Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 009
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
............

Г е Галя, админката и основният двигател на групата, М е доктора, който е знамената в описанието на клипа.
Галя написа, че е нарочно е без видео, за да не се разсейва публиката.
Между другото, групата се разцепи на две групи, доколкото разбирам втората е с по-малък фокус върху бизнеса.

Аз съм там, но нямам време да следя и чета много, но доста хора се махнаха от групата, не знам какво става. Аз ценя много мнението на Александра и видях, че тя също се е махнала и сега е в друга група, която случайно открих...

Аз бях на изследвания и на лекар и да споделя някои размисли в някакви посоки, моите са проверени за на лекарката не знам хаха.

Тези дни имах малко време и се рових по групите си заради този нисък ТСХ при мен, стана ми интересно какво и защо се случи, тъй като преди това аз и оптимален Т4 съм имала и ТСХ все ми е около 2,5-3. Сега от близо година падна доста, единия път като стигна 0,4 и дето си намалих дозата та се вкарах в хипо пак. И дори когато бях с щитовидни на дъното, той беше стигнал едва 1,8. И намерих информация, че при нисък кортизол се случва така - неоптимални щитовидни и нисък ТСХ. Попитах днес и лекарката има ли такова нещо и тя принципно потвърди. Явно съм си свалила кортизола последно време, анализирах се, че през този период съм вземала Инозотол+Холин и Магнезий бисглицинат (както разбрах от дама тук той сваля кортизол), та не знам от кое и какво се е случило. Преди 2-3г отново имах един момент с нисък ТСХ, тогава бях пила Вечерна иглика пък Thinking
И така сега бях в очакване какво е станало като си вдигнах отново дозата и вече 3 месеца вече съм на нея, защото се чувствам добре. Ето това са ми резултатите - щитовидни, холестероли:
Скрит текст:
Аз си виждам лошия Т3, но от другите съм що годе доволна, а реакцията на докторката беше, че не й харесва, че ТСХ е паднал под 1 с оглед костната плътност, поиска да намаля малко дозата, отказах като й казах, че се чувствам добре. Тя заключи - Добре, но ако имаш оплаквания в мускули, стави намали си...за първи път чувам, че ниско ТСХ влияе на костна плътност, ще се ровя да видя има ли някакъв резон в думите й.
Иначе за липидния профил аз бях сравнително доволна, защото имам подобрение от предните изследвания когато бях в хипо, т.е. явно си влияе това. Аз доволна казвам, че триглицеридите са паднали от 1,4 на под 1, но лекарката каза, че те много се влияят от храненето преди изследване. Също така се изказа, че за жена на моите години този ЛДЛ не е добре, и трябва да сваля поне до 3. И понеже ме видя, че се дърпам от ориза, каза че ме оставя 6м да стягам храненето и след това ще решаваме какво що, ако няма ефект.

# 76
Ревматолог се поинтересува как са ми щитовидните... и ми каза да си държа TSH под 2 (моето последно беше 1,8), FT3 и FT4 са ми малко над средата на нормата, чувствам се нормално... Каза да си поддържам дозите, както до сега, но да не гледам да ми е до 2,5, а до 2... Възпалени стави имам Sad , болка в стави и мускули също, не ми е казала за долна граница Thinking
Днес бях на втори преглед след мнооого изследвания и контроли с други специалисти, започвам лечение. Силно се надявам да не се разбутат щитовидните... Реве ми се!

# 77
Стискам палци, да ти се развият възможно най-добре нещата!

# 78
Мибобо, това за костната плътност и ниското Тсх и аз за първи път го чувам.
Аз имам проблеми с костната плътност, и предистория на хипер, а и последните години тсх под 1, но според Шинков, проблема ми е в недостатъчното натрупване в юношеска възраст.
На мен също ми липсваше Александра, добре, че и аз случайно попаднах на другата група.
Между другото, тя не е фен нито на Инозитола, нито на Холина, та може и от там да има връзка с проблема ти. Аз ги пих известно време и ги зарязах. Все така правя, може да е на подсъзнателно ниво, дано да е за добро, че и аз се определям с нисък кортизол, макар, че понякога симптомите се припокриват с високият.
Вечерната иглика вдига естрогена, аз не бих я използвала.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 13:55 от Lemy

# 79
Коя е новата тема.Аз в оригиналната не чета вече, че са много изнервящи всички.
Крайно време е да си изследвам кортизола.Сутрин съм ленива и ми се спи, следобедно и досред нощите идва енергия/

# 80
То сигурно и в новата тема ще е същото

# 81
.....
Вечерната иглика вдига естрогена, аз не бих я използвала.

А да и аз вече не я ползвам Simple Smile , пих я на 2 пъти преди около 3г заради гърди, но повече не. Между другото добре ми действаше като усещания и симптоми. Инозотол+Холин също смятам, че ми се отразиха добре като цяло, но вероятно са бутнали нещо и те...

А ти може наистина подсъзнателно да си усещаш, че не е твоето.
По този повод, често пъти съм гледала от различни хора - Мария Папазова холистичния лекар, после една фитнес инструкторка, един аюрведа специалист и още други идеята за тестването на храна и напитки на слънчевия сплит, на база енергийни нива/вълни дали са в синхрон с нашите. И накъдето се наклони тялото показва дали ще ти е добре или не лично на теб. Не го вярвах много, но оня ден се сетих и го пробвах ами може и да работи Simple Smile , картофи и хляб тялото каза да не ям, но пък кафето ми е ок Grinning

ДХ3
Скрит текст:

# 82
Мибобо, а как точно се тестват храни и напитки на слънчевия сплит?
Дхз, и на мен не ми харесват атмосферата там, то и аз не се задълбочавам в Рей Пийт, защото в началото ти е каша в главата, а в онази група като питаш нещо, получаваш отговор - чети, оправяй се сам, или в най-добрия случай ти се подхвърли нещо, и до там.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 16:21 от Lemy

# 83
Застава се прав, леко разкрачен и слагаш на слънчевия сплит храна, напитка и стоиш. След няколко секунди тялото леко се накланя напред или назад. Напред ако е значи е ок продукта, назад като се отблъсне не е.

# 84
Сега с този кортизол ме замислихте. Защото моето ТСХ е ниско, но щитовидните хормони също. Но то ми е било ниско винаги, не е от скоро. А и правих ЯМР на хипофиза и се оказа, че тя лежи не както трябва в мястото си, та това беше обяснението на док за неадекватния ТСХ.

Пък от посочените по-горе симптоми някои ги имам, но повечето - не. Имам си стомашно-чревни смущения, ниско кръвно (но то винаги ми е било такова и аз не го усещам), ПМС и свързания с него повишен апетит. Но пък нямам умора, тревожност, депресии, косопад, трудности при събуждането...

Чудя се да се занимавам ли с изследване и на кортизол. То ми писна вече...

Иначе пия магнезий, но таурат. Сега минах на цитрат за малко, иначе пак ще се връщам към таурата.

# 85
Костната плътност има общо с прекалено високо ФТ3, а не с ниско ТСХ. Но понеже царува мнението сред ендокринолозите, че когато ти е ниско ТСХ-то, значи са ти високи щитовидните хормони, оттам е и заблудата, че ниското ТСХ намалява костната плътност, което не е така. При дълго поддържано високо ФТ3 намалява костната плътност и костите стават чупливи. Това, може да се случи при външен прием на Т3 и то ако се взема доста повече от физиологичната доза. Ниското ФТ3 има по-лоши дълготрайни последици и повече уврежда организма, отколкото високото Фт3.

# 86
Гърне, ето и няколко рецепти за адренален коктейл. Купих си Крем от тартар, и си правех това лято следобедите по жегите, с келтска сол:
https://therootcauseprotocol.com/faq-adrenal-cocktail-recipes/?f … DAtXyt8yhh8GPLoOw

# 87
При мен Т3 е съвсем на долна граница и се пробвам да включа Т3. Първо 2 по 3 мгр., след това 3 по 3 мгр. Но, момичета, изпаднах в едно плачливо състояние и станах много докачлива. Не знам дали не си въобразявам. Кортизолът не го знам висок ли е, нисък ли е, нямам проблем с ранно ставане, не се чувствам изморена.

Положението с косата е ужасно. Косопад яко, горката представлява една безжизнена метла с мазни корени.

# 88
А Т4 как е?Аз когато бях свалила съвсем кортизола бях доста депресивна, но и Т4 и Т3 бяха паднали още повече.

# 89
А Т4 как е?Аз когато бях свалила съвсем кортизола бях доста депресивна, но и Т4 и Т3 бяха паднали още повече.
16,78 (референтни 12 - 22)

Общи условия

Активация на акаунт