Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 29 297
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Ommm, съжалявам, но няма как от ваксината да получиш такива усложнения. Ще ти го каже всеки свестен имунолог. В плен си на логическата грешка "post hoc, ergo - propter hoc" (след нещо, следователно - поради нещо).

Acid_burn, посещавам доц. Михайлова от Александровска болница и нейното мнение съвпада с това на професор Каменов, че това през което преминах е било изцяло реакция към ваксината. И друг ендокринолог се съгласи, потвърждавайки за подобни случаи извън България. С написаното не искам да звуча като антиваксър, напротив, сложила съм всички ваксини на детето си, съпругът ми също си поставя дори противогрипна ваксина, но на мен категорично доц. Михайлова ми забрани ваксини, както и всякакви филъри, силикои и т.н., не че бих си сложила някога и да не беше такава ситуацията, нали 😀

peneva, да, мога да я напасна дозата, но тези миниатюрни хапченца от 25 мг не мога да ги чупя, а и "предписах" на ММ да приема по 25, така че той ще ги изразходи 😊

Да ти забранят ваксини при проблем с щитовидната е меко казано нелепо. Защото именно вирусите могат да увредят допълнително жлезата. Както и да е.

# 61
Според професорът е по-добре че съм сложила тогава ваксината, защото не се е знаело колко по-страшна би била реакцията на тялото ми към самия вирус, но и това през което преминах не беше разходка в гората, а имаше реална вероятност да трябва да се оперира жлезата и да се премахне. Абе, минало е, а за вбъдеще ще се преценява на момента дали да се слага нещо или не спрямо ползата и риска конкретно за мен.

# 62
Гърненце, за да не цитирам последния ти пост с въпрос към мен относно червата и бактериите, че в дълъг направо отговарям - първо започнах да правя алергични реакции към храни и добавки, които взимах без проблем / обриви със сърбеж, включително вечер като си легнех получавах нещо като стрелкащи сърбежи, не знам как да го обясня, все едно нещо те ухапва и изведнъж те засърбява/.По- късно започнах да правя копривна треска - ужасна история.Изследвания на фецес показаха бактерии и гъби /правих го в Детокс център, пращат в лаборатория в Германия/.Изчистих с добавки и режими.
А сега четейки разбирам, че и изтощената надбъбречна жлеза също има такива симптоми на реакция спрямо различни храни, като един път има реакция, на следващия не.Ти се оплакваш от подобни симптоми на адреналина умора, погледни и за нея.

# 63
Ти се оплакваш от подобни симптоми на адреналина умора, погледни и за нея.

Много ти благодаря за отговора! Simple Smile
А как се изследваш за адренална умора? Аз май само Кортизол съм пускала в миналото и излезе леко занижен. Пролактинът ми е в норма, не знам той дали има отношение към това.
Иначе, стрес при мен - с лопата да го ринеш.

# 64
Ти се оплакваш от подобни симптоми на адреналина умора, погледни и за нея.

Много ти благодаря за отговора! Simple Smile
А как се изследваш за адренална умора? Аз май само Кортизол съм пускала в миналото и излезе леко занижен. Пролактинът ми е в норма, не знам той дали има отношение към това.
Иначе, стрес при мен - с лопата да го ринеш.

Като за начало медицината не признава клинична диагноза Адренална умора, съответно и приети стандарти за диагностика няма.Лабораторните изследвания на кортизол са показател, но пък там стои въпросът от слюнка или от серум.Привържениците на слюнка твърдят, че трябва да се изследва три-пет пъти за деня и е по-показателен, т.к. кръвта има транспортна функция и не е гаранция, че достигнато тъканно ниво.
От моя опит с хипофункцията, се доверявам на симптомите.Има характерни за адреналната умора симптоми, които можеш да сравниш със своите и да се ориентираш, включвайки и лабораторно изследване.Аз такава стратегия изработих за себе си.
Ще ти изпратя на лични едно видео, което може да те насочи.Чета и Изабела Уенц.

# 65
Gyga,
Дай и на мен линка за видеото за надбъбречна умора.
И аз чета Уенц и подозирам проблем с надбъбречните.

# 66
Надявам се, че gyga няма нищо против да го споделим направо тук, защото, предполагам, и други хора ще питат.

Ето го видеото. Ако е проблем, ще го изтрия, разбира се. Simple Smile Аз започнах да го гледам.

# 67
Благодаря ти, Гърненце!Разбира се, нямам нищо против.Дано да е полезно на някого, а и много ще се радвам ако ни се получи дискусия с нашия опит по тази тема.

# 68
При мен това видео не върви добре. Само някакви букви има - G, M...
Споделете за какви симптоми се говори.

# 69
G и М са инициалите на водещите и понеже е без видео, само на аудио, ти излизат инициалите, когато съответния човек говори.
Като цяло има няколко етапа на Адренална умора като симптомите са свързани със съответния етап.Включват постоянна умора, трудност за сутрешно събуждане, мускулни болки, чести инфекции, напълняване/отслабване, косопад, замаяност, ниско кръвно налягане, ПМС, желание за солени храни, трудно заспиване вечер, чревни неразположения, депресия и тревожност вкл. Панически атаки и т.н.Коментира се и това, че е като етапите на Бърнаут - в началото има прилив на кортизол от стреса и се чувстваш енергичен, вдъхновен, пълноценен, но с течение на времето в което преживяваш стрес, състоянието се влошава и се стига до тотален срив на енергията с бум на посочените симптоми.
За това се сещам сега, със сигурност нещо изпускам...
Второто видео ще е на тема диагностика и терапия на Адренална умора

# 70
Надявам се, че gyga няма нищо против да го споделим направо тук, защото, предполагам, и други хора ще питат.

Ето го видеото. Ако е проблем, ще го изтрия, разбира се. Simple Smile Аз започнах да го гледам.
Точно щях да пиша за Рей Питките, и виждам, че видеото е тяхно.

Още едно видео на д-р Тошков(не съм го гледала):
https://youtu.be/t_riIrzefsc?si=jHC-XC_TL04qfnMk

Има книга с информация да надбъбречната умора:
https://kibea.net/book/2790?fbclid=IwY2xjawFPgeRleHRuA2FlbQIxMQA … 0V6g2HUShKDIlBp8g

Още малко информация:
https://www.drlamcoaching.com/adrenal-fatigue/

Видео от Форума за автоимунни заболявания, който също още не съм гледала. Само да вметна, че напоследък четох оплаквания от изследванията за минерален анализ от коса, които предлага професора, та се абстрахирайте от това, ако го предлага във видеото:
https://www.facebook.com/forumautoimmune/videos/346111774649255/?app=fbl

Г е Галя, админката и основният двигател на групата, М е доктора, който е знамената в описанието на клипа.
Галя написа, че е нарочно е без видео, за да не се разсейва публиката.
Между другото, групата се разцепи на две групи, доколкото разбирам втората е с по-малък фокус върху бизнеса.

# 71
Благодаря.
Не мога да слушам със звук в момента, затова не разбрах, че е само аудио.

Общо взето, симптоми, които могат да се дължат на много неща...

# 72
Здравейте! С хашимото съм, мога ли да пия Вирамко? Благодаря предварително!

# 73
Сигурно може, но щом не е препоръчително, защо да го правиш?

# 74
Сигурно може, но щом не е препоръчително, защо да го правиш?
Започна леко да ме наболява гърлото и наченки на кашлица,та мисля първо с противовирусно да започна,  но с това хашимото вече не знам какво може и какво не може!

Общи условия

Активация на акаунт