Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 220
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Интересно, аз също съм с пропускливи черва обаче доматите са ми най-малкият проблем за спиране. Спрях глутен, захар и млечни ( в комбинация май си докарах по силен страс от колкото като не ги бях спряла).
Ще ми е интересно да разбера как влизат в норма антителата.

# 331
х HAPPY х така е, аз затова още в първото си мнение казах принципно е "забранено" и се преценява риск-полза, ако ползата е по-голяма естествено, че ще се сложи.
Аз никога не съм драматизирала проблемите си с щитовидната, нито пък толкова да се съобразявам с тях...още повече че са ми от както се помня Simple Smile . За самите ваксини принципно съм против като излишни, не заради моето състояние. Както и използване на имуностимулатори, модулатори гледам да не приемам излишни неща за мен.

..........
mibobo, знам, че е много индивидуално, но ми е интересно да споделиш как го постигнахте?
Преди 2-3 страници го писах Simple Smile . При синът ми ТАТ се вдига от бактерията златист стафилокок в носа и след като я лекуваме, спадат антителата и влизат в граници. Понякога като му се разбута алергичния ринит, също малко тръгват нагоре и после се успокояват. При мен е хроничен синузит, когато имам сериозна криза тръгват нагоре, после спадат.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 10:59 от mibobo

# 332
Антителата, влизат в норма, когато откриете и елиминирате причината - пломби, стара металокерамика, бактерии в червата, в синусите, в ушите, кандида и още и още , ако щете трета сливица в устата и подобни. Не само добавки вършат работа.

# 333
Отстраняването на жлезата води ли до коригиране на антителата и каква е препоръчителната доза на Т3, без жлеза?

# 334
Няма препоръчителна доза. Каквато е нужна на твоя организъм. Пиеш, изследваш, навалянаш, вдигаш и така до точната доза за теб.

# 335
Моята съседка е с отстранена щитовидна, минала курс с радиоактивен йод, и пак има антитела. И висок тсх, но това вероятно е нормално де.

# 336
И аз съм чувала за хора без жлеза, но антителата още да ги има. Няма какво да атакуват реално, но вероятно докато не им се премахне причината за появата няма да се махнат.

# 337
Аз "влязох в ремисия" след средно тежко прекаран Ковид, първоначалния вариант... Thinking Чувствах се зле, не знаех на кой свят съм, кръвна картина на космонавт (месец след края на карантината), а обичайно няма едно с едно на мястото си... Още месец след това TSH хвръкна, FT3 и 4 на долна граница, антитела леко вдигнати, но определено в норма... Ендокринолога не се зарадва много на моето "Ура" за антителата, каза, че при съществуващо авто имунно и така претоварена с Ковид имунна система изобщо не е ясно накъде ще "избиe", дали в друго АИ или в липса на реакция на имунната система. Имам и три дози ваксина, делтата я минах с лека хрема с две болни деца вкъщи на легло и с температура... Всеки грип ме сваля на легло за седмица, но ваксина не слагам за грип, че един път сложих (октомври) и си се "разболях" от ваксината, температура, всички грипни симптоми... минах сезона безпроблемнo и края на март си се разболях. Сега няма да слагам.
Наскоро ме диагностицираха с реактивен артрит (синдром на Рейтър-Лерой) и спондилит за разкош. Дали е свързано с онова боледуване или не, никой не може да каже...

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 13:24 от peneva_a

# 338
обикновено, който е имал 1 автоимунно, рано или късно се сдобива и с още едно, може след 10г или повече, но идва.
 Това с "ремисията" е временно състояние. По-скоро намалената фия, прави белите, не толкова хашито.

# 339
Забелязвам, че когато времето е малко по-студено /16-17градуса/, показалците и палците на ръцете ми изтръпват.Когато съм на топло, всичко се оправя.И кожата на ръцете от седмица -две я забелязвам по-суха.При някой друг случва ли се това?Не ми се мисли, когато дойде зимата Как ще съм...Самоназначих си Т4 и от два месеца съм на Л-тироксин от 25 мг.След едномесечен прием си направих изследвания и ТХС беше паднало от 4,20 на 1,98, Т4 от 12,7 се покачи на 15,1, Т3 не мърда 4,5.Доста от симптомите ми на хипо отпаднаха, но това изтръпване и тази суха кожа започнаха да ме тревожат доста.Според вас каква е причината?

# 340
  • Варна
С махането на жлезата, не изчезват антителата автоматично. От 3,5г нямам жлеза, едните антитела са в норма, други винаги намаляват, но още ги има вече толкова години. Нищо че няма "какво да атакува" противно на логиката

# 341
exsberry, дозата на хормона, която приемаш сега по-голяма ли е от преди ?

# 342
Благодаря ви за мненията за ваксините!
Аз съм писала мисля, че ми беше препоръчано от един човек, да спра Nightshades зеленчуците, в които влизат и доматите. Та не се учудвам за подобрението на червата. При мен също беше така, в комбинация с едни неща за пиене.
Но все не се навивам за втори курс на рестрикциите, че сега имам домашни домати, и хич не ми се почва. Може би зимата...
Слагам ви и една статия:
https://bulvit.com/tamnata-strana-na-nightshades-plodovete-i-zelenchutzite.html

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 21:56 от Lemy

# 343
  • Варна
exsberry, дозата на хормона, която приемаш сега по-голяма ли е от преди ?

Не съм приемала преди, така че не мога да кажа лично аз, но да, със сигурност. Като нямаш цяла жлеза, дозата е по-висока, а като имаш, тя все пак работи.. ноо зависи колко е "унищожена" и каква е хипофункцията.

# 344
  • София
Благодаря ви за мненията за ваксините!
Аз съм писала мисля, че ми беше препоръчано от един човек, да спра Nightshades зеленчуците, в които влизат и доматите. Та не се учудвам за подобрението на червата. При мен също беше така, в комбинация с едни неща за пиене.
Но все не се навивам за втори курс на рестрикциите, че сега имам домашни домати, и хич не ми се почва. Може би зимата...
Слагам ви и една статия:
https://bulvit.com/tamnata-strana-na-nightshades-plodovete-i-zelenchutzite.html
Какви са тия Nightshades зеленчуци?

Общи условия

Активация на акаунт