С какво ви дразнят свекървите? - 159

• 45 020
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
tays, не е хубаво да се омаловажават усилията на хората. Говори зле, за този който го прави. Едно благодаря за обяда, дори от елементарно възпитание, следва да има. А това, че я е клеветил е отвратително.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 18:53 от alex_jp

# 331
Ясно е,че така описаното поведение на възрастния мъж е неприемливо.
Тук се опитахме да обясним,че един от изходите е да се намалят контактите и да не се живее заедно.
Ако това е невъзможно,авторката би могла да намали домакинските усилия,които не се оценяват,да говори с мъжа си за поведението на бащата,да се конфронтира пряко с него,или просто да не му обръща никакво внимание.
Не я упрекваме,просто се опитваме да дадем решение.

# 332
tays, не е хубаво да се омаловажават усилията на хората. Говори зле, за този който го прави. Едно благодаря за обяда, дори от елементарно възпитание, следва да има. А това, че я е клеветил е отвратително.
Съгласна съм, но тя е направила усилията за празника. А не заради дядото. Аналогично е с неговите филии, и за тези усилия няма благодарност🙂.И не само, ами и клевети .
Пп. Обичам да давам друга гледна точка заради спора, някой да не се засегне сега

# 333
Само дето докато аз не исках да ги ям онези филии, то старецът седна на трапезата на Великден и си хапна доволно и даже и едно "благодаря" не каза. Защо да съм му благодарна за филиите? Защото си позволява да решава вместо мен какво ще закусвам? И с какво съм го оклеветила, камо ли пък да съм го направила така, че той да може да чуе, че го клеветя?

# 334
И той не е очаквал ти да чуеш.

# 335
И той не е очаквал ти да чуеш.
Ама изобщо не се е съобразил, че като крещи може да бъде чут. Пък и да не го бях чула какво? Щеше да е оправдана клеветата ли?

# 336
За мен е по- добре, че си чула. Повече такъв Великден не си правила, нали?
Иначе щеше да хамалуваш години.

# 337
Проблемът не е в работата, а в това, че някои жени се нагърбват и с цялата домашна работа, и става много. А домашната работа освен досадна е и незабележима и никой не оценява вложените усилия. Та това тежи.
Това го виждам в предишното поколение при свекървата например. На принципа е скромността краси човека, ама тя е потънала в такава скромност, че се е превърнала в слугиня, която не иска нищо, освен да работи. Мъжът й (свекъра) е напълно ок с това. От друга страна оставам с впечатлението, че тя това си го приема като нещо нормално да не искаш никакво развитие от живота, че след 50 животът спира и да си съгласен с всякаква мизерия.

# 338
Е, зависи от човека. Аз също готвя на семейството ни от 2 човека ( аз и син) +(внучката за обяд), често  сипвам нещо по-така  и на цялото семейство на сина на  горния етаж, грижа се за двора и друга домашна работа, работя следобед,  вечер чета книги,излизам на среща с приятелки, гледам ТВ и следя  събитията, има време и за  компа. Обичам и да пътувам. Преди седмица бях в северната ни съседка, през април бях   по р. Нил, после на  пирамидите.  Не всеки се е ограничил и втренчил в домашния слугинаж. Съвременните  свекърви не са като предишните относно личен живот.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:00 от K.A.G.

# 339
И слава богу. С 2 ръце съм родителите ни да имат личен живот и да се забавляват.

# 340
Да, именно липсата на личен живот кара много родители да се вкопчат в децата си, вместо да ги оставят да живеят сами живота си.

# 341
  • София
Те могат да се опитат да се вкопчат. От децата им зависи дали ще го позволят.

# 342
Разбира се не всички, но има наши съвременнички, които не пътуват никъде и се занимават само с домашен слугинаж в свободното си време. Познавам пример. Това да си призная ме дразни, не защото го прави, тя на себе си го прави, и не ме засяга, но някак си очаква че това е правилната норма, която трябва да се следва от една жена, че даже и мъж. Скромност, бедност, слугуване и не искане на нищо. А аз съм много далеч от това.

# 343
Направо се изприщвам, като чуя думата "слугуване", една приятелка с две дъщери, все това повтаря - "Сега аз ще си ги глезя, че после цял живот ще слугуват."  Между другото голямата е на 27-28 г. вече .
Ако една жена живее сама, кой ще ѝ слугува ?
Ако така и така ще извършваш някоя дейност от домакинството, дали ще си сама в двустаен или с мъж и дете, все ще трябва да си изчистиш, ама ако си сама  - слугуваш на г@за си, а ако си омъжена МУ слугуваш.
Ей това не го разбирам, честно.

# 344
Е, за една сама жена домакинската работа изобщо не е съизмерима с  тази, ако е с мъж, и особено и с дете. Всичко е не по три, ами по много повече. Така че, ако само тя го върши си е слугуване. Не се брои и  ако мъжът помага спорадично, но пак инициативата и задължението да е чисто, изпрано, сготвено е изцяло, или предимно нейна. А много жени го възприемат точно така,  много мъже пък не си помръдват пръста, ако жена им изрично не ги накара, даже няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт