ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 412
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Aprilche,не се притеснявай. И аз качих 10кг.по време на бременността, но от 7ми месец до сега (34г.с.)свалих 5кг.защото съм с Г.Д.и бях на режим,но бебчо си расте 2,500 е,и всичко е наред

# 361
Moonlit, аз понеже не искам тъкан слинг, че ми е доста стегнат, питах направо за еластични. В магазина имаха само на Мандука. Всъщност имаха и на Ергобейби аура, но те пък са летни и от меш.
Направихме едно пробно увиване, ММ даже се справи доста по-добре от мен. Моята кукла беше пред задушаване. 😃 Не купихме Мандуката, защото аз май ще поръчам Boba или Hoppediz. Малко по-евтини са и също са добре оценени.
Докато бяхме там имаше едно момиче с бебенце на 3 месеца (62-размер) и пробваше раници. Пробва Стоке, Ергобейби и Ruckeli. От всички Ергобейби седеше най-добре, бебето само гукаше вътре, беше като прегърнато без да е притеснено. А какво имаш предвид, че краката нямат опора?

Хрумна ми в последствие, че една консултация в Слингомания струва 30 лв. Ани наистина е приятна, показва различните видове, има демонстрация с кукла. Но и в магазина тук жената беше също страшно приятна, направихме същата демонстрация и не струва нищо.

Аз вчера имах болки ниско долу, май става така като се преуморя. Притесних се да не съм си докарала някой пролапс.

# 362
Moonlit, бебето ми много си харесваше раницата на Ергобейби. И аз не разбрах какво имаш предвид под това, че няма опора за крачетата. Има меки подложки, които се регулират настрани и е супер удобно за бебчето. В началото трябва крачетата да са на буквата “М”. Има клипчета в интернет как да го нагласиш правилно.

# 363
Здравейте, момичета. Някоя от вас да има плацента 2-ра към 3-та степен или направо 3-та?

# 364
Здравейте, момичета. Някоя от вас да има плацента 2-ра към 3-та степен или направо 3-та?
Не съм чувала за степени на плацента. Какво е това?

# 365
Skady, степен на зрялост на плацентата.

# 366
Вече 3та не е мн ок, в коя г.с си, как ще раждаш?

# 367
Болки долу да ви кажа и аз имам, сякаш си е от преумора… вчера бях по магазините, после пътувах 2 часа в кола, после малко багаж оправях и на няколко пъти усещах рязка болка като цистит, не знам бебето ли ме риташе ниско долу в шийката, пикочния мехур ли се изнежва от честито уриниране, не знам какво ми става, но втората половина на деня съм все така последно време (повече активност имах). Вечерно време направо ми се иска ей така да се задържа отдолу с ръка и да се притисна с лек натиск, цялата зона на влагалището един вид да го.. задържа, действа ми една идея облекчаващо. При пишкане нямам болки, само като съм изправена и първите 30 Мин след като се излегна. Сутрин никога нямам такива оплаквания, появяват се само следобед до към вечерта.

И останалите ли сте така?

# 368
  • UK
Да, и аз съм така, на моменти все едно ще се изсипя. Много облекчава тези болки седене на голяма топка за пилатес, кръгчета, осмици с ханша, движения напред-назад.

# 369
Аз нямам такива болки, но като се преуморя започва да ме боли ниско долу кръста. Иначе това с честото уриниране и при мен го има, страх ме е да изляза за по-дълго от нас, ако знам, че наблизо няма тоалетна. Вчера се наложи да ходя до личната на детето и си почаках 2 часа, а макар че пак предредих доста хора и накрая едвам се прибрах до нас, толкова ми се пишкаше.

Обсъждахте по-нагоре раници и слингове. Аз исках много да ползвам слинг, но така и не успях да се науча да го слагам добре и се притеснявах, че бебето ще изпадне. Със сигурност искам да си взема ергономична раница - на ergobaby съм харесала няколко модела, но не смея още да поръчам, защото са много пари и не знам дали ще ни е удобно. Планът е да си поръчам втора ръка от фейсбук или olx, но се чудя дали преди това да отида да пробвам на местата, които дават под наем или просто да поръчам с риск да не ни хареса.

Аз вече съм 34+1 и “целта” ми е да стигна до 37 г.с, но дори да вляза само в 36 г.с ще ми е голямо облекчение. Другата седмица започвам с масажа на перинеума и аз, ще гледам да правя разходки всеки ден в допълнение към фитнес и йога и така… чакам да вляза в 9 месец и да излиза това бебче. Grinning

Каката постоянно ми пипа и гушка корема, говори на братчето си и си фантазира как ще го гушкаме и колко ще е сладко. Тези дни имам много сложни чувства относно факта, че първото ми детенце вече пораства и ще има нова роля на голяма сестра и, че ние ще трябва да делим времето си между двамата. Спомням си постоянно с умиление като тя беше в корема ми и изживявахме всичко за първи път. Беше най-сладкото бебе и сега е най-прекрасното момиченце. Candy Не знам как ще се справя с емоциите, когато вече съвсем порасне и спре да се гушка и да иска да прекарва време с нас. Cry

# 370
  • Sofia
Някой ходи ли до Бебемания днес? Заслужава ли си?

# 371
  • UK
Здравейте, моят преглед мина добре. Нямам ваза превия, бебето е пораснало още, в 36+2 е около 3.300. Казаха, че очакват да се роди около 3.600. Супер изморена съм, като разглобена съм днес.

# 372
Някой ходи ли до Бебемания днес? Заслужава ли си?
Ние ще ходим след малко.

# 373
Един тъп въпрос - зимните чувалчета за колички само за седнало положение ли са? Защото разглеждах и видях само такива снимки. Зачудих се дали става и е приложимо, когато бебето е малко и количката е напълно легнало положение. Питам, понеже нашата количка няма точно зимен кош, а трансформиращ се, който пак е легнал, но една идея по тънък отгоре като плат.

# 374
Нека и някоя по-компетентна потвърди, но сякаш зимните чувалчета са предимно за летни колички (6м +), защото в тях не може да се увие дете с одеалце така, както в коша за новородено (0-6м) и до колкото ми казаха - на мен с коша за новородено може и да ми е излишно 1вата зима да взимам зимен чувал. НО! Ще се радвам да чуя още мнения.

Общи условия

Активация на акаунт