Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 29 134
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
И аз не ги оправдавам напълно, просто защото ми се иска да мога да отида и да се доверя сляпо...но те все пак са учили и отговарят за доста заболявания в съответната им област. Ние чоплим надълбоко в щитовидна примерно, но те лекуват всякакви ендокринни, които хич не са малко, явно нямат време да задълбават, знаят някакви основни неща от обучението си и така.

Щях да казвам, не знам дали знаете, че Неделкова вече е "прегряла" явно и каза в профила си, че започва онлайн прегледи.

# 691
По принцип след завършването си, не са длъжни да опресняват знанията си изобщо. А и все пак като хора са различни. За отговорност съвсем няма какво да се обсъжда.
А би трябвало да са длъжни да опресняват знанията си. И не, не е само въпрос на пари и свободно време. И желание трябва, а не да караш както са те учили преди 30-40 години в университета.

mibobo, това все пак е нещо, което те са учили в университет. Тоест - би трябвало да имат солидна база и после да надграждат с нови знания. Просто не им се занимава.

# 692
Прегледа при нея стана някаква фантастична сума - 350 лв. май. А не съм сигурна, че знае повече от мен за щитовидната жлеза.

# 693
Дъщеря ми учи ветеринарна медицина. Не е същото като хуманна, макар че в някои отношения е повече. Ми...как да кажа. До човек си е. Всичко. Диплома се изкарва. После не лекува дипломата.

# 694
  • София
Мале, тази жена е избухнала.

Аз също имам познати с Хашимото,  но не пият хормон и са си "добре ", ама някакси не могат да отслабнат, правят паник атаки, страдат от констипация, не могат да спят, пият антидепресанти и т.н. За мен това е безотговорно към тях самите, но те си знаят най-добре.
Аз пия хормон от 17 годишна, имам две бременности и две живородени деца, на 48 години съм и ще продължавам да го пия до края на живота си.

# 695
В групата на Рей Пийт коментираха за Недялкова, че черпела доста неща от там.

# 696
Коя е групата на Рей Пит?

# 697
Рей Пийт - България

В групата на Рей Пийт коментираха за Недялкова, че черпела доста неща от там.

Така е да, тя е също и в други здравни групи и си черпи информация и от опита на пациентите също. Беше и в Автоимунен тиреоидит на Хашимото, сега не знам още там ли е.

# 698
  • Варна
300 лв й е консултацията, която се води холистична и 150лв медицинска. Вече преглежда онлайн само, миналата седмица каза. А иначе за мен е похвално лекар да е из ФБ групи и да чете и мнения на пациенти и други гледни точки... из групите хората са доста информирани. И други лекари съм виждала.

# 699
  • София
Аз хем съм съгласна, че има всякакви лекари и човек трябва сам да се погрижи за себе си, хем се ядосвам. Лекарите уж са учили не знам си колко години, те са специалисти, те би трябвало да знаят. А в реалността се оказва, че аз като пациент, трябва да отделя от свободното си време, за да се образовам, за да мога да компенсирам незнанието на уж професионалистите. Това е дълбоко погрешно! На системно ниво е погрешно.
Сори! Трябваше да измрънкам.

И аз съм така. Хем разбирам, хем се ядосвам и не мога да приема, че е така. Както си актуализират таксите за преглед, така трябва да си актуализират и знанията. А не да ме уверяват, ама какво толкова, че ТСХ ти е 3,5, ама какво толкова ти има, ама няма нужда да изследваш друго освен ТСХ. И най ме е яд на млади лекари, които явно не искат да се развиват. Че то аз, която работя нещо въобще несвързано с човешкото здраве и живот, се развивам всеки ден, научавам по нещо ново, търся нов по-рационален начин...

За Недялкова и аз видях, че почва смао онлайн, ама пак не знам как да си запазя час. Бях видяла, че се е изместила и има някаква нова докторка при нея, но не знам нищо повече. Иначе тя отдавна си е в Рей Пит и черпи доста от опита там. Което аз не намирам за грешно.

# 700
Аз не съм сигурна какво да мисля. Черпи опит и знания безплатно, а прегледа 500 лв. Дразнещо ми е.
Вярно че е само някаква надграждане, но все пак.....
То между другото в тази група май само бизнес стана всичко, те за това и се отделиха една част.
А и каквото и да съм прочела там и да съм решила да го пия, след това намирам противоречиви неща в другата група. Например за уридин монофосфат, Галя беше написала такава възхваляваща статия, после оттатък Александра нещо пишеше, че не го харесва, и пр.
При Хроничните възпаленият хвалят холина за холестерол, при Рей питките не го харесват, и пр., изобщо ми идва да запежа всичко, то човек не знае какво и защо да пие. Сега ми стоят чисто нови опаковки холин други, и май вече няма да купувам нищо, че само хвърлям пари ей така.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 08:53 от Lemy

# 701
А какво ви е мнението за прогестерона, който всички мажат по групите? Стана голям хит. И в същото време не мога да си обясня защо жени в менопауза, когато приемат фитоестрогени се чувстват добре.  А уж естрогена бил мнооого лош.

# 702
А какво ви е мнението за прогестерона, който всички мажат по групите? Стана голям хит. И в същото време не мога да си обясня защо жени в менопауза, когато приемат фитоестрогени се чувстват добре.  А уж естрогена бил мнооого лош.

Мен ме е страх да приемам прогестерон, може би ако мога да докажа, че ми е нисък и имам нужда бих...
Относно естрогена, той в менопаузата липсва така че известно количество явно действа добре, лош е когато е много, така си разсъждавам де.

Леми категорично е бизнес в Рей Пит, тя Галя скоро писа, че си е заразяла работата и се отдава изцяло на това - книги, консултации гледах снощи крем за лице без ПУФА.

Иначе аз от холина бях доволна, изпий си го пари си давала пък хаха Grinning

# 703
  • Варна
Как се казваше другата група? Мен от основната ме блокираха неясно защо. Иначе и според. мен е доста бизнес. А за Недялкова не виждам лошо да черпи информация или да взема 300 лв, ако може да помага на хората и да си награжда знанията и т.н. Мисля, че е един от малкото лекари в БГ, които са по-холистични, поправете ме, ако има и други. Търся хора като Симона Вътева, но примерно такива с медицинско образования в България няма просто ...

# 704
И аз видях крема, мислех да питам къде е произведен, пък после махнах с ръка.
И мен ме е страх сама да се оправям с мазането на прогестерон, а и с повечето неща, които се препоръчват по тези групи, защото съм чела и доста оплаквания от използването им. То им дават някаква помощ и обяснения на това което се случва, но все пак оставаш сама да се оправяш.
exsberry, защо не се запишеш за консултация при Недялкова.

Общи условия

Активация на акаунт