Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 43 419
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Локоротондо и Алберобело могат да се посетят удобно в един ден, Полиняно и Монополи също.

За мен Локоротондо и Чистернино са най-красивите места в тази част на Пулия, и Матера е впечатляваща, разбира се, но тя е в друга област (Базиликата).
Матера е далеч и може да спите там 1 ден (има директна връзка с летището), останалите може и като лъчи от Бари.

# 286
  • София
А с какъв транспорт е най-удобно и изгодно да се придвижа до тези градчета и редовни ли са автобусите/влаковете?

# 287
Първият ми въпрос е някой обикалял ли е Пулия по този начин, колко време по-рано е добре да купим билетите, лесно ли е шофирането в региона, по градовете от типа на Галиполи, Отранто, Порто Чезарео, Виесте как стои въпросът с паркирането?

Мисля почивката да е във втората половина на юли и въпреки красивите снимки се чудя дали ще е претъпкано по плажовете. Затова ще ми е полезно някой да сподели личен опит, за да знам какво да очакваме. Избягваме бийч баровете, а на доста снимки на плажовете на Марина ди Песколюзе, Порто Чезарео и други подобни изглежда яко чадъросано. Тези плажове имат ли свободни части? Моля и за препоръки за красиви, но по-спокойни плажове. А плажовете в района на Гаргано заслужават ли си?

Ние бяхме с нощувки във Фазано, Бари и Лече. От Лече пътувахме всеки ден до различен плаж в посока Галиополи и Порто Чезарео. С паркирането проблеми по-скоро сме нямали, все се намираха места, разбира се най-често платено, но плажовете дори в края на август, началото на септември бяха пренаселени. Осебено в свободните зони, където между другото пък беше и по-мизерно.   Ние дори и по нашето море обичаме да ходим на малки, спокойни плажове, диви дори, та и такива си търсихме, но даже на Parco Naturale Regionale di Porto Selvaggio, където се върви през гората почти километър не беше лесно да намерим къде да разперим хавлия.
Водата на Orange sun beach беше зашеметяваща, просто уау, в непосредствена близост е и свободна зона, толкова пренаселена, че избягахме с воднo колело във водата. 😆 http://www.orangesunsalento.it/
Хареса ни и на Baia verde. Хубаво e много в тази част на Италия, но нароооод.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 21:15 от Miroslava Petkova 671621

# 288
Таня67, Miroslava Petkova 671621, благодаря за отзивите Blush Ще го поумувам още, защото се триумя между Пулия и още 2 места, а от доста години морските ни почивки са на различни места в Гърция и сме попадали на пренаселени плажове, но по-рядко, респ. постоянните навалици биха ни досадили. Ако междувременно някой друг сподели своя опит с плажовете в Пулия, ще ми бъде полезно.

# 289
Препоръчвам плажът в Барлетта на половин час на север от Бари. Много широка и дълга плажна ивица. Морето е плитко и става за деца. В края на юни бяхме почти сами на плажа. Единствено в неделя идват повече хора, но в никакъв случай няма струпване. Местните ходят в неделя на плаж.
Не зная как да кача снимки тук, но ще ви хареса със сигурност. Децата трета поредна година ще ходят.

# 290
С какво се придвижват към Барлета от Бари?
   Гледах за влакове,но ми излязоха само скоростните.

# 291
  • София
С какво се придвижват към Барлета от Бари?
   Гледах за влакове,но ми излязоха само скоростните.
Има регионални влакове постоянно. В сайта на Трениталия излизат. Ако гледаш за месеци напред може още да не са заложени в системата.
Пример :

# 292
И регионалните са заложени с месеци напред, освен ако не предстои да се правят по-късно промени от самия превозвач.

# 293
Много ви благодаря!Заложи дати юни .А най-вероятно проблемът е в мен.

# 294
  • Велико Търново
Здравейте и честита Нова година 🎊. Пожелавам на всички прекрасни пътешествия ☺️
Въпросът ми е - някой знае ли разписанието на автобуса от летището до Матера, или къде мога да проверя. От Матера за Бари какъв друг транспорт има?

# 295
  • София
...От Матера за Бари какъв друг транспорт има?
Влак 🙂

# 296
  • София
А има ли нещо, което директно да пристига в Алберобело и околните градчета? Като задам начална точка Бари или Матера, ми дава 4 часа път, 1 или 2 прекачвания...

# 297
От Бари автобус,но трябва да стигнете от летището до центр.гара.Излизате през подлеза,леко вляво на отсрещната страна на улицата има две кафенета.Едното е така известното ни Деа кафе,където си купувате билети.Пътят с автобус е около час и половина,зависи от трафика в Бари

# 298
  • Пловдив
Честита Нова Година с пожелания за много вълнуващи пътешествия!

Нашите билети за Бари вече са купени, за последната седмица на Април. Сега на дневен ред е да намерим място където да отседнем с двете ни деца. ММ е категоричен, че иска да наемем кола и така да се предвижвамве. Трудно ли е намирането на място за паркиране и да търсим ли място за отсядане с паркинг? За какво да внимаваме при наемането на кола?

Ще бъдем за 4 нощувки и за сега съм набелязала  да посетим Алберобело, Локоротондо, Мартина Франка и зоопарка във Фазано. Някакви дуги предложения какво можем да посетим?

# 299
Честита Нова Година с пожелания за много вълнуващи пътешествия!

Нашите билети за Бари вече са купени, за последната седмица на Април. Сега на дневен ред е да намерим място където да отседнем с двете ни деца. ММ е категоричен, че иска да наемем кола и така да се предвижвамве. Трудно ли е намирането на място за паркиране и да търсим ли място за отсядане с паркинг? За какво да внимаваме при наемането на кола?

Ще бъдем за 4 нощувки и за сега съм набелязала  да посетим Алберобело, Локоротондо, Мартина Франка и зоопарка във Фазано. Някакви дуги предложения какво можем да посетим?

Посетете Полиняно а Маре и Монополи, на 15-20 мин с влак са от Бари.
Ние бяхме сега за коледните празници от 20-27 и обиколихме навсякъде. Бях направила график и план на маршрутите благодарение на темата.

Общи условия

Активация на акаунт