Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 156
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Фалшиво ниски или високи?

Момичета, знаете ли, че ако приемате мултивитамини, витамин Б или изобщо нещо, което има в състава си биотин трябва да ги спрете няколко дни преди изследванията, защото може да дадат фалшиви нива на тсх?

# 421
Belle_
Препоръчвам ти книгите на Изабела Уенц - "Протоколът" и "Първопричината" . В Протоколът всичко е по-систематизирано, това е и по-новата книга. Има описани и добавки за черен дроб и черва и надбъбречни.
За много хора глутен и сладко дава подобрение, за други се налага и мляко да се спре или друга храна с непоносимост към нея. Но възможните първопричини са много и при всеки различни.
Аз се храня основно зеленчуци и месо. Малки количества плодове с нисък гликемичен индекс. Яйца и мляко ям, но за някой хора може да са проблем. Пия добавки за черва и ЧД. Открих си куп дефицити - желязо, Д и наваксвам. Селена ми е над норма, затова не пия селен. Цинк ще изследвам сега.
Йода се ограничава при Хашимото, ползвам хималайска сол.
Допълвам се -  прави се проверка чрез изключване и после включване на храната, за да се открият непоносимости.
Елиминацията на глутен трябва да е пълна, до трошичка, иначе не работи. Идеята е тялото да не среща глутен и да изчезнат антителата към него, ако ги има.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 07:56 от steli4ka s

# 422
Стеличка, какви добавки за черва и черен дроб пиеш?

# 423
До колкото разбрах фалшиво ниски.
Но нека някой да потвърди.

Фалшиво ниски или високи?

Момичета, знаете ли, че ако приемате мултивитамини, витамин Б или изобщо нещо, което има в състава си биотин трябва да ги спрете няколко дни преди изследванията, защото може да дадат фалшиви нива на тсх?

# 424
  • София
Belle_
Препоръчвам ти книгите на Изабела Уенц - "Протоколът" и "Първопричината" . В Протоколът всичко е по-систематизирано, това е и по-новата книга. Има описани и добавки за черен дроб и черва и надбъбречни.
За много хора глутен и сладко дава подобрение, за други се налага и мляко да се спре или друга храна с непоносимост към нея. Но възможните първопричини са много и при всеки различни.
Аз се храня основно зеленчуци и месо. Малки количества плодове с нисък гликемичен индекс. Яйца и мляко ям, но за някой хора може да са проблем. Пия добавки за черва и ЧД. Открих си куп дефицити - желязо, Д и наваксвам. Селена ми е над норма, затова не пия селен. Цинк ще изследвам сега.
Допълвам се -  прави се проверка чрез изключване и после включване на храната, за да се открият непоносимости.
Елиминацията на глутен трябва да е пълна, до трошичка, иначе не работи. Идеята е тялото да не среща глутен и да изчезнат антителата към него, ако ги има.

Аз се храня по подобен начин, но съм изключила млечните съвсем, както и глутена. Месо, яйца и зеленчуци са основната ми храна. Плодовете също са доста ограничени, както и солта.  И аз приемам добавки за чревната флора, както и три пъти правя детокс в годината. Тренирам всеки ден. Преоткрих пилатеса -стягане и разтягане .

Тъкмо хормоните ми бяха оптимални и миналата седмица на кръвните изследвания за половите хормони стана ясно, че съм навлязла във "втора юношеска възраст" 😆. Та, мога ли да очаквам щитовидните да се раздвижват?

# 425
Всичко се разбутва при пременото, за съжаление. Особено вече придобитите диагнози се обострят.

# 426
Пия L-глутамин за възстановяване на чревната лигавица. Това ми се изясни благодарение на книгите: непоносимостта към глутен (аз я имам) води до пропускливи черва, спирането на глутена е задължително в този случай, но червата остават пропускливи дори след елиминацията и човек прави нови непоносимост към нещата, които често яде.
Взимам Nac за да подпомогнат детокса на черния дроб. Определено една от добавките, които усещам да имат ефект.
Заредила съм и бетаин с пепсин, храносмилателни ензими, колаген. Скоро ще ги почна и тях.
Tsvety_gd,
Ти какви добавки пиеш за черва и какъв детокса правиш?

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 14:42 от steli4ka s

# 427
Благодаря! Определено променям начина си на живот и хранене, защото съм прекалено млада, майка съм на малко дете и искам да съм здрава. Решила съм, че ще подобря резултатите си на 100 процента и няма да се откажа, докато не го направя. Не искам да го приемам като лоша диагноза, а ще се науча да живея с него и няма да му позволя да ми съсипе качеството на живот! ☺️

Belle_

# 428
Бел, не се настройвай, че ще пребориш диагнозата на 100%. Не ти го казвам да те отчайвам, а от опит да те посъветвам да не тръгваш с тази кошница. Че после разочарованието е голямо Wink

Стеличка, и аз пия л-глутамин. Много добре ми се отразява. Мисля да си взема глутатион за черния дроб. Те с НАК се комбинират. Имам и храносмилателни ензими, но не знам дали си въобразявам, но сякаш като ги пия, още по-тежко ми става на стомаха и засега съм ги стопирала.

# 429
От 2дни се ровя в интернет и масово хората говорят много негативно и отчайващо за Хашимото. Един вид не мога да съм слаба, болна съм, пия хапчета и животът е ужасен....

# 430
В някви много лоши фийдове четеш явно.

# 431
От 2дни се ровя в интернет и масово хората говорят много негативно и отчайващо за Хашимото. Един вид не мога да съм слаба, болна съм, пия хапчета и животът е ужасен....

Няма такова нещо. Всъщност, има - при неконтролирана хипофункция и при неприемане на нужната доза хормон с нагласата "Аууу, няма да пия хапчета цял живот, не искам да ме тровят с химии". В случая тялото има нужда от този хормон и като не може да го произведе, се измъчва. Следете си ТСХ, ФТ4, ФТ3, взимайте си необходимата доза и това е. Не е приятно човек да мисли за себе си като за човек с вечна диагноза и да се следи за други автоимунни заболявания, но станалото - станало.

# 432
  • София

Ами понякога съм имала доста отчайващи дни, да. Но в край на сметка живота продължава и все трябва да се промени нещо в живота ти та един вид хората да си обърнат внимание.
Иначе и аз не искам хорамони. Надявам се да не ми се налага...
Иначе е добре и да търсим причината не само да си взимаме дозата с хапченца тъй като като гледам и те не подобряват качеството на живот.

# 433
Да, ето, горното мнение е точен пример за това, което казах. Grinning

# 434
  • София
Ами да, не съм ок с това да седя да ми дават хапчета и да си ги пия просто. Вероятно има причина за заболяването и е по-лесно просто да замазваме положението. Но това си е мое мнение Simple Smile Не виждам лошо в хапчетата стига да сме наясно защо се пият не просто, защото лекарят така е казал.

Общи условия

Активация на акаунт