Дали има проблем

• 10 143
  • 216
  •   1
Отговори
# 135
  • София
С тия подмятания точно там им е проблемът.

Аз ще си спестя личното мнение по въпроса.

Освен че авторката ако беше от този тип, нямаше да пише ревливи теми във форум, а щеше вече да го е завъртяла. Със или без властни мама и тате. Виждала съм го много пъти. Просто не я приема сериозно.

# 136
Той ще си намери майсторката все по някое време, въпросът е тя да се оттърве вместо да търпи.

# 137
Доста е неравностойна тази размяна "тромпети за имоти". Трябва да са златни тези тромпети. Като цяло много грозна сделка, по този начин описано.

# 138
Че то не е луд който яде... баницата Joy 

# 139
Явно аверите и родата не са чували, че провинциалистките са най-добри в свирките. Иначе що за човек ще иска да лиши ближния от това удоволствие и да прави интриги Grinning

# 140
Аз нямаше да имам нищо против да ми оставят нашите едно "мухлясало" панелче в центъра, та даже и около него. Ама на, провинциалистка съм, късмет...

И пак не разбирам пазенето и внимаването. Този имот улеснение ли е или проклятие? Всички ли ще ги тества дали са там заради имота. Те този имот как ще го вземат, продадат, облажат от него, щото струва 500 хилки в евро? Той нали си е на собственика, който и да дойде да живее с него.

Тъжно е такова мислене, освен, че е смешно. Имам роднина на БНД, която е на 37 и никога не е живяла с мъж. Живее отделно от 19 годишна, баща и и купи мезонет в скъпите квартали. Първо я тормозеше да не води никой там, за да не се възползват заради лукса. Вече и тя има такова мислене, не допуска никой, всички искат нейния имот.
За какво и е 200кв. мезонет, сама ще си кука в него?...

# 141
  • Terra incognita
Ще си вземе две котки, какво толкова.

# 142
Има и обратни случаи. На моя позната момичето / те са от " елита", но с наследени имоти, иначе колата им е мега яката. Та. Не му купиха дори гарсониера с кредит, а можеха. Девойчето сега живее с младеж от " провинцията", който обаче има апартамент в София. И там софийски драми има😃, но младите се обичат и хич не им пука.

# 143
  • София
Голямо чоплене пада.
Моите наблюдения са следните, не обвързвам никого с тях:
Подслон, дори временен, е сериозно пестене от наем, през което време спестяваш. Живяха на общежития за по 20 лв (по мое време, сега знам, че мама и тате с двора от 5дка наемат квартира) и през първите 2-3г се оглеждаха здраво на кого да се метнат. После хоп в имота, спестяват си, разделят се и отскачат. Тогава вече могат да си купят нещо. Като най- интелигентните не направиха това. Едната живя със сестра си под наем и си излизаше по срещи, не се бухваше в манджата и черпака, другата се омъжи за съгражданин, пак колега, много добра и успешна двойка са, третата също живее под наем с годеника си и в момента планира сватба.

Общото и между трите е, че не са дискотечни нимфи, които оглеждат и преценяват. Другите отскочиха. Целенасочено. Сори нот сори

# 144
Тоест най-интелигентните, най-не практично постъпили? 😉

# 145
Авторката изчезна !Момиче от личен опит ,бягай    !Няма да търка  снимката на бившата ,как ли пък не.Ще стои моята снимка наред с нейната .От всички страни да погледнеш пълно неуважение проявяват и той и семейството му!

# 146
  • София
В дългосрочен план е практично, събраха се с хора, които харесват.
А и те могат си изкарат собствени пари с акъл по- бързо от другите. Не са им равни заложбите. Едните имат на горния етаж, другите - на долния.

Скрит текст:
На работа най- големите к**венски номера и подмолности аз лично съм видяла точно от дребни провинциалисти, и жени и мъже, които минават през трупове само и само да се домогнат до нещо. За мен това са най- опасните хора, защото са готови на всичко и играят най- мтръсно. Непропили се, т.е адекватни, произлизащи от много бедност, свръхамбициозни. Тази комбинция бих нарекла опасна, такива като авторката - объркани пеперудки.

# 147
Съгласна съм с теб !Аз също съм от провинцията,но имам много приятели и познати които останаха в София.Прави ми впечетление ,че повечето са много надъхани да се доказват в големия град.

# 148
Може, щом казвате. Аз или не съм срещала такива чак хора, или те са били по-проявени в по-младите ни години, но аз не съм обърнала внимание, защото този "провинциален" въпрос не е будел в мен особен интерес - кой от къде е, мен как ме възприемат и т. н.

Но пък съм срещала много софиянци, които обвиняват провинцията, че няма за тях работни места. Имала съм няколко само сблъсъка за 20 години. Имотни, без образование, с помагащи родители обвиняват на градус, че съм им "изяла хляба". Аз съм с няколко образования, тесен специалист, не работя в пицария или супермаркет, че някой да има такива претенции към мен. И това все го обясняват неамбициозните интересно, никой дал си зор не съм чула да каже, че "селяните" са му попречили да се развива.

# 149
  • София
Софиянецът, като не може да привлече софиянка, ще лови провинциалистки с апартамент (стая), това е положението Joy Такива схеми, не че няма, ама обикновено ги въртят на смотаняци. Хора има всякакви, и в София, и в провинцията.

Общи условия

Активация на акаунт