ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 394
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Това си мислех и аз, защото ако бебенцето е с дебел космонавт и увито с одеялце, и на мен ми се губи смисълът

# 376
Как са мамите с термин началото на октомври??

Аз започнах леко да се тревожа, моят термин е след месец, но нали ще е секцио и не остана.
Ту ме боли някъде, от край време де, но си викам трябва да оправя багажа за болницата, да е готов.
Одеве нещо леко ми намокри, викам си да не са води, но май не са.

# 377
Моят термин е за 5ти октомври, утре ще съм 37+0. И при мен се засилва притеснението, а ще ми е за втори път, уж трябва да съм по-подготвена и емоционално, но сега се тревожа даже повече от първото ми раждане. Закупих всичко необходимо за багажа, но все още не съм го подредила.. Но съм си казала този уикенд да свърша вече тази задача. На последния преглед тази седмица измериха бебето малко по-малко, което за АГ не беше притеснително, но все пак включихме протеин и сега чакам идната седмица да проверим как върви наддаването. Но и двамата с мъжа ми сме ниски, та не очаквам много голямо бебе. В понеделник изпращам баткото в първи клас 💙 ииии започва чакането май…

# 378
Аз съм с термин 01.10, но ще раждам другия петък. (Надявам се) Последните 2 седмици корема ми започна доста да расте. Стъпалата ми са много подути и много ме болят, освен сандали в други обувки не мога да се набутам. Имам доста контракции, но без болка. В сряда бебето го измериха 3100, което много ме успокои, защото вървеше дребничко. Дори да не е измерено с точност най-вероятно ще има поне 2500.
Багажа ми беше в куфар, но го преместих в чанта, доста по-лек е и дори ми остана свободно място.

# 379
Ехх, момичета наистина не остана.
Harmony25, може ли да споделиш какъв протеин включи?
Някоя може да сподели мнения от Интер Експо да знам дали утре да го включа в плановете си или няма смисъл?

# 380
  • UK
Аз съм за 9 октомври. Наистина не остана, и аз започвам леко да се спичам, освен това се чувствам вече наистина с много ниска енергия, а бях пушка до преди 2 седмици, но сега вече умората си каза думата.

Има и чувалчета за кошове за новородени, нещо такова са:
https://www.vertbaudet.co.uk/footmuff-for-baby-car-seat-carrycot … olyester%20fabric.

Аз лично засега не смятам да взимам такъв.

# 381
Разбира се. АГ-то ми предписа Фрезубин (като най-изчистен), но аз не успях да го намеря в нито една аптека, а пообиколих доста. Резервният вариант ми беше предписан Прегнако, та си купих него.

Ехх, момичета наистина не остана.
Harmony25, може ли да споделиш какъв протеин включи?
Някоя може да сподели мнения от Интер Експо да знам дали утре да го включа в плановете си или няма смисъл?

# 382
Обиколихме го за по-малко от час. Все едно си в детски магазин - има много неща, но по 2-3 вида от всяко, не повече. Всяка марка си има щанд и предлагат част от продуктите си - може би това, което смятат, че ще се търси най-много. Отвсякъде ти дават рекламни брошури. Повечето неща имат 15% намаление. Има колички, кошари (малко видове, не е като в Бамбино или дори Айко), неща за катерене (триъгълник Пиклер и подобни), неща за родилното, шишета, биберони, играчки, щанд с неща за бебеносене, щанд с памперси и кошове за памперси, но пак - по 2-3 вида, не 10-20. Има и няколко щанда с бебешка кухня.

Има няколко томболи. Едната от тях е с награда за всеки. Ние спечелихме 50 лв ваучер за онлайн бебешки магазин, и се оказа, че много рядко се пада това, защото всички представители от магазина много се зарадваха, че най-накрая се е паднала тази награда. Питах ги какви са повечето награди и казаха, че са чаши или някакви такива по-дребни неща. Спечелихме и още нещо от една игра, в която всеки печели, стига да напише нещо в една тетрадка, май нашата награда е лигавник, не съм сигурна, не ми прилича на нищо друго. На всеки се пада нещо различно.

Личното ми впечатление е, че не беше много богато и разнообразно. Повече неща намирам в бебешкия магазин, от който си купихме кошарата. Но пък съм доволна, че отидохме, заради всички награди и някои намаления. Например един сет с играчки на цена 85 лв го взехме за 35 лв поради нарушена опаковка. Някои томболи са обвързани с покупка, но повечето не са.

# 383
Дрийм, Дана, наистина не съм го написала много ясно това за опората на крачетата в раничката. Имам предвид, че дечицата на две познати двойки са неспокойни, ако не им държат крачетата, докато са в раниците - т.е. ако нямат някаква допълнителна опора, дори и самите раници са осигуряват М-позицията. Не знам дали е често срещано, защото пък детенцето на други приятели си се вози с кеф в Ергобейби-то, така че се опитвам да разбера горе-долу кое преобладава.

Иначе и аз се опитвам да осмисля, че остават по-малко от 3.5 седмици до термин, и да се настроя психически. При мен много помага подготовката - да знам какво горе-долу се очаква. Почнах масаж на перинеума, акупунктурата я фокусираме върху подготовка на шийката, надявам се да има файда. Днес бях и на много интересен курс за кърмене. Момичета, наистина съвсем наближи да си гушнем бебетата ❤️

# 384
Moonlit, аз не се сещам за раница, която да подпира крачетата, но може би не съм запозната. Аз в крайна сметка ще взема един слинг от ибей, но нов, защото не съм сигурна че ще се справим и ще го ползваме въпреки доброто желание.

Днес имах среща с акушерката, която ще ми помага след раждането. Очаквах, че ще е безсмислена среща, защото какво толкова ще има да ми каже, но имаше доста полезни съвети. Предложи ми акупунктура след около 2 седмици като подготовка за раждането. Обясни ми, че не може да се очаква да предизвика раждане, а просто подобрява кръвообращението, което пак спомага. За масажа на перинеума препоръча първо да изчакам теста за стрептококи, който може би ще ми пуснат другата седмица, иначе ако има инфекция само ще си я разнасям. Имаше и доста нагледни съвети за кърменето първите 3 дни в болницата. Препоръча ми да си взема чай, който помага за връщането на формата на матката, но каза да не взимам чай от копър. Аз си бях намислила, но и тя каза да имам малко готова формула вкъщи, че не се знае как ще тръгнат нещата в болницата и последното, което искам е да се приберем с гладно бебе и да нямам резервен вариант.

Този уикенд ще правим пак размествания и се надявам бързо да можем да сглобим нещата и да се подреди.
Вчера си попълних и декларациите за болницата. Ще имам една чанта за самото раждане и едно малко куфарче за дните след това.

# 385
Честито на всички родили мами! Дано децата растат живи и здрави!

Искам да питам за бебеманията. Има ли щандове с козметика и съответно мостри, които можеш да си вземеш? За томболите разбрах и звучи интересно. Исками се да отида, но се уморявам твърде бързо. Дали знаете някой трик, с който отново да се върне жизнеността?

А има ли входна такса на изложението?

# 386
D_ana, ще можеш ли да споделиш какъв е чая за възстановяване на матката след раждането?

# 387
Здравейте, момичета. Някоя от вас да има плацента 2-ра към 3-та степен или направо 3-та?
Аз от 30г.с съм с 3-та степен зрялост на плацентата

# 388
Yolkata, аз съм в 33 г.с., но и при мен май на там се движат нещата- 2 към 3-та степен.
На теб препоръчаха ли ти нещо специфично, знам, че няма как да я подмладим де.
Как върви бебчето ти от към растеж с плацентата?
Имали бебчета, които са със седалищно прилежание? Моето май така ще си и остане, от към 25-26 г.с. , все седнало си стои 😁.

# 389
Аз съм 34+3 г.с. и моето бебче още си е седалищно

Общи условия

Активация на акаунт