ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 389
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Искам да питам за бебеманията. Има ли щандове с козметика и съответно мостри, които можеш да си вземеш? За томболите разбрах и звучи интересно. Исками се да отида, но се уморявам твърде бързо. Дали знаете някой трик, с който отново да се върне жизнеността?

А има ли входна такса на изложението?
Няма входна такса.

Не гледах за бебешка козметика, но мисля, че нямаше много, май 2 щанда видях с всякакви неща и козметика между другото. Имаше едни със сигурност, защото, като ги видях, коментирах, че трябва да вземем скоро, но не знам на коя марка бяха. Не са ни предлагали мостри.
Имаше прахове за пране и препарати за съдове, един щанд помня.

Изложението се обикаля много бързо и лесно, не бих се тревожила за умората. Две зали са, а и то като спираш пред всеки щанд, си почиваш. Има място с храна и напитки, там може да се седне, но не сме ходили, не знам какво предлагат, видях го отдалеч.

# 391
Аз днес започвам 36-та седмица. Съседката ми е с термин 20.09 и днес роди. Започнах и аз да спичам още повече, нямам търпение за прегледа в понеделник, за да видим как върви.
Днес бебчо е мнооого кротък и за първи път от доста време нищо не ме е боляло. Като имам болки очаквам да започнат контракции и раждане, като нямам никакви - пак подозрително и започвам да чакам 😄😄😄
Имам чувството, че всяка сутрин, като се събудя, коремът ми е станал още по-голям и ставам все по-трудно подвижна. Вчера дори не успях да се прибера от магазина и се наложи баща ми да ме вземе с колата. От дете имам възел на сухожилие, на едното бедро и изведнъж започна да ме боли жестоко. Но днес вече няма проблем. Забелязвам, че от известно време нямам подготвителни контракции, което не знам колко е добре.
Вечер си лягам, гледам креватчето и не мога да повярвам, че малчо скоро ще спи там - хем ми е нереално и страшно, хем вече нямам търпение 🙂

# 392
...

Вечер си лягам, гледам креватчето и не мога да повярвам, че малчо скоро ще спи там - хем ми е нереално и страшно, хем вече нямам търпение 🙂

И аз съм така!

# 393
Nelcheto, и аз сега го проверих какво съдържа. 100 гр. съдържат: билка дамска мантия 33,33 г, билка овчарска торбичка 33,33 г, листа маточина 33,33 г. Предполагам че може да се миксира в билкова аптека.

И аз много се уморявам и сънят не ми е редовен, но се насилвам да върша работа през деня колкото мога, защото иначе се стресирам, че изоставам.

Шишарче,  забравих да пиша, че и аз точно така ги усещах болките вчера, все едно искам да се държа ниско долу, защото ми тежи много.

# 394
Nelcheto, и аз сега го проверих какво съдържа. 100 гр. съдържат: билка дамска мантия 33,33 г, билка овчарска торбичка 33,33 г, листа маточина 33,33 г. Предполагам че може да се миксира в билкова аптека.

Много е интересно, че съдържа маточина - по принцип се препоръчва да се избягва при бременност и кърмене. При кърмене има намалящо кърмата действие.

И аз доста се изморявам вече, макар че ден с ден не си приличат. Но осезаемо започва да натежава коремът. Днес бебето е застанало така, че цял ден ходя като пингвин 😂

# 395
И аз съм с доста болчици, а вчера на прегледа ми мериха кръвното и то по навик се вдигна, та един часов преглед се превърна в 5 часов и за малко да си ме приберат (между другото по стечение на обстоятелствата не съм лежала досега в болница дори една нощ, ново ми е, скоро ще променим и това де). Пуснахме тонове с мерене на кръвно на всеки пет минути - то се задържа високо и отново пълна кръвна картина и урина, които се върнаха добре. С близнаците много се стряскат от високо кръвно, та си постояхме там, но слава богу си спах в удобното си мое легълце и добавих още няколко страници кръвни изследвания към старите - имам достатъчно да издам книга с всичките ми резултати. На тоновете за половин час имах поне 9 контракции (нещата си вървят напред) но като цяло бяха добре, водите и ехото също. На таблото в болницата съм записана за индукция за 7 октомври, но мисля, че е почти сигурно, че с тези контракции няма да изчакаме тази доста оптимистична и далечна дата! Това е максимума, който очакват, така че поне имам някаква идея кога и какво.

Вчера докато си чаках там осъзнах колко е важно багажът да е стегнат, ей така за всеки случай, защото се замислих, че някои неща са си в шкафовете и ще трябва да давам инструкции за намирането им, а това си е излишен стрес.

На мамите с термин началото на октомври, мисля че знам как се чувствате вече. Задава се екшънът и дано с него гушкането на здрави и щастливи бебетааааа

# 396
На изложението имаше щанд на Уреаж, Бебо, Тео бебе, Медела, Мустела, сякаш имаше още 2-3, но не ги загледах. Little dutch щанда имаха намаление 30% на някои стоки и 10% на всичко останало. Реших да не гледам в сайта дали са завишени цените за да “направят” отстъпка и да направят оборот, но си взех някои нещица, защото исках нещо за спомен. На Пуфис дадоха мостри след анкета, опашката на тео бебе беше голяма и не се редих за мостри, бебо дадоха мострички кремчета, кърпички, уреаж само след като си купих нещо от тях извадиха и подарък мостра под щанда, иначе не дават, много флаери с промо кодове за отстъпка до края на месеца даваха на най-различни магазини, rays toys, bebemax. Имаше една уникална дама с фирма за производство на завивки от 100% Кашмир и имаше мостри да пипне човек, уникално меки бяха, бих се заинтересувала. Имаше и един щанд с текстилни комплекти, MSonya, май се прецакахме доста, защото уж голямо намаление ни направи, уж допълнително отстъпка, че нямаше оригиналната опаковка на това дето харесахме (щ да купим и чак в колата смятам и мисля абе не беше ли много и отварям просто рандъм друг сайт и ми се стори, че видях същия продукт на 1/2 от цената на която го взехме…и май цялата работа дойде от там, че ние не искахме обиколници и търсихме комплект без… и тя уж предложи комплект, харесахме го и го взехме и сега влизах и виждам в сайта че това е цената на комплект с обиколник… т.е купихме комплект с обиколник и просто не ни го дадоха….и касова бележка не ни даде, една украинка беше. Яд ме е, защото обикновено се усещам на момента на такива недоразумения, но толкова много хора и деца и честно казано беше шумно и някакви лекции се опитваха да презентират и микрофона постоянно пращеше и исках да се махна от този щанд по-бързо…..

# 397
Може би е логично, но дали на Бебеманията сега има изложение на бебешки колички? Бих искала да избирам като ги видя, а не по карти ка от сайт?

# 398
Здравейте, момичета, как сте? Ние днес сортирахме поредни дрешки и отделяхме тези, които непосредствено ще ни трябват. Само като гледам куповете, които се оформят, и си затвърждавам решението да гладя веднъж и оттам нататък да дезинфекцирам със сушилня Simple Smile Заредихме и фризера със замразени неща за първите седмици след раждането - много е сюрреалистично как това всъщност значи за след няколко седмици.

Попаднах на това много интересно видео от Училище за родители Ма-Ма, в което се говори и за дишането по време на раждане. Споделям, ако и на вас ви е интересно и полезно:

https://www.facebook.com/share/r/kHiq9Z4B8fuGuZsf/

п.с. можете да прескочите първите 12 минути, които са изцяло рекламни.

# 399
Нелчето - имаше 3-4 щанда с колички, но сякаш някакви по-нишови марки, не успях да разпозная водещите имена, може и да не съм се загледала добре и да греша, защото вече имам количка. Изглеждаха скъпи, или поне хубави, но не ги загледах. Добър маркетинг, може би.

# 400
Здравейте, момичета.
Към 33-34  г.с. как чувствате гърдите си?
При мен от 2-3 дни сякаш рязко спаднаха и не усещам напрежение.
Не знам дали е това нормално.

# 401
Здравейте, момичета.
Към 33-34  г.с. как чувствате гърдите си?
При мен от 2-3 дни сякаш рязко спаднаха и не усещам напрежение.
Не знам дали е това нормално.
Аз моите не помня от кога ги усещам спаднали и без напрежение в тях,но вече съм 34+5г.с.и за сега всичко е наред.Даже ММ се ядосва че пораснаха до едно положение и спряха

# 402
Аз моите не ги усещам от 13 г.с. май са пораснали, но не е нещо фрапантно. Няма напрежение, няма болка.
От днес официално съм болничен. Утре ще отида на тържеството за първия учебен ден и ще ходя може би до края седмицата на работа, но няма да се водя на работа.

# 403
Здравейте как сте всички,някои вече мами,други бъдещи мами?Да попитам дали някой друг го има този проблем като се напъвам примерно да си повдигна крака и изпитвам болка ниска долу ама много ниско даже не мога да кажа че е в корема под него е?В сряда съм на преглед и първи запис на тонове и ще попитам АГ за тази болка,но до тогава ако някой знае нещо дали трябва да се свържа с АГ по рано

# 404
Нелчето - имаше 3-4 щанда с колички, но сякаш някакви по-нишови марки, не успях да разпозная водещите имена, може и да не съм се загледала добре и да греша, защото вече имам количка. Изглеждаха скъпи, или поне хубави, но не ги загледах. Добър маркетинг, може би.

Да, благодаря. Днес наминахме, точно за 40 Мин с демонстрацията на 2 колички. Имаше Anex, Raya toys, Buba и Roshko. Определено бяха много хубави, но скъпички. Все си мисля, че и бюджетните колички не са лоши, ще разгледаме в Комсед и Вис Виталис.

Общи условия

Активация на акаунт