръвното малката изостава,така,че по- добре кажи ,че го вдигаш,за да се вземат мерки на време

Общи условия

Активация на акаунт