ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 110
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Брей, много сте изписали тази сутрин 👏🏻👏🏻👏🏻

Harmony, браво на теб! 🌹 Дай Боже всекиму! Честито да ти е момченцето и много радост вкъщи, и за баткото, и за всички ви! 🌞

Lunatichka, ако знаеш как добре те разбирам 🤗  Често ми се случва същото, но по отношение на племенниците ми, но те поне заминават и се връщат от България (което никога не е ясно предварително 🤦🏼♀). А, да ти изглежда, че някой е заминал завинаги, особено дете, е много тежко. 🤗🤗🤗 Изпращам ти прегръдки, не знам как се преодолява това. На мен често единственото, което ми остава е да се моля 🙏🏻

Сдобих се аз внезапно с колан, за сега и за след раждането 🥳 добре, че ММ го извади внезапно отнякъде, че вече става комично, ака не беше и трудно. Засега го пробвах само снощи вкъщи, но мисля, че ще е голяма помощ.

А, вчера също седнах на фитнес топката за упражнения във фитнеса най-накрая 😄 Досега ме беше страх, че ще падна, ама ММ ме сложи на упражнения за разтягане там, че гледал така се прави преди раждане да се отвори таза и да е подготвен перинеума. Много приятно ме се стори.

# 541
Здравейте! Днес се роди и моето бебе Михаела. Секциото ми беше планирано за утре, но поради ангажименти на доктора го преместихме за днес.

# 542
Здравейте! Днес се роди и моето бебе Михаела. Секциото ми беше планирано за утре, но поради ангажименти на доктора го преместихме за днес.

Честитоо. Много да сте здравички! 🥰🥰🥰🌹🌹🌹

Как се чувстваш? Моля те, разкажи подробно, че и на мен ми предстои след 2 седмици. Боли ли те? Лошо ли ти е? Колко време отне? Вода дават ли да пиеш? Бебчето кога ще ти дадат?
🥰

Harmony, бързо и лесно е минало раждането ти, браво. Баткото щастлив ли е? Видя ли бебчо, как реагира?
Моят батко много се вълнува.

Лунатичке, радвам се, че си по добре.

Maya, честито коланче.

Много хубави тумбаци сте качили. 🥰

Аз ще ходя на преглед и да насрочим секциото и леко ми е едно притеснено, свито.
Снощи пак едвам съм спала, през 1ч пишках, болки имам разни, разтяга ми се всичко, корема де, но и мен ме боли понякога, както Ljoli казва, все едно шпагат съм правила.

# 543

Как се чувстваш? Моля те, разкажи подробно, че и на мен ми предстои след 2 седмици. Боли ли те? Лошо ли ти е? Колко време отне? Вода дават ли да пиеш? Бебчето кога ще ти дадат?
🥰

Harmony, бързо и лесно е минало раждането ти, браво. Баткото щастлив ли е? Видя ли бебчо, как реагира?

Maya, честито коланче.

Аз ще ходя на преглед и да насрочим секциото и леко ми е едно притеснено, свито.
Снощи пак едвам съм спала, през 1ч пишках, болки имам разни, разтяга ми се всичко, корема де, но и мен ме боли понякога, както Ljoli казва, все едно шпагат съм правила.

Беше със спинална упойка. Самата упойка изобщо не я усетих. След това ми изтръпнаха краката и ме сложиха да легна. Започнаха да ми слагат тази преграда, от която да не виждам какво ми правят. И още преди да са приключили ми показаха бебето. Изобщо не усетих какво се случи. След това заспах. Не ми е било лошо. След около час след като приключи секциото започнах да усещам болка в корема. Сега съм около 3ч и половина след секциото и ми сложиха обезболяващо, но усещам лека болка и краката ми все още са изтръпнали, но мога да ги движа. Неприятното е, че тук от време на време идват да ти натискат корема, което е мнооого болезнено. Вода можех да пия 30мин след секциото, а за храна не са ми казвали все още.

# 544
Добре е минало, успокояваш ме. Натискат корема, за да се чисти матката май.
Бях чела, че някои мами си носят Профенид свещички за обезболяване, ако нямаш кажи на някой да ти донесе на свиждането.
А катетъра като сложиха неприятно ли беше? Гадене, главоболие от упойката?
Много хубаво, че си видяла бебка бързичко. Simple Smile
Колко дни преди термин си?

# 545
Beautyaddicted,
Честита радост!!!!!! Колко хубаво! Да сте много здрави и бързо възстановяване!
Радвам се, че всичко е наред.
Ще мине и това с натискането на корема.
Интересно, моят корем не са го натискали след секциото.
Да ти кажа, според мен е много добре че след като са ти показали бебето, са те приспали. На мен ми беше трудно да издържа 1 час секцио и усещах как ме дърпат и ровят, гадеше ми се. Определено бих избрала след като видя бебето, да поспя.

Да ти е живо и здраво бебенцето! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

🥰

Maya, честито коланче.

Беше със спинална упойка. Самата упойка изобщо не я усетих. След това ми изтръпнаха краката и ме сложиха да легна. Започнаха да ми слагат тази преграда, от която да не виждам какво ми правят. И още преди да са приключили ми показаха бебето. Изобщо не усетих какво се случи. След това заспах. Не ми е било лошо. След около час след като приключи секциото започнах да усещам болка в корема. Сега съм около 3ч и половина след секциото и ми сложиха обезболяващо, но усещам лека болка и краката ми все още са изтръпнали, но мога да ги движа. Неприятното е, че тук от време на време идват да ти натискат корема, което е мнооого болезнено. Вода можех да пия 30мин след секциото, а за храна не са ми казвали все още.

# 546
Честита радост да Ви е здрава бебка и бързо възстановяване

# 547
Добре е минало, успокояваш ме. Натискат корема, за да се чисти матката май.
Бях чела, че някои мами си носят Профенид свещички за обезболяване, ако нямаш кажи на някой да ти донесе на свиждането.
А катетъра като сложиха неприятно ли беше? Гадене, главоболие от упойката?
Много хубаво, че си видяла бебка бързичко. Simple Smile
Колко дни преди термин си?
Когато ми сложиха катетъра вече упойка беше започнала да действа и не усетих нищо. И аз съм чувала за гадене и, че някои дори повръщат, но при мен нямаше нищо такова. Термина ми беше за 01.10. За съжаление няма да имам свиждания и ще си търпя болкиите.

Juji1 Не са ме приспивали допълнително. Просто така ми се отрази упойката. Още щом ми я сложиха ми се приспа, а преди това ми казваха, че ако ми стане лошо тогава ще ми сложат нещо успокояващо.

# 548
Казвай на сестрите, че те боли и да дават/слагат нещо против болка.
Да не си в АГ Варна, там няма свиждания вече?

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 14:50 от *Sweety*

# 549
Еха, честито на Harmony и Beautyaddicted!!!🥳🥳🥳 Да са живи и здрави бебчетата и много да ви радват!

Аз днес се хванах по-сериозно с багажа и се надявам да ми останат сили и за някой шкафчета да подредя. Имам много работа из вкъщи и имам чувството, че няма край. Снощи имах доста контракции и то с болки, пия магнезии максимална доза и стискам за мен още е рано, но повече ме притеснява, че не съм приключила лечението за стафилококите.
При мен корема винаги на пипане остава бели следи, не знам честно казано какво е. Ето и от мен коремче.

# 550
Казвай на сестрите, че те боли и да дават/слагат нещо против болка.
Да бе си в АГ Варна, там няма свиждания вече?

В АГ Селена съм, но не съм от града и съм сама тук. Таткото се прибра след раждането заради другото ни дете.

# 551
Beautyaddicted, честита радост!! Възстановявай се бързо и благодаря, че споделяш с нас! Скоро ще сте заедно всички Heart

# 552
Честита радост! Бъдете здрави и щастливи! На теб бързо възстановяване!

# 553
Честита Михаела! ❤️❤️❤️ Прекрасно име сте й избрали, да е здрава и закриляна с него! ❤️

Радвам се, че е минало бързо и сравнително леко раждането, нека и възстановяването ти да е такова! А иначе за натискането на корема и на нас на курса ни казаха, че е за да се проверява за кръвоизливи в матката, но бях разбрала, че е само при естествено - явно не.

Много хубави коремчета сте качвали и днес! 🥰

Моми, да - основно отвътре е масажът на перинеума, не особено приятно усещане. Акушерката ми каза като трик за достигане да се прави на тоалетната чиния или на биде. Пробвах, помага наистина.

За помпа, аз съм взела от рано, но напоследък ме съветват да не се бърза за това. Поне тук дават помпа в болницата, ако се наложи, но май си спомням, че в България в доста болници е част от задължителния списък. За начало бих взела назаем с нови сменяеми части, и ако се наложи да цедя редовно, тогава бих купила. Иначе моята като е налична, ще си я взема така или иначе в болницата.

Сутиени за кърмене съм си взела два за горе-долу, да видим какво ще ми е нужно и удобно - още една нова територия.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 15:35 от Moonlit

# 554
Честита да ви е Михаела. Да е много здрава и много да ви радва. А на теб бързо възстановяване.
В частните болници ти дават помпа за кърма, или поне в Надежда пише, че дават. Не съм купувала отделно такава.
Сутиени за кърмене имаше в Лидл скоро. Аз имам два.

Общи условия

Активация на акаунт