Баба Марта е дошла да зарадва ЮЛСКИТЕ деца!

• 8 854
  • 280
  •   1
Отговори
# 45
Опа ...  Embarassed
Знам, че бях обещал да не се появявам ... ама айде де ... и аз ще се прескоча  Tired
Видях нещо, което докосна бащиното ми сърце и реших да го споделя с Вас ... Дано да Ви хареса ...

Cлушай, синко:
Казвам това, докато ти спиш, едната ти ръчичка е свита под бузата, а русите къдрици са залепнали на влажното ти челце. Промъкнах се крадешком в стаята ти. Само преди няколко минути си седях и си четях вестника в библиотеката и изведнъж ме споходи чувство за вина. Разкаян, дойдох при леглото ти. Ето какво си мислех, сине. Бях лош към теб. Скарах ти се, когато се обличаше за училище, защото само си позабърса лицето с кърпата. Скарах ти се, че не си си лъснал обувките. Креснах ти ядосано, задето беше захвърлил някакви свои неща на пода. На закуска също намерих за какво да ти се скарам. Разливаше ту това, ту онова, ядеше лакомо, без да сдъвкваш добре, слагаше си лактите на масата. Намаза си прекалено много масло на филията. Когато тръгна да си играеш, а аз - да хвана влака, ти се обърна, помаха ми и извика: „Довиждане, татко!". А аз се намръщих и отвърнах: „Какво си се прегърбил!" Следобед всичко започна отначало. Още като идвах по пътя те видях да играеш на топчета, коленичил на земята. Беше си скъсал чорапите. Засрамих те пред приятелите ти, като те подкарах пред себе си към къщи. Казах ти, че чорапите струват пари и ако трябва сам да ги купуваш, ще внимаваш повече. Представяш ли си, сине, един баща да каже такова нещо!
Спомняш ли си, по-късно, докато четях в библиотеката, ти влезе плахо, с някаква болка в погледа? Аз те изгледах над вестника, недоволен, че си ме прекъснал, и ти спря на вратата. „Какво искаш?" - кисело попитах аз.Ти нищо не каза, но се втурна през стаята, обви ръце около врата ми и ме целуна. Малките ти ръчички ме прегърнаха с обич, която Бог е запалил в сърцето ти и която дори пренебрежението не може да угаси. А после избяга нагоре по стълбите. Синко, малко след това вестникът се изплъзна от ръцете ми и ме обхвана ужасен и сковаващ страх. Какво е направил с мен навикът ? Навикът да търся недостатъци и да упреквам - това бе моята награда за теб като дете. Не че не те обичам, просто очаквам прекалено много от теб. Меря те с аршина на собствените си години. Твоят характер е белязан с толкова доброта, проницателност и преданост. Сърчицето ти е великодушно и чисто като изгрева над планините. Затова се втурна спонтанно да ме целунеш за лека нощ. Всичко друго загуби значение за мен тази вечер, сине.
Дойдох при леглото ти в тъмното и коленичих засрамен тук ! Това е жалка компенсация. Знам, че не би разбрал тези неща, ако ти ги кажа, когато си буден. Но утре ще бъда истински татко ! Ще бъдем приятели, ще страдам, когато ти страдаш, ще се смея, когато се смееш. Ще прехапвам език, когато думите напират нетърпеливи. Ще си повтарям като в ритуал: „Той е само дете - едно малко дете!"
Страхувам се, че си мислех за теб като за голям човек. А като те гледам сега, синко, сгушил се в креватчето, виждам, че си още съвсем мъничък. До вчера майка ти те носеше на ръце и ти отпускаше главичка на рамото й. Прекалено много исках от теб, прекалено много.

Мъжки татко съм ... не можех да го отмина  Wink

# 46
Някоя да е давала бланширан ориз на детето?

# 47
  • София
Фиона, за съжаление не мога да ти помогна Sad
Кредор- много е мило. Ти ме накара да се замисля по принцип за моите вечни изисквания към хората около мен.  Blush А живота така бързо си лети...

Най-накрая и Яна си има проходилка  Simple Smile
Ще се опитам да копирам линк към албумчето. Има и една снимка с двете зъбчета:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109291

# 48
dew: smile3501  love001
mim_pl: Аз сменям бодито всяка вечер, но пижамката през ден.
 Той преспива с нея и на сутринта го преобличам.
Още не пълзи и не се цапа. Панталонките също сменям на два дни. Peace
bebon4e: 75см.. newsm81Браво на вас! Ние май сме от дребните...
foquita: Проходилката е хубава! Янето ти много ще си играе с нея. Peace
Уф, цял ден гледам картички и не мога да избера подходяща. ooooh!
Имах идея да сложиме една обикновена на Пижо и Пенда и там,
 където са им главите да се сменяват главичките на нашите бебоци , но
ми отрязаха квитанцията набързо - било много работа и трууууд.  Crossing Arms
Забравих да ви кажа...За първи път Дани заспа, докато ядеше пюре.Simple Smile
Ще имаме гости...Лека от мен!  bouquet

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 19:14 от Nanny

# 49
mim_pl-аз постоянно сменям дрешките на Венци и всяка вечер е с нова пижамка. Ама аз така съм си свикнала и другите мъжлета и ми харесва  Wink Дори и да не се е изцапал пак ги сменям всеки ден.
Кредор- замисли ме ,как се държа към баткото. Все съм взискателна и недоволна, но го правя с цел да е сред първите  Simple Smile иначе има време и за прегръдка и милувка. Осъзнавам,че още не е толкова голям.
didi_fiesta - ти от НОИ ли ще си получаваш майчинството? Ако е така, до един месец-демек 30 дни са длъжни да ти ги преведат, след като си подала документи-ще стискам палци да го получиш скоро fingerscrossed
dew-радвам се и за двете ви, че всичко е наред и мъничката сега ще си ритка на спокойствие  newsm30 newsm32 dance newsm56 smile3539 nuts

# 50
Вета-имам едно предложение- всяка мама да каже кога има рожден ден и да се направи като календар на събитията по месеци кой кога има повод Ако нямаш много време бих приела съобщенията на всяка една от вас и ще ги направя на word и ще ти ги пратя да ги качиш в темата, ако сте съгласни разбира се

# 51
  • Стара Загора
Гледайте какъв късмет преди 3 дни купихме лятна количка ,а днес заваля сняг.А исках да се изфукам с нея  Mr. Green
Мили мами,забелязвам от няколко дни ,че ставите на бебо пукат.Да ви се е случвало и при вас?

# 52
dew, много щастие струи от публикацията ти Heart Eyes HugМного, ама много се радвам за вас!Хайде от този ден само веселба в дома ви Hug
mim_plВсяка вечер слагам нова пижама и всеки ден сменям дрешките.Обаче ти сега ме замисли дали е нужно да го правя вече. newsm78
Кредор, що ли ревнах като го прочетох това?Съвсем съм се побъркала вече Embarassed

eti_31, хубава идея. GrinningАз съм родена на 4 юни 1979(ми на, не ме срам да си го кажа-дърта съм)
Таниела, до колкото знам е нормално това да пукат.Ставите при бебетата са по-халтави.

# 53
Опсс, щъркелче на 1 страничка Laughing
Браво на новата темичка; отвам да чета!

# 54
  • София
ети, чудесна идея   bouquet! Ще сложа на първа страница съобщение всички да ги пращат на теб - рождени дни, годишнини, рождени дни на каки и батковци - каквото пожелаете да обявите.

kredor, и аз като Слънчо за малко да ревна.

dew, поздравления  Hug!

Mim_pl, рядко някоя дрешка я слагам втори път, особено долна. Понякога, ако е носена 2-3 часа и я преобличам, не я хвърлям за пране.

И аз сложих две снимки в новото албумче, за да ви зарибя и вие да слагате.

# 55
  • Sofia
mim_plВсяка вечер слагам нова пижама и всеки ден сменям дрешките.Обаче ти сега ме замисли дали е нужно да го правя вече. newsm78
Кредор, що ли ревнах като го прочетох това?Съвсем съм се побъркала вече Embarassed

eti_31, хубава идея. GrinningАз съм родена на 4 юни 1979(ми на, не ме срам да си го кажа-дърта съм)

Ми то и аз така с дрешките ама нали ви казвам как ме изгледаха  Shocked и си викам нужно ли е но така си карам мисля че така си е редно всеки ден с нови  Naughty
И аз се  Cry на Кредор
Ама това че си дърта как пък ти хрумна аз съм 1977  Laughing

didi_fiesta Прекрасно знам как се чувстваш и аз съм така още си чакам парите за януари но аз трябвада им ходя на крака в офиса на моите работодатели  #2gunfire
foquita Много яка проходилка от къде сте я купили  newsm78

# 56
Ех, Кредоре, аз съм онова дете Cry. А онзи татко е моята майка. Щетите са непоправими. За жалост обаче човек може да се учи само от собствените си грешки. Аз едва ли като жертва ще сгреша точно в тази посока, но... ако можете, момичета, помнете това!
Процедурно: против директно представяне с линкове на 1 стр. Нека личните данни, че и представянето, да бъдат в отделен файл, с парола. Разбира се, който е много любопитен, пак ще си намери инфото, но нека малко се затрудни. Нещо съм... лоша май, но си мисля, че ако човек има време да чете, не е зле отвреме навреме да каже здрасти.
По моята комп. гениалност има още много да се желае Mr. Green, но искам да ви кажа, че в тези албумчета със снимките мога да вляза без парола по всяко време! И всеки друг може.
Утре ще пускам свежарски постинги Hug
Лека вечер!  bouquet

# 57
  • някъде
dew smile3501 newsm51  love001 newsm44
mim_pl, бодитата ги сменям всеки ден или през ден, а връхните дрешки по-рядко! Като беше по-малък сменях всичко всеки ден, но сега не!
didi_fiesta, скоро да се похвалиш с много  Money fingerscrossed
foquita, честита проходилка на малката Hug, но сега може ли да я ползва, тъй като ми се струва че трябва да се държи сама изправена newsm78
fiona, не съм давала- варя си обикновен ориз!
НАН, Пастел, честити първи  tooth на бебоните Hug
Пюрета купувам на Ганчев, но напоследък си му ги готви мама  chef А месните досега все аз съм ги правила, купени не съм давала! Peace
maira, не знам кога се въвежда рибата, но аз май ще поизчакам с нея Rolling Eyes! Пък и гледах в Бон апети една педиатърка казваше, че е от алергенните /ако съм запомнила правилно/ Blush
Морска сирена, защо ще се наложи хирургична намеса след като ви е забелено пишлето newsm78Ако искаш не ми отговаряй, ако не ти е приятно Peace
arllina, казвай бързо как се запознахте с половинката Simple Smile

Да ви питам- вие които не давате попара и каша на децата, с какво им разнообразявате менюто newsm78, аз хем давам и двете неща, хем ми се струва бедничко менюто му! Rolling Eyes

# 58

Процедурно: против директно представяне с линкове на 1 стр. Нека личните данни, че и представянето, да бъдат в отделен файл, с парола. Разбира се, който е много любопитен, пак ще си намери инфото, но нека малко се затрудни. Нещо съм... лоша май, но си мисля, че ако човек има време да чете, не е зле отвреме навреме да каже здрасти.

И аз съм на това мнение .
Диди, аз не давам попара и каша почти не давам вече.Яде само зеленчуци и плодове.Редувам ги.И не правя комбинация от много зеленчуци наведнъж.А плодовете давам само по 1 вид.А я си представи тези деца дето са само на кърма все още...

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 21:55 от fiona

# 59
Я ми пуснете линк към бременните ви теми,да ви видя какви шматки сте били!Още не ми е дошло,а днес цял ден чета мартенките и ми се прииска за кратко да си припомня емоцията.

Общи условия

Активация на акаунт