ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 317
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Mommy, ако няма болка и парене повреме на самото уриниране - почти 99% съм сигурна, че описваш натиска от бебето. И при мен е това напрежение и 1-2 капки понякога, както казваш, особено след като съм пила магнерота. Тази седмица ми казаха да го намалям на 3*1 а другата седмица го спирам.

ММ спи като пън. Нищо не го буди, освен ако аз не го сръчкам. Аз лично ще държа да се редуваме, защото макар той да ходи на работа през деня... аз няма просто да си седя и да се излежавам вкъщи. Нали и аз ще работя по задачките за бебето и къщата през деня? Какво, изморена ли да  седя нонстоп, да се наспивам само уикендите? Жестоко е не само да ти реве по  цял ден и да се стресирам защо (1ви път мама), ами и да съм недоспала да се чудя защо. Не, да си родител не значи да плащаш само сметките, в крайна сметка нали ще взимам майчински, няма да ме издържа изцяло финансово...Някакъв баланс ще се стремя да посстигнем, колкото по-балансирано е разпределено между двама, толкова по-малко ще тежи на един.

# 421
По повод взаимоотношенията след децата -  определено се променят и трябва да се напаснете като екип. Ако имате добра връзка и общувате с лекота помежду си преди детето, то много вероятно е и след това да си запазите така връзката.

Моят съвет е много добре да комуникирате помежду си относно нуждите си. Споделям какво помогна на нас. Ако имате помощ, оставете детето даже за 2 часа, за да излезете на среща, когато е възможно. Правете неща, които харесвате като двойка винаги, когато можете. Ние след първото дете си поставихме за цел като стане на 4-5 месеца да я оставяме за 2 часа на бабата и да излизаме само двамата веднъж седмично на среща. Сега нямаме стриктен график за срещи, но поне два пъти в месеца правим неща само двамата, дори докато тя е на градина, на рожден ден, в детски кът и тн. Другото, което ни помогна много е стриктен режим на сън в първите години. От около 6 месеца до 3-4 години малката си лягаше в 8 часа без изключения. На нея ѝ се спеше, приспивахме я с книжка и гушкане, а пък ние си прекарвахме 2-3 часа на спокойствие само двамата или по отделно за някакви хобита. Също се стараехме да излизаме по отделно с други хора веднъж на една-две седмици.

ММ е ставал наравно с мен за смяна на памперси, но тъй като аз кърмех, основно аз поемах нощното ставане. Пък и той спи по-дълбоко, та много често аз се будя и започвам да го ръчкам да става. Имала съм моменти, в които вече ми идва в повече и съм му казвала директно, че той ще става вместо мен, ляга от страната на детето и така. Иначе ние винаги се редуваме - една нощ той, една аз и обратно, ако няма извънредни ситуации. Същото с приспиването и къпането, дори в момента сме така. Нямам идея как ще е с две деца, ще го измислим в движение. Той никога не е искал да спим отделно, а напротив, държи да сме си заедно.

# 422
Шишарче, съгласна съм с теб. Майчинството е тежък физически труд и бащата също трябва да съчетава работата си с помощ в първите месеци. Не знам дали при мен ще се получи, но и аз ще искам помощ от таткото колкото мога. И тук за мен не става дума за кой плаща сметките, а за  взаимстваност и подкрепа.
И при мен има всякакви болки, много често и подобни на менструални, на тоновете се засякоха контракции, но никой не е гледал как е шийката и ми казаха да си пия магнерота на 3*2. Опитвам се да приключа със задачите без да предизвиквам контракции и направо ми е невъзможно вкъщи сме петима и някак всички са свикнали аз да върша почти всичко и никой не помага. Остана ми да изпера дивана и да измия банята, и още малко покупки за бебето, но с първите две неща май ще търся професионална помощ да не стане беля. Следващите тонове, преглед и направление са на 01 и целта ми е дотогава поне да устискам.

# 423
Според вас 45 дневния болнични може ли да се издаде със задна дата 5 дни?

# 424
Благодаря ви, момичета, за споделените мнения Hug Успокоихте ме, че грешката не е в моя телевизор.
И аз мисля, че трябва някакъв баланс, може да не е 50-50, но не може само който е родил бебето, да става, а другият - не, само защото ходи на работа. При това в нашия случай работата е доста лека и приятна в сравнение с повечето работни места, работното време е по 3-4 часа на ден максимум и се прибира. В смисъл, недоспиването не би повлияло на нечий живот, здраве, безопасност или на качеството на някакви продукти или нещо. Не се изисква внимание или следене на каквото и да било (понеже и аз съм работила същото, знам как е).

Наша близка ни беше на гости и не знам как стана на въпрос за това, и като казах, че не само аз ще ставам нощем, направо как реагира... Започна директно да ми обяснява с обвинителен и назидателен тон, че който ходи на работа трябва да спи и само аз трябва да ставам. Да не "използвам" партньора си Open Mouth
Много се ядосах на това, че изобщо си позволява да ни дава наклон какво и как ще правим в дома си.

# 425
Според вас 45 дневния болнични може ли да се издаде със задна дата 5 дни?

Да

# 426
В край на сметка не се знае и бебенцата ни какви ще бъдат. С големия ми син беше рай, нямаше причина да будя таткото за каквото и да е - хранех в 12ч вечер, след това се будеше в 6ч, пак заспиваме и ставахме в 11-12ч на обяд 😁всички ми казваха, че не знам какво е да гледаш бебе. При нас проблема дойде на около 2-3 годинки. Имаше период от 2 месеца, в който като по часовник се будеше в 1:30 през нощта и ревеше с всички сили до 5 сутринта. От рев, чак кръв от носа му протичаше и не казваше защо. Така и не разбрахме, просто изведнъж спря. Разбира се и ММ си будуваше с нас, не че имаше избор.

# 427
От скромния си опит, мога да ви кажа, че с мъжа ви не трябва да се уговаряте. Нали сте семейство, нали се обичате, нали сте отбор. При нас ставаше този, който се събуди пръв. Ако другият е уморен, какво значение имат уговорките? Обикновено, обаче, ставахме и двамата- единият сменя памперса, другият прави мляко и така близо 2 години. Оправяме нещата за 2 минути и скоро всички спим.

# 428
+1   
И аз това се чудя...

Успех и от мен за новата учебна година на всички ученици, родители и учители!

Странно ми е, че не съм в училище сега и даже леко депресантско. Определено работата ми липсва,  но си давам сметка,е е по-добре вкъщи за здравето и контрола над бременността.

Бебето ми се струва толкова огромно, все едно имам великан в корема се усещат движенията му. Направо не знам колко още може да порасне за повече от 1 месец, страх ме е как ще излиза. Grinning

# 429
Stasy28 Някои мъже наистина спят много по-дъбоко от жените. Аз редовно се будя от шумове на клаксони на улицата, викове на пияни, ставам, оглеждам какво се случва, имаше някаква жена веднъж дето вика като заклана, не можеш да прецениш в шахта ли е паднала и вика за помощ или е прото пияница някаква...на 112 звънях. ММ нищо не е чул, не е разбрал. Без уговорка няма как той да се събуди първи, защото това винаги съм аз. Ако има уговорка и го сръчкам за 10 секунди, той ще се събуди, ще стане, а аз ще успея да се унеса и да заспя, като той е станал и е взел бебето на ръце. В противен случай той просто си спи. Не знам дали децибелите наа рев биха се отразили по-различно от шумовете навън, но будещият се пръв винаги съм аз и за да работи това, което ти казваш, ще трябва да се преструвам на спяща. А той много добре знае, че се будя лесно, ще знае, че се престувам, ще го хване инфанилното в мъжа и ще почне и той да се преструва и...двама възрастни си играят на преструвки е точно обратното на иеята да няма уговорки в името на това, че сме големи хора... в такива ситуации трябва уговорка. Рабира се, това според мен е в случаите, когато единия от двамата просто спи много по-дълбоко от другия.

# 430
С първото детенце спяхме всички заедно до 6тия месец и след това преместихме кошарата в отделна стая. ММ спи много леко и като се събуди трудно заспива. Не ставаше нощем да ми помага, защото нямаше и как, кърмех, без да се изцеждам и не съм давала АМ до захранването. Но и нямах нужда от помощ, бебето ставаше 1 или 2 пъти нощем за хранене, заспиваше на гърда и сменях памперса му след като го нахраня само. Отчитам го като грешка, защото ММ не се наспиваше, чуваше като го кърмя в леглото и после трудно заспиваше. Затова сега съм решила да спя с бебето в отделна спалня първите 5-6 месеца докато се буди за нощно хранене. Помощта от ММ ще е с баткото, който също е още малък, буди ни почти всяка нощ заради кошмар или идва в 5-6 сутринта да се мушне между нас на спалнята. Честно казано и аз гледах малко егоистично на нощното ставане с първото дете. Казвах си щом аз ставам, защо ММ да спи сладко сладко сам, нали сме семейство, трябва да ми е съпричастен. Ами на обратното мнение съм сега. Оценявам колко отдаден баща е, домакинските неща са ни справедливо разпределени и като има начин този път да му спестя недоспиването, ще го направя.

# 431
Здравейте,  тъкмо  се прибирам от преглед. Малчо е наред, влязъл си е в нормите, в 33+4 е 2.280кг., та се успокоих, че може и да не ме измъчи много при раждане поне от към размери. Пуснаха ми 45 дневния болничен, прегледите ми стават на две седмици и на 2.10 съм на тонове.
Някак си мислех, че вечно ще съм бременна 😂, а сега вече като му се вижда края започват да ме обземат различни чувства.
Питах за болката в пръстите на ръцете и ми обясни, че бебето притиска някакъв нерв и от това се получавало.

# 432
Мисля ги и аз тия неща и как ще ни се отрази бебето на нас като двойка. От една страна чакам с вълнение да сме трима, да правим неща всички заедно като семейство. От друга страна, толкова и двамата ценим и ревниво си пазим времето заедно, че ме обхваща ужас как ще ни се отрази. Със сигурност съм много открита и говорим за това с ММ, кой как си представя нещата, колко е важно да намираме време за себе си като двойка дори като се роди бебето, да запазим фокуса върху отношенията си, да сме още по-сплотени екип, т.н.

Много ми допада стратегията на Моми, защото откривам допирни точки със собствените ми разсъждения по темата. С тази разлика, че ние няма да имаме на кого да оставяме бебето и ще трябва да сме особено креативни, но вярвам ще го измислим, ако сме достатъчно бдителни и проявим дисциплина.

Също така ми се струва добра идея да изговорим нещата предварително (което правим в момента ) и да сме "на същата страница" принципно, а вече как точно ще се случат нещата ще го измислим в движение. Не знам какво ще е бебчето, не знам какво ще е раждането, как ще ми се отрази, колко ще се изморявам.... Аз лично съм склонна да щадя ММ откъм нощни ставания през седмицата, особено ако кърмя, а той да е по-активен уикенда. Но пък разбира се да се включва активно с други грижи покрай бебето, то няма да е само ставането през нощта. Иначе при нас той е с по-лекия сън ☺️ та предполагам наистина напасването ще е в хода на нещата.

Вал, много се радвам, че бебчето си е влязло в нормите!

Мая, дано се закрепиш с парацетамолите! Защо не пробваш и с Биозин Мама? Търсех преди няколко седмици дали мога да си го набавям от някъде и ми изскочиха UK сайтове, в които се предлага. На мен много ми помогна парацетамол, Биозин, желязо и вит Ц като се бях разболяла преди няколко седмици. Същата работа, не бях пила парацетамол до момента, но пипих няколко, за да се пресекат нещата.

Дана, радвам се, че клипчето ти е било интересно и полезно!

# 433
Между другото гледах го и аз това клипче в частта за дишането, Moonlit, май рекламите искам да изгледам да видя нещо полезно дали ще ми трябва. Днес взех подаръче от едно приложение за бебе и мама, и ми се паднаха тестери на Weleda, душ гел+шампоан, крем за дупе и още нещо беше, много съм доволна. Тестери ще търся още, за за мога да избирам. Лосион за тяло имам на  Здраве, пък Бочко за шишенцата. С  Persil прахме дрехите на бебето и ни хареса. Поръчала съм електрическа пиличка за нокти , пък ще видим. За мен поръчах колан за корема за сега, че тежи много наистина и за после, то не знам остана ли време 😄 Даже и гащи за бременни 🤦🏼♀ то не знам този корем няма ли да спадне, аз си представям “раждам и корема си седи, докато се прибере някой ден” 😂
Днес ходих на курс по кърмене, гледам една мама, малко ми се стори нейното коремче, викам си рано е дошла на курс, а той термина и тази събота 🤦🏼♀ моят термин след почти 1.5 месеца, пък по-голям. И изведнъж осъзнахме, че след седмица влизам в 9ти месец и може и да идва бебенцето 😁

Таз рабата с кърменето я разказват така, като че ли на всяка жена и идва кърма, и като я попитах лекторката, каза, че така било. В реалността обаче чувам от много жени пък, че не им идва кърма, та не знам кой крив, кой прав. Колики имало всяко бебе каза тя, но то и това на практика не е така.

Sweety & Moonlit благодаря за вниманието, добре съм.

# 434
Мами помагайте, някоя от вас да се е сблъсквала с хемороиди? От една седмица съм в страшни мъки, едвам стоя. В сряда съм при АГ и ще я попитам за съвет, но това изглежда толкова далеч. Ако знаете някакъв крем или подобно ще съм благодарна, че положението е ..

Общи условия

Активация на акаунт