ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 367
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте как сте всички,някои вече мами,други бъдещи мами?Да попитам дали някой друг го има този проблем като се напъвам примерно да си повдигна крака и изпитвам болка ниска долу ама много ниско даже не мога да кажа че е в корема под него е?В сряда съм на преглед и първи запис на тонове и ще попитам АГ за тази болка,но до тогава ако някой знае нещо дали трябва да се свържа с АГ по рано

И мен ме боли къде ли не, долу, горе, отстрани, по средата. Когато болките са слаби, моментни и не са супер често са си нормални.
Ако се притесняваш се обади на АГ.

Аз на моя му звънях само като имах кървене, но най-важно е ти да си спокойна и да прецениш ситуацията.

Ето одеве станах готвих и пак получих разни болчици. Като полежах и ми мина..

# 406
Ние днес също минахме през Бебемания. Имаше интересни неща. Някои определено с големи надценки и дори след уж отстъпката цената излизаше по-висока от цени, които съм засичала юли- август.
На някои щандове като например Нук, Томи. Типи и Авент ми направи впечатление, че имаше място за артикули с сериозно отстъпки заради не търговски вид на опаковката- например имаше шишета На Нук и Томи Типи по 5 лв, 8 лв, а в магазин са по 15-16 лв.
nelcheto2020, за количка виж и в Хиполенд не бяха на Бебе Мания, но сега имат намаления до 25 %.

# 407
Как сте, момичета? Ние с ММ прекарахме уикенд в пътуване само двамата и сега като се прибрахме усетих, че май от няколко дни имам симптоми на цистит. И чак днес загрях, че може това да се случва. Взех си добавките, но нямам идея как да действам, ако се влоши. Утре ще пусна стерилна урина, но докато излезе резултата нямам идея какво да правя… имате ли съвет?

# 408
Аз се чудя кое е по-малкото зло:жегата или студа.Обожавам студеното и влажно време,а в жегата не издържам.Обаче от вчера следобед чувствам,че започвам да се разболявам.Не е сериозно засега,нямам температура,само болки в гърлото,в костите и леко парене на очите/клепачите.Иначе пък два-три дена се пребих като куче,но съм готова с цялата къща.Утре ще поръчам леглото,а в сряда ще ходя да купя дрешки,шишета,чаршафи,козметика,памперси и пр.Да оправя и това,другата седмица зимнината и приключвам вече с едрите ангажименти.Като мога,ще сготвя и пусна една пералня.Като не,удрям на почивка и разходки,без работа.Напоследък усещам някаква нужда да прекарвам време с мъжа ми.Не физически,понеже това е илюзия от януари при нас😁.Да гледаме филми,да излезем да пием кафе някъде само двамата,да се държим за ръце..Луда работа😀Ще ви прозвучи налудничево,но сякаш осъзнавам,че повече никога няма  да сме си  ние двамата.Не че не се радвам,но дълги години сме си ние,а сега ще си имаме малко същество,което все ще е с нас😆

# 409
Ще ви прозвучи налудничево,но сякаш осъзнавам,че повече никога няма  да сме си  ние двамата.Не че не се радвам,но дълги години сме си ние,а сега ще си имаме малко същество,което все ще е с нас😆
И аз се притеснявам за същото. Чудя се как браковете на хората оцеляват след появата на деца. Факт е, че много си изневеряват или се разделят. Почти всички семейства около нас Disappointed Relieved Не искам да ни застигне това.
Дано песимизмът ми за бъдещето е само от хормоните.

# 410
Хората се разделят и т.н. и с и без деца, децата не пречат на отношенията, а правят семейството пълно и смислено. Виждате плод на любовта ви, детенцето е частичка от вас двамата. ❤️

Лунатичке, направо не вярвам, че ще го удариш на почивка. 😄☺️

# 411
Хората се разделят и т.н. и с и без деца, децата не пречат на отношенията, а правят семейството пълно и смислено. Виждате плод на любовта ви, детенцето е частичка от вас двамата. ❤

Лунатичке, направо не вярвам, че ще го удариш на почивка. 😄☺
Да, по принцип и аз мисля така, и ние искам да кажа. Само в моята глава са все някакви филми.
Някой иска ли да сподели какъв е планът за кой ще става през нощта и по-точно колко често или в кои дни ще става родителят, който сутринта е на работа? Или ще става само в петък и събота? Или изобщо няма да става? Ще спите ли в една стая всички?
Чувала съм, че някои семейства с бебета спят отделно, че единият родител се буди, а пък трябва да ходи на работа. Гадно ми е да си го помисля дори, но за някои хора си е работещ вариант.
Ние не сме го измислили, но вероятно ще започнем с варианта спане в една стая всички, аз ще ставам, а в петък и събота евентуално ще пропусна 2-3 ставания, едва ли повече (ще цедя предварително, ако изобщо имам кърма).

# 412
Ние ще спим в една стая аз, ММ и бебето. Против съм да спим в отделни.
Поне с първото дете в 90 процента от случаите ставах аз, аз спя много леко, като цяло майките имат по-развит инстинкт и се будят по-бързо, отделно кърменето.. А и ММ беше все на работа и уморен. И все пак понякога е ставал (като започнахме АМ), а някой път като почива и може да гледа бебето за 2-3ч да спя през деня в другата стая.
Сега пак ще е така.

# 413
Mommy, и аз имах симптоми като на цистит и АГ каза да пусна стерилна урина за урокултура за всеки случай, но най-вероятно е от притискането на бебето вече в таза. Излезна отрицателна и в действителност симптомите не се влошиха,  но са си там следобед/привечер особено след като съм седяла изправена по-дълго време. Няма болка при уриниране, а просто при седене права. При теб какво е усещането?

# 414
След като минах май през всички видове болки, за по няколко дни, се убедих, че всичко идва от натиска на бебето и разширяване на таза. При мен има много странна болка в слабините, когато се опитам да поместя нещо с крак 🙄 и това е още от 5-6ти месец.
Боли ме също като пишкам, не открихме инфекция, доктора и това отдаде на натиска от бебето.
Ние ще спим заедно, но отсега ми е ясно, че само аз ще ставам през ноща, после ще си наваксвам някак със съня. Все пак той трябва да ходи на работа и не бих му го причинила да не спи през ноща. Сигурна съм, че след като се роди малкия, доста неща няма да са точно както ги плануваме, но съм сигурна, че ще се  напаснем в движение, така че нищо не ме притеснява особено.
Понеже със сигурност това ще ни е последното бебе, решихме да не купуваме количка, моя приятелка ни даде нейната Дада Парадисо, бутала съм нейното дете в нея и ми се стори доста удобна.

# 415
Mommy, ако случайно излезнат левкоцити в урината, да ти кажа, че аз се оправих за 3 дни с д-маноза, сок от червени боровинки и пиене на доста течности. Д-манозата спокойно може да я пиеш по време на бременност, просто вид захар е, предотвратява бактериите (ако са е-коли) да се захващат по стените на пикочния мехур. Алтернативата ми беше широкоспектърен антибиотик. След 3 дни обаче даже докторката ме похвали за изрядния резултат.

Moonlit, изгледах почти до края лайва, който беше пуснала. Имаше интересни обяснения, покриваха се с информацията, която ни дадоха на курса.

Аз също има последните дни болки много ниско долу, все едно се разтяга. Усещам ги най-вече като съм била седнала и стана. Като се раздвижа, минават. В началото се притеснявах и аз, но мисля че е просто разтягане. Ще питам и аз лекарката в четвъртък.

На мен също ми е мъчно за времената само двамата, но тук момичетата ми вдъхнаха увереност, че може да стане още по-хубаво. 😍

# 416
Аз днес изпих 2 парацетамола и с това станаха 3 за цялата бременност досега, но нямаше как, започна да ми тече носа, сълзят очите и ме хвана параноята, та си викам “ще пия парацетамол, и без това е позволен”.

# 417
Мерси, момичета за съветите. Между другото, вчера взех две таблетки д-маноза и червена боровинка и веднага ме облекчи. Сега съм се настроила да ходя да оставя проба в лабораторията и ще си чакам резултатите.
Аз преди седмици имах малко левкоцити в урината, но понеже нямах симптоми, АГ каза нищо да не пия. Иначе като усещане - постоянно напрежение в мехура, особено като се изправя и пишкам по 1-2 капки понякога. Не ми пари засега, само усещам напрежение. Днес се събудих и ме боли кръста, но само отляво. Вече и аз не знам, постоянно има разни болки тук и там. Уж тренирам и ходя, ама не знам дали и това не вреди.. не искам да спирам, обаче се чувствам като стара баба, толкова дебела и неподвижна не съм била никога.

Бебето ми се струва толкова огромно, все едно имам великан в корема се усещат движенията му. Направо не знам колко още може да порасне за повече от 1 месец, страх ме е как ще излиза. Grinning

Успех на всички, които изпращат големите деца на градина и училище днес! Да ви върви като по вода учебната година, като в този дъждовен понеделник. Hug

# 418
Аз днес изпих 2 парацетамола и с това станаха 3 за цялата бременност досега, но нямаше как, започна да ми тече носа, сълзят очите и ме хвана параноята, та си викам “ще пия парацетамол, и без това е позволен”.

Как си днес? Пий чайче с лимон. ❤️

Mommy, червена боровинка, също има едни билкови Цистон, но питай стават ли за бременни.

# 419
За цистита искам да вметна, че трябва да правите разлика между американска червена боровинка и тази, която расте по нашите ширини- Vaccinium vitis-idaea. Плодовете на американската са безопасни по време на бременност, но тези на нашата и особено листата не са. А най-голям ефект имат листата на нашата. Може да стане голямо объркване и трябва да се чете много внимателно състава.

Общи условия

Активация на акаунт