Не съм сигурна в чувствата към партньора ми

• 6 358
  • 79
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

Първо искам да изкажа благодарност на всички, които ще отделят от времето си да прочетат историята ми.
Честно казано не знам от къде да започна. Може би първо ще опитам да опиша себе си (или поне това, което аз мисля за себе си), за да може да добиете някаква представа за мен. На 28 години съм, майка на 1 детенце. Детето ми ходи на ясла, аз на работа от около 7 месеца. Това е втората ми работа откакто приключи майчинството ми, като на първата не успях да се впиша в колектива и напуснах. Бих казала за себе си, че съм доста притеснителен и стеснителен човек. Дългото майчинство ми повлия още повече за това да изпитвам трудности в комуникацията с хората, а работата ми е точно в тази сфера. Постоянно треперя и мисля кой какво мнение има за мен, кой ме харесва и кой не и т.н., което си давам сметка, че е лошо и че се отразява на отношенията ми с хората. Отразява се и на отношенията с партньора ми. От дълго време не си говорим, той не иска да ме слуша и когато се прибера след работа, той или излиза, или работи на компютъра си. Не вечеряме заедно, почти не излизаме заедно (освен ако не е по задължение), не си лягаме заедно. Разговорите ни (ако мога да ги нарека такива) са критика, отправена към мен. Критикува ме за почти всичко - от начина, по който възпитавам и гледам детето ни, през битовите и ежедневни неща, намесва понякога и родителите ми, намесва и външния ми вид. Това още повече ме кара да се затворя в себе си. Не знам как да намеря път отново към него. Не съм сигурна и в чувствата си към него вече.
В същото време се появи друг човек, с който нещата започнаха чисто приятелски. Изслушваше ме, разнообразявах се от всичко, което се случва в главата ми, но нещата започнаха да прекрачват границата на приятелството. Започна да ме сваля, да ме прегръща, опита се да ме целуне. Не искам да изневерявам на мъжа си и поради тази причина се скарах с него. Просто си търсех причина поради която да го направя и си намерих. Сега не си говорим, а е с мен по цял ден. Мисля, че за момента така е по-добре.
Но се чувствам смачкана и много зле. Дори в момента ми иде да се разрева. Исках да споделя с някой и да получа съвет.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 12:35 от Не се сърди, човече

# 1
Няма да ти хареса съветът ми. Според мен е въпрос на време да се разделите с мъжа ти.
Любовчията го разкарай напълно, още усложнения не ти трябват точно сега.
Замисли се за самостоятелност без мъжа ти и без родителите ти да те прибират обратно. И ако го направиш, ще ти се наложи да пораснеш и много от проблемите ти с комуникацията ще изчезнат от само себе си, защото са породени от ниска самооценка.

# 2
  • Melmak
Мисля, че не осъзнаваш къде е проблема. Може и мъжът ти да не е цвете с това отношение, но усещам, че си го игнорирала тотално с появата на детето.

Сякаш си изградила партньорство с детето, а мъжът ти е втора цигулка. Замисли се върху това. Случва се на много майки, обсебват се от детето, забравят, че имат мъж и не всичко е памперс, пюре и мъжът си има нужда от внимание. Вие двамата като двойка също.

Детето ще порасне, но ти имаш и други аспекти от живота си - съпруга, професионалист и т.н.

Мъжът ти се е отдръпнал и ти сега си намерила заместител. За мен това поведение не е ок. Ако си решила да се делиш с мъжа си, ок. Но от един клон да скачаш на друг е много грозно и неуважително първо към себе си, после към бащата на детето ти.

Звучиш като незрял човек.

# 3
Здравейте,

Първо искам да изкажа благодарност на всички, които ще отделят от времето си да прочетат историята ми.
Честно казано не знам от къде да започна. Може би първо ще опитам да опиша себе си (или поне това, което аз мисля за себе си), за да може да добиете някаква представа за мен. На 28 години съм, майка на 1 детенце. Детето ми ходи на ясла, аз на работа от около 7 месеца. Това е втората ми работа откакто приключи майчинството ми, като на първата не успях да се впиша в колектива и напуснах. Бих казала за себе си, че съм доста притеснителен и стеснителен човек. Дългото майчинство ми повлия още повече за това да изпитвам трудности в комуникацията с хората, а работата ми е точно в тази сфера. Постоянно треперя и мисля кой какво мнение има за мен, кой ме харесва и кой не и т.н., което си давам сметка, че е лошо и че се отразява на отношенията ми с хората. Отразява се и на отношенията с партньора ми. От дълго време не си говорим, той не иска да ме слуша и когато се прибера след работа, той или излиза, или работи на компютъра си. Не вечеряме заедно, почти не излизаме заедно (освен ако не е по задължение), не си лягаме заедно. Разговорите ни (ако мога да ги нарека такива) са критика, отправена към мен. Критикува ме за почти всичко - от начина, по който възпитавам и гледам детето ни, през битовите и ежедневни неща, намесва понякога и родителите ми, намесва и външния ми вид. Това още повече ме кара да се затворя в себе си. Не знам как да намеря път отново към него. Не съм сигурна и в чувствата си към него вече.
В същото време се появи друг човек, с който нещата започнаха чисто приятелски. Изслушваше ме, разнообразявах се от всичко, което се случва в главата ми, но нещата започнаха да прекрачват границата на приятелството. Започна да ме сваля, да ме прегръща, опита се да ме целуне. Не искам да изневерявам на мъжа си и поради тази причина се скарах с него. Просто си търсех причина поради която да го направя и си намерих. Сега не си говорим, а е с мен по цял ден. Мисля, че за момента така е по-добре.
Но се чувствам смачкана и много зле. Дори в момента ми иде да се разрева. Исках да споделя с някой и да получа съвет.
В живоата е така. Обикновенно не е цветя и рози и не е лесно да взимаш решения.
Ако  няма оправия с мъжа ти ? Развод и си живей живота. Какво мислиш ще стане.
Един ден се будиш и е като преди. Е ми не не става така. Ще си живеете така с години.
И той и ти нещастни но пък идеалното семейство.
Няма да те лъжа и за новия ти мъж.
Какво може да стане. Да не съм лош пророк, но като със стария.
А Реви си, това помага.

# 4
Виж сега, със сигурност ти е тежко, но постът ти остави в мен едно усещане, че ти не се чувстваш добре, не си в мир със себе си, но пък най-големият ти проблем е мъжът ти. Не мисля, че е така. Може и това да не е човекът за теб, но не можем да очакваме, че хората около нас са длъжни да понасят всичките ни емоционални сривове стоически.

Така или иначе живеете като почти разделени, защо, вместо да се вкопчваш в тези отношения, не работиш върху себе си, а пък след това да правиш генерални решения за живота си.

И съвет от човек с тревожност, работата с хора не подобрява състоянието, колкото и всички да ти повтарят, че изправянето в нежелани ситуации е за добро, напротив, работата с хора е психически изтощаваща и е подходяща само за личности, които са, малко или много, непукисти. Ако си е емоционален човек и задълбаваш с всеки крив клиент - няма да има край.

# 5
Тъкмо ти е време за първи развод Grinning
От теб зависи, но и от него. Всъщност какви са били отношенията ви преди детето? Много рядко те се промянат на 180 градуса след него - просто наяве излизат проблеми, които преди това са били замитани под килима.

Вие можете ли да разговаряте като възрастни хора  - без скандали, без обвинения, а разумно, практично и всеки да сподели своята гледна точка към моментното състояние на брака и какво би могло да се промени.
Ако не можете и никой няма желание да направи някакви усилия, бракът ще приключи рано или късно, по един или друг начин.

И аз съм на мнение, че любовник не ти трябва. Само ще влоши положението.

Относно работата - ниското ти самочувствие според мен не е само в работа. То се дължи и на неща, които гаранция ги имаш и във връзката, а може би с коренят и в рожденното семейство. Потърси къде е заровено кучето и започни работа там.

# 6
  • Поморие
Здравейте,

Не мога да приема тези нови "нрави" на този нов сбъркан свят - да родиш дете на някого и в замяна на това, вместо да те боготвори, да станеш най-омразният човек за него. Като ви критикува за нещо, кажете му да си намери друга, която да му угажда и да спре да ви вгорчава живота. Животът е прекалено кратък, за да го хабим, прекарвайки го в токсични и нещастни бракове/връзки. С времето ще се адаптирате в работата. А след приключване да брак, не знам дали е добра идея веднага да се впускате във връзка, понякога човек има нужда да си почине психически от болката в любовта.

# 7
Разкарваш този, дето ти се умилква, разкарваш и съпруга ти, оставяш детето на баба му и си вземаш отпуск за две седмици в някое затънтено село, нещо в този ред.

# 8
Виж, знам, че ти е тежко. Трудно е  на работа и партньора ти да те смачква допълнително. Гадно е да нямаш близост със съпруга си, трудно е да отгледаш дете.
Гадно е, но не е непреодолимо.
Просто някак трябва да намериш начин да възвърнеш вярата в себе си и в своята стойност.
Сигурно се чувстваш като в капан, а и не знам дали развода не би те сринал напълно. Развода може да е много тежко нещо, а и кой знае, може да е възможен брака ти да се спаси. Но преди това ти трябва да се погрижиш за себе си.

Ако ти си добре, всичко около теб ще се подобри.
Не знам за развод, но нова връзка в никакъв случай. Не, особено на работното място.
Знам, че може да ти звучи изкушаващо, когато си срината да се изкушиш да получиш малко внимание, но ще е огромна грешка.

И може да е само период. Не прави нищо твърде глупаво и импулсивно, в състояние на емоция и стрес.

Ако можеш отдалечи се за ден два от всичко (не знам дали е реалистично)

Понякога драмата е основно в главата ни и също хората се държат с теб както се отнасяш със себе си.

Ако мъжа ти е надушил, че си със слаба самооценка се е научил да те третира. Защото може и защото позволяваш.
Пак идва и от теб.

Тоест не си жертва, момиче. Имаш някакъв контрол - над реакции, над подготовка, над това какво ще приемеш и какво не.

Помисли си.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 11:48 от metal.vixen

# 9
  • София
И аз в хора.
Първо, разкарай сваляча.
Второ, разбери защо мъжът ти бяга (буквално) от теб и от детето ВИ. Опитай да му обясниш, че това дете не е само твое и в отглеждането и възпитанието му трябва да участвате двамата, дори и да се разделите.
Трето, може би той вече не иска този брак? Дай му свободата и порасни.
Четвърто, изкарай някой курс или диплома, които да ти дадат увереност в работата или просто счупи гипса и общувай повече. Говори на неутрални теми и виж как ще потръгне.

# 10
Трябва да придобиеш добра самооценка. Дори и да не се харесваш, трябва да се обичаш. Това е важно. Има една книга "Ти си любимо дете на Вселената" и въобще поработи по себеприемането, порови от къде идва това да смяташ, че е нормално да си възрастен човек, а мъжа ти да те критикува за всичко.
Опитай да си оправиш с мъжа си отношенията, но ако не стане - айде няма нужда да се живее под такъв стрес. Тоя живот минава бързо, за да си постоянно смачкана. Тегли му майната и да се оправя.
Ами за този, който ти се натиска - честно при толкова отрицателни емоции около теб и мъж, който не те бръсне за нищо въобще не бих се поколебала да си изживея увлечението ако ме влече. Да тук моралистичния съвет ще скочи - но това си е твоя личен живот и не е нужно да е до кота нула, защото видиш ли си се омъжила за неподходящ.   

# 11
  • Далечният изток
Няма как да имаш чувства към човек, който те критикува непрекъснато и те мачка.
Приключвай този брак, ако въобще има такъв, ако не - разделяйте се.
За новия мъж, честно казано съм раздвоена. От една страна заслужаваш внимание, хубави емоции, любов. От друга страна по-добре първо да приключиш връзката със сегашния партньор и тогава нова, ето виждаш, че и ти не се чувстваш добре в сегашната ситуация.

# 12
  • София
Иска ми се мъжът ми да се промени, да спре с цялата критика и мачкане, да стане малко по-нежен, но не знам дали наистина би могъл да се промени. Относно това дали преди детето е бил такъв - от части да. Беше претенциозен, но не чак такъв. Сега каквото и да направя, все е недоволен. Онзи ден ми направи проблем, че давам на детето пилешка супа заедно с таратор. Според него нямало смисъл детето да яде две супи едновременно. Прави ми проблеми когато пускам детски (детето вече е на 3г., говори и се развива добре). Детските са по 30 минути на ден и то не всеки ден. Общо взаето почти за всичко има какво да каже и знае, че ме наранява, но сякаш не го интересува особено.
Относно другия мъж - аз не искам да създавам нова връзка в момента. Просто почувствах топлина и разбиране за момент и се подведох. Но като го гледам не е много по-различен, даже може би е по-зле. Трудно говори, трудно си изразява емоциите. Исках да поговоря с него сериозно - дърпа се и не успях. В петък имахме ситуация, в която той не само не ме защити, а и ме унижи пред 10 човека. След като му го казах в прав текст, ми каза, че повече нямало да говори с мен. И не говори. Сърди се като 10 годишно момченце.

# 13
Ако се появи трети мъж в картинката, какъв е шансът според теб той/мъжът/ да е подобен на тези двамата?

# 14
  • Далечният изток
Докато не промениш своето отношение към теб самата, а и най-вероятно си носиш някакви травми с това нулево самочувствие, ще привличаш все подобни типове, за които ще си изтривалка и ще си избиват комплексарщината върху теб.
Та, поработи върху себе си и самочувствието си.

Общи условия

Активация на акаунт