ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 106
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Днес се роди и моето бебе Михаела. Секциото ми беше планирано за утре, но поради ангажименти на доктора го преместихме за днес.
.  Честита ви радост .Да ви е жива и здрава принцесата,на мама бързо възстановяване пожелавам.Май се започва с бебевалежа .На всички бъдещи мами пожелавам леко раждане и бързо възстановяване.Включвам се да споделя че от октомврийска мама(впоследствие стана авгуска).След цялата соматоха при нас УТРЕ се пребираме в вкъщи с бебе Алекс.Дочаках да дойде и този момент най накрая и нямам търпение да си се преберем вкъщи вече.По повод помпите аз лично не бях взела помпа в началото,но след като бебче Алекс реши че ще избърза с идването си ,след като ме изписаха мен от болницата взех електрическа на canpol бюджетна е но при мен нещата с кърменето не се получиха и помпата си остана вече непотребна.

# 556
Честито на всички мами 💐💐💐💐
seana_paula супер, че най-после ще се приберете с Алекс вкъщи.
Моето бебче се засили да излиза в началото на 8-ми месец, задържахме го и сега изобщо няма такива намерения 😁 Доктора казва, че няма индикации скоро да излиза, а аз вече нямам търпение. Хем, защото искам да си го гушкам и виждам, и да знам, че е добре, хем защото вече се чувствам като трудноподвижна слоница с постоянни болки. Вече не се чувствам себе си по никакъв начин. Не мога да ходя, не мога да седя, защото ме боли, не мога да лежа, защото ми е трудно да дишам....... Ето и снимка моя корем 36+5 г.с, в позата в която прекарвам най-много време. Най-важно ми е малкия да е добре, но искам вече това да приключва ... 😕

# 557
Честита да е Михаела, да е здрава и много да ви радва!
Аз помпа си взех ръчна на Медела колкото да имам ако ми потрябва, все ще ми свърши работа. В родилното няма да я вземам, ако се наложи ще ми я носят.

# 558
Beautyaddicted, честита да е Михаела 🥳 и много радост да си носите една на друга🥳🥳🎁🌞 Кръстена ли е на някой?

Leylah, благодаря, че споделяш за невъзможността за ходене и сядане, и т.н,, та да не си мисля, че съм само аз, макар че още се опитвам. Много хубаво оформено е твоето коремче 🤭 Момченце ли чакаш?

Isibel, ние май се състезаваме по обем на коремче 🤭🤗🌹 И ти ли си с момиченце?

Днес взех 1 чифт многократни пеленки, точно както исках за проба. И нещо като хавлиена кърпа към тях, дори не знам дали върви с тях 😁 ще трябва да видя кое-какво онлайн, че не знаеха в аптеката.

# 559
Мая, корема ми последните дни наистина много порасна,  даже на тази снимка не се вижда в цялата си прелест, надявам се и бебчо да е пораснал. Чакам момченце, имам две дъщери и един син и сега изравняваме. Това са момичетата ми, децата са ми много големи и чакат с нетърпение малкия изтърсак, а големият ми син е още по-голям и цял живот иска брат много се радва.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 23:12 от Isibel

# 560
Мая, корема ми последните дни наистина много порасна,  даже на тази снимка не се вижда в цялата си прелест, надявам се и бебчо да е пораснал. Чакам момченце, имам две дъщери и един син и сега изравняваме. Това са момичетата ми, децата са ми много големи и чакат с нетърпение малкия изтърсак, а големият ми син е още по-голям и цял живот иска брат много се радва.

Awwwwwwwwww Isibel, я ги виж какви са ти хубавици!💯 Да са ти живи и здрави! И момчетата и те!

# 561
Големи красавици, браво!

# 562
Много благодаря на всички за прекрасните пожелания! Пожелавам и аз леко раждане и здрави, пухкави бебета на всички! 💙

Skady, добре сме, благодаря! От болницата позволяват бебето да е при мен от началото, но има вариант и да спи заедно с останалите бебчета. Тази нощ оставих бебчо при тях, защото предната нощ не бях мигнала и ми се натрупа голяма умора, а искам адекватно да мога да го гледам, а днес ще се боря и със засукването.

Dream90, абсолютно потвърждавам, че моето второ раждане премина по-бързо и по-леко, а сега и знаех колко е важно да се слушат лекарите. Вярвам, че и твоето второ раждане ще бъде такова! 🥰

А баткото е толкова щастлив, няма търпение да ни види 💙 Казва, че още е “като магия и сън”, помага на баща си с разни задачи, които не успяхме да свършим преди раждането. Аз нямам търпение да видя тяхната първа среща - на две братчета, верни приятели за цял живот.

Beautyaddicted, честито бебче Михаела! ❤ Да е здрава, силна, много щастлива и с много мечти!

# 563
Beautyaddicted, жива и здрава да е Михаела! Heart

# 564
Добро утро.Аз нямам опит с децата и бебетата и ви питам.До другата седмица искам да съм готова с багажа за мен и всичко за бебето вкъщи.Подчертавам,че списъка ми ще е минималистичен,понеже от болницата дават всичко,а като се прибера оттам,ще ми донесат и дрешки за бебето.Ако се наложи,няколко дена след изписването,мъжа ми ще купи още.
За мен имам:2 чифта чехли,4 нощници(2 нови за кърмачки и 2 мои),2 чифта чехли,халат,помпа за кърма,3 сутиена за кърмене и бельо.Мисля че ми трябва само хавлия и превръзки.За бебето имам един комплект чаршафи с олекотен юрган,6 бодита с къс ръкав,2 чорапи,4 шапки,4 ръкавици,5 комплектчета(боди с дълъг ръкав и долнище),2 ромпъра,1 чувал за повиване и комплект за изписване.Мисля да купя още едни чаршафи,едно одеало,2-3 пелени,още 2-3 макс комплектчета,2 шишета,2 бибки,козметика за него(прах,сапун,шампоан,крем и олио),протектори за матрак(2поне) и май за това се сещам.
Много моля ако има нещо още нужно на първо място,пишете.В понеделник ще изляза и мисля това да е последното ми купуване.После пера,гладя и чакам.При нас е все валежно,но вторник и сряда го дават 30гр и всичко ще изсъхне.
А,памперси и мокри кърпи също ще взема,но нито марки знам,нито нищо.

# 565
За бебчо за вкъщи - хавлийки за къпане, клечки за уши, спирт за пъп, тампони за почистване и физ.разтвор дозички (почиства се носле, очички), термометър, може и термометър за стая, за баня, ваничка и подложка за къпане, кутийка за биба, ножичка за ноктите или нокторезачка бебешка, гребенче, въртележка за кошара (ако искаш), някоя жилетчица или якенце/елече/космонавтче за студените дни навън, крем против подсичане.

За болницата аз взех 2 нощници, 1бр чехли, 1 хавлия голяма и 1 малка, мокри и сухи к., козметика за мен, вилица, лъжица за мен, превръзки, нещо дребно за хапване в случая 1 солети и 1 десертче, чорапи, бельо, горница, вода, бибка за бебо, слушалки си взех също, накрая ще добавя зарядно и документите.

Памперси купих размер 1 и 2 на Пуфис. Мокри кърпи на Бочко взех бебешки.

# 566
Лунатичка, мисля повечето неща ги имаш. Само, ако няма да кърмиш може би още няколко шишета, но това ще го разберете в последствие.
Може да вземеш някакви малки кърпи за дупето и кърпа за къпане. Аз бих взела и няколко пелени с различен размер за лиги, повръщано и т.н. Термометър, физиологичен разтвор, ножичка за нокти, ваничка за къпане. Нещо дебело за обличане на бебето.
Isibel, много са ти красиви девойките.

# 567
Трябва ли да взимаме и бодита с къс ръкав , аз имам накупени 7 8 с дълго ръкавче и ританки към тях ,плюс 9 гащеризончета с цип .За кога трябва късия ръкав

# 568
Да,хавлия/халатче забравих.Комплектче взех от Тему,като вътре има нокторезачка,пила,гребен,четка и пипала(едно дето дърпа) за нослето.
С къс ръкав купих за отдолу,под ромпърчето да ги обличам.

# 569
Трябва ли да взимаме и бодита с къс ръкав , аз имам накупени 7 8 с дълго ръкавче и ританки към тях ,плюс 9 гащеризончета с цип .За кога трябва късия ръкав
Аз имам и с къс ръкав. Примерно гащеризон + боди с къс ръкав. Ако не е толкова студено.
Едит: може да вземеш е комплект за количка - чаршаф и завивка отгоре. Аз такива съм взела 2.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 08:48 от sway911029

Общи условия

Активация на акаунт