Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е значението на изследванията на щитовидната жлеза при пациенти с Хашимото?
Какви лекарства обикновено се използват за лечение на хипофункция на щитовидната жлеза?
Как да се справим с установена инсулинова резистентност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е значението на изследванията на щитовидната жлеза при пациенти с Хашимото?
-
Какви лекарства обикновено се използват за лечение на хипофункция на щитовидната жлеза?
-
Как да се справим с установена инсулинова резистентност?
-
Какви допълнителни тестове трябва да се направят при автоимунни заболявания?
-
Каква е важността на витамин D и желязо при пациенти с Хашимото?
. За самите ваксини принципно съм против като излишни, не заради моето състояние. Както и използване на имуностимулатори, модулатори гледам да не приемам излишни неща за мен.
Чувствах се зле, не знаех на кой свят съм, кръвна картина на космонавт (месец след края на карантината), а обичайно няма едно с едно на мястото си... Още месец след това TSH хвръкна, FT3 и 4 на долна граница, антитела леко вдигнати, но определено в норма... Ендокринолога не се зарадва много на моето "Ура" за антителата, каза, че при съществуващо авто имунно и така претоварена с Ковид имунна система изобщо не е ясно накъде ще "избиe", дали в друго АИ или в липса на реакция на имунната система. Имам и три дози ваксина, делтата я минах с лека хрема с две болни деца вкъщи на легло и с температура... Всеки грип ме сваля на легло за седмица, но ваксина не слагам за грип, че един път сложих (октомври) и си се "разболях" от ваксината, температура, всички грипни симптоми... минах сезона безпроблемнo и края на март си се разболях. Сега няма да слагам.