Не съм сигурна в чувствата към партньора ми

• 6 355
  • 79
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
Имаш някакъв проблем със себе си, както написа Аида. С времето все едни и същи мъже ще привличаш, ако не се промениш.

Мъжът ти се държи тъпо. Говори ли с него? Ти приемаш, че ти прави забележки за детските на детето, за супа с таратор. Нали и той е родител. Има право на мнение. Има право да знае, кое как. Аз продължавам да съм с усещането, че мъжът е някаква притурка към теб и детето.

Мислиш ли, че раздялата ще оправи проблемите ти? Как си представяш бъдещето?

# 16
Скрит текст:
Иска ми се мъжът ми да се промени, да спре с цялата критика и мачкане, да стане малко по-нежен, но не знам дали наистина би могъл да се промени. Относно това дали преди детето е бил такъв - от части да. Беше претенциозен, но не чак такъв. Сега каквото и да направя, все е недоволен.
Онзи ден ми направи проблем, че давам на детето пилешка супа заедно с таратор. Според него нямало смисъл детето да яде две супи едновременно.
Скрит текст:
Прави ми проблеми когато пускам детски (детето вече е на 3г., говори и се развива добре). Детските са по 30 минути на ден и то не всеки ден. Общо взаето почти за всичко има какво да каже и знае, че ме наранява, но сякаш не го интересува особено.
Относно другия мъж - аз не искам да създавам нова връзка в момента. Просто почувствах топлина и разбиране за момент и се подведох. Но като го гледам не е много по-различен, даже може би е по-зле. Трудно говори, трудно си изразява емоциите. Исках да поговоря с него сериозно - дърпа се и не успях. В петък имахме ситуация, в която той не само не ме защити, а и ме унижи пред 10 човека. След като му го казах в прав текст, ми каза, че повече нямало да говори с мен. И не говори. Сърди се като 10 годишно момченце.
Ама че простотия. Първо - ти не трябва да приемаш всяка такава глупава забележка като огромна обида. Второ - критиките за подобни глупости винаги имат някакъв по-дълбок корен. Когато ти прави такива абсолютно ненужни критики, започни спокоен разговор. Примерно защо ме критикуваш за щяло и нещяло? Кое те кара да внасяш напрежение за комбинацията таратор-супа? Нещо друго те мъчи и те ядосва, защото ми е трудно да повярвам, че проблемът са тараторите и супите. Какво е то? Аз ли те изнервям и ако да, с кое? Ако не, какъв е проблемът?

# 17
Вече всичко са ти писали. Този другият те изслушва и имитира внимание към теб, за да правите секс. Това е. Не очаквай реална помощ там.

# 18
От описаното относно мъжа ти, не мисля, че той има уважение към теб. Постоянни забележки, критики, злепоставяне пред други хора. Той е наясно, че това не ти харесва, но според мен по този начин изразява с действия нещо, което не ти казва с думи.

Прецени си дали това те устройва в дългосрочен план и спрямо това вземи решения за действията си.
Личното ми мнение е, че няма да се подобрят нещата, но кой знае - може и чудо да стане.

# 19
  • София
Имам проблем със самочувствието си и не го отричам. Към днешна дата имам успешна работа, на висока позиция съм. Имам няколко образования. Изглеждам добре (според повечето хора около мен). Имам прилично тяло, обличам се добре и гледам да се поддържам. Хапвам повече здравословно и спортувам, но явно това не е достатъчно за да изградя самочувствие, защото от малка съм много свита и притеснителна. Родителите ми са много свестни хора, но са на възраст, имат други разбирания и мнението на околните винаги е било от изключително голямо значение за тях. Най-вероятно са ми го придали това и на мен. Много лесно се обиждам и много лесно забравям след това, но се поддавам на първичните си емоции и не реагирам адекватно в повечето случаи. Когато се стигне до по-сериозен разговор блокирам и млъквам и това изключително много напряга хората около мен.

Ясно ми е вече за другия, че иска просто да спи с мен, защото след като се опита да ме целуне го питах какво точно цели. Питах го също дали напълно осъзнава, че съм майка с дете. Отговора беше нещо от сорта на: "Да, ясно ми е, остави нещата просто да се случват, пък каквото стане".
Имаме една колежка, която открито се опитва да се заяжда с мен, без да съм я провокирала с държанието си или с нещо конкретно. Той застана на нейна страна, а преди това ми обясняваше, че много ме харесва като визия, поведение и т.н...

# 20
  • Варна
Здравей!
Моят съвет е следния, след като мъжа до теб те кара да се чувстваш по този начин и живеете като две приятелки,а не любовници каквито според мен трябва да бъдат двама души, нямате ясно и хубаво бъдеще заедно, също така и детето ще започне да страда като започне да се разбира ситуацията,а ти ще си прекарваш времето в търсене на "утеха" от други хора,за да живееш малко по - леко и времето да си минава.
Смятам че това не е живот изобщо.
Аз със сигурност бих се разделила с такъв човек .
Друг вариант е да говорите по темата,но смятам че този етап в който е можело нещата да се подредят е минал.
Просто спри да се буташ при хора, които не те желаят и уважават и започни да мислиш за себе си и детето как бихте били по щастливи това е.
Освен,ако не желаеш да си изживееш дните така .

# 21
Има огромна разлика между "нямам никакво самочувствие" и "иска ми се да ги оправя всичките, но не мога да защитавам позицията си и съм тънкообидна". Човек, който се самоопределя като добре изглеждащ, харесван, образован, с висока позиция и т.н. не е човек с ниско самочувствие. По-скоро не търпиш критика и затова мъжът ти вече те дразни, в същото време не можеш да се защитиш вербално, вместо това се оглеждаш за друг. Който обаче също те дразни.
Много интересно защо си казала на колегата аз съм майка, а не аз съм съпруга...
Разговорът вътре в семейството трябва да е първи вариант за оправяне на отношенията, не последен.

# 22
Само ще кажа, че 'висока позиция' и натискане в офиса рядко вървят заедно. Че и натискане с очаквания.

# 23
  • Melmak
Този втория сега много те разбира и много иска нещата да се случват просто. Като му пуснеш, ще спре да е толкова разбиращ и прекрасен.

# 24
  • София
Не е имало натискане, а опит за такова. Той много добре знае, че съм обвързана. Говорили сме го няколко пъти, но явно не е от хората, които ги спира това.
И не се оглеждам за друг, той сам ми се бута. Аз не съм го търсила и искала. Просто уцели такъв момент, в който се поддадох малко или много. Пак искам да отбележа, че освен разговори и опит за целувка, нищо друго не се е случвало.
Казах, че според другите изглеждам добре, аз не се харесвам. За високата позиция и образованието е истина, а не самооценка. Не мога да кажа, че съм на ниска позиция, а реално да не съм.

# 25
То повечето хора не ги интересува дали си обвързан. Че даже ги улеснява. Не трябва да се занимават с излишни ангажименти.

Иначе, прости за съмненията за високата позиция, но не казваш да си продължила на старото си работно място след майчинството, това ме наведе на мисълта, че не си работила преди да родиш, а и за 7 месеца си на втора работа. И пак е много важно да се подчертае, че това отново се случва заради проблеми с колеги и околните.

Най-добре е да отидеш на психолог и да работиш върху себе си и визията си за света.

# 26
  • София
Съгласна съм за психолога и ще отида в момента, в който си намеря подходящ за мен.
Преди да родя работех в друга фирма на подобна позиция. След това напуснах с надеждата да намеря нещо по-добро и първият ми опит не беше особено успешен. Към момента компанията ми допада, но трябва да се преборя с всичкия хаос в главата ми и най-вече мислите ми, че хората са срещу мен и постоянно някой ме напада.
Не се чувствам добре и от разигралата се ситуация с колегата. Не се чувствам добре, че се поддадох и че позволих да изпитам чувства към него.

# 27
Ох, на 28 години, след 3 години майчинство, кога успяхте да ги завършите някои хора по няколко висши образования? И висока позиция, свързана с обслужване на клиенти на гише... Иначе Манди Бо е права, че хем не търпиш критика, щото се имаш за голямата работа, хем не можеш да се защитиш вербално и от това те избива на прикрита агресия и автоагресия.

# 28
Явно майчинството ти се е отразило, била си в някаква рутина и сега твърде лесно се впечатляваш - и от свалките, и от критиките. Никой не го е еня толкова за теб - нито в негативен, нито в позитивен смисъл. Тоест нито колегите те мразят, нито колегата те обича. Последният те мисли за голяма бяла птица и е хубаво да се спреш, докато е време и не се окажеш без работа.
Първо, няма как да те уважава при положение, че знае, че си омъжена жена с деца, а ти се буташ да "говорите сериозно" и да си уточнявате чувствата. Разбрал е, че си в лош период и си лесно влюбчива. Веднага олекваш.
Второ, всичко се вижда и знае в работната среда. Всеки поглед, всяко негодувание, всеки флирт. Колегите коментират, естествено.
Трето, ако стане сварката между вас и се разчуе, познай кой ще излети от работа?
Насочи си енергията вкъщи.

# 29
Ох, на 28 години, след 3 години майчинство, кога успяхте да ги завършите някои хора по няколко висши образования? И висока позиция, свързана с обслужване на клиенти на гише... Иначе Манди Бо е права, че хем не търпиш критика, щото се имаш за голямата работа, хем не можеш да се защитиш вербално и от това те избива на прикрита агресия и автоагресия.
Май, май има нещо такова.

Каквото станало с колегата, станало. Драскай чертата и толкова. Той няма да седне да рони сълзи, че си го отрязала след като сте се натискали. Пробвал се, ще се премести при друга колежка.
Щом си на добра позиция и с добър доход, супер. Гледай да си оправиш хаоса вкъщи. Само едно ще ти кажа - където човек слага фокус, там му върви. Балансът никога не може да е перфектен.

Общи условия

Активация на акаунт