Колко време ви отне за да се пренастроите за нова връзка ?

• 11 335
  • 381
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Битовизмите обикновено стават проблем, когато някой очаква да ги няма и се цупи при всяка възникнала задача. Ако и двамата осъзнават, че това са необходими неща и задължение и на двамата, просто се свършват и остава достатъчно време да си правите кефа.

# 241
Сега не готвя /приготвям нещо супер бързо за мен салата и за детето нещо/ и то само за вечеря. Понякога ядем едно и също две вечери ОМГ уаууу, това не можеше да се случи с мъж у нас. Пера две перални в седмицата, преди бяха поне четири. Чистя веднъж в седмицата, преди минимум два и пак беше с трохи и мръсно. Банята ми блести. Мия две чинии вечер вместо купища тенджери, тави, купи, и бла бла понеже нали трябвало да готвя нам си кво всеки ден по две нещо минимум и да не се повтаря и все претенции. Не обирам дрехи от пода/леглото/дивана/стола и пр.
Абе на твоя мъж златен ли му е бил, че толкова си го глезила? Да не е дете? Баница ще му разточваш ката ден, както казваше баба ми - как ли пък не.
Но защо мислиш, че всички са такива? Аз например ако съм такъв, и моята жена едва ли щеше да стои с мен. Но щом стои, сигурно с мен й е по-лесно, отколкото без мен, нали тъй?
Като затрябва нещо, кой отива в студ и в пек до магазина? Аз. Крушки, мивки, убиване на оси, сглобяване на шкафове, поддръжка на кола - въобще не ги бром, те са си традиционно мъжки работи. Децата - ето вече тръгнаха на училище, сутрин им приготвям кутии, водя го малкото, вземам го... и колко други такива неща, без които на жена ми щеше да е много по-тежко в ежедневието. И на мен също ми е по-леко с нея, отколкото без нея. Иначе за какво да се мъчим заедно в една къща?
Сексът, както викаш, може и 1-2 пъти в седмицата да се случва без да живеят заедно двама души, ако единият само ще се пречка на другия.

# 242
  • София
Присъединявам се към коментара на chris78 по-горе.
Точно това беше моята майка и примера, който имах за семейство. Е, тя не беше много щастлива, или поне си мислеше, че е правилното, защото и тя това е видяла като семеен модел, а баща ми.. друга история.
Видях и последиците от това слугуване (сори, ако за някой е обидна думата). Казвах си, че никога няма да бъда такава и въпреки това, подсъзнателно, го правех същото обгрижване. Голяма грешка.
В този ред на мисли - имайки деца, трябва да мислим и за примера, който им даваме. Сега, си щастлива maiathebee и това е най-важното : )

# 243
Вече много пъти съм писала, че явно съм била много наивна, добра, доверчива, влюбена и пр.  с една дума голяма бяла птица... Важното е, че ми е дошъл акъла.
Не мисля, че всички са такива. Даже знам, че не са. Но на този етап от живота си предпочитам да се занимавам със себе си и детето. Нямам енергия за други хора.
Някой ден може да имам, може да не, не го мисля. Живея в настоящето и това е.

# 244
  • Out of the Mix
Такава съм, просто повечето не попадат на точния партньор, към който да са "голямата бяла птица".
Обгрижването е супер, когато е двупосочно. Идва отвътре, нищо не тежи.

# 245
Не знам къде да споделя и питам, а тук донякъде коментирате бивши нови връзки, флиртове и т.н. Извинявам се, че сменям малко дискусията.
Как бихте определили нахално-досаден бивш, раздяла преди 2-3г, даже не ми е последният. Кратка връзка, той прекрати, нарани ме, първично мачовско поведение и егоизъм най-общо. Веднъж го засякох на улицата, 2 думи и толкова. Оттогава за Н-ти път през месеци ми досажда по чат. В началото само мълчах, не знаех какво да кажа, отклоних намеци за излизане, но продължава. Тоя път викам заета съм. И следва най-директно как съм заета, работя ли мъж ли имам.. Smiling Imp С такова нахалство как се оправяте. Може ли мъж толкова да не вдява, че не желая да се занимавам с него? Аз ли съм твърде деликатна, уж да избягвам грубост.

П.П. Лекувам се както от нездравословна /донякъде токсична/ връзка така и от бърнаут, в момента нови връзки не са ми приоритет и малко съм отвикнала от рутинната комуникация.

# 246
  • София
За такива си има функция блокиране.

# 247
  • Out of the Mix
Блокираш всичко навсякъде, няма друг вариант.
С минали и бивши не се поддържа контакт, не се търсите, дори да се имате у Фейса, общи познати и т.н.
Ти си се лекувай, но така пропускаш възможности.
Не прехвърляй старите травми в новите запознанства, комуникация.
Аз засега не съм го усетил, но да си го имаш предвид.
Годините си вървят... Simple Smile
Това не означава да се хващаш с първия, но поне общувай и селектирай, допускай до себе си нови хора.
Запознавай се, ходи на кафе, разходки, кино, излизай.

# 248
Благодаря за отговорите. Ревоукър, аз не се изолирам целево, но в момента и няма къде да срещна особено спонтанно ако говорим за мъже. Средата ми е малко ограничена, не ходя на работа, това ще се промени в близко бъдеще. Не си стоя само вкъщи, излизам тук там през деня, по-рядко с приятелка, но за да се срещам с някого май трябва целево да включа аз режим "търсене" Smirk Което в описаната ситуация си го представям само в приложения, от които точно съм отвикнала. Ии така.Smiley  Не се оплаквам де. Но в примера с този бившия с чата той така общуваше и там, Сега като се сетя съм била твърде толерантна да не го разчета тогава. В момента безумно ме дразни.
А с последния ми бивш е изключение, изобщо не се получиха нещата, много различни очаквания, но не ме е наранил с нищо умишлено. Той беше добронамерен, и след раздялата ми помогна с нещо много важно в една ситуация и бях благодарна. Не го отрязах напълно. От време на време пием по кратко кафе в обедната почивка да си кажем кой как е. Странно ми беше и понякога е, но не съм решила дали и кога да прекратя.

# 249
  • София
Хич никой бивш не ме дразни. Чуваме се по веднъж месечно, закачат се, понякога се заяждат, ама аз вече съм изпаднала в някакъв Дзен и ни им се радвам чак толкова, ни им се ядосвам чак толкова.

# 250
По темата... аз от четири години вече съм разведена и до сега връзка не съм имала. Не че не опитвах, разни запознаства.... ама избора е наистина малък, пък и до скоро може би не можех да обясня съвсем, какво искам, но и мъжете не търсят баш това, което на мен ще ми е ок. Гледам и другите, било то и по-скоро разделени, търсят подобно нещо. Връзка, но без съвместно съжителство. Ей така, колкото да имаш с кого да се виждаш от време на време, да се чувате, да си споделяте как е минал деня, да правите секс. Проблема е обаче, че мъже над 35+, които това да им е добре няма или са малко. Повечето над тая възраст, тепърва търсят коя да им роди дете, да се задомят. Ако са от по-свестните, за другите даже няма и да коментирам. Обаче като жена, която вече е минала през семейство и има деца, не иска повече, там няма смисъл от започване на нещо. Не е лошо да си сам, особено докато децата са още покрай теб, лошото е че в някой момент свикваш да си сам и след време сигурно става още по-трудно да намериш някой за нещо си, ако не е само за секс, а не е там идеята.

# 251
  • София
Е това е, че всъщност ние търсим доста специфичен профил - да не иска деца и оттам става малко сложно.
Но любовта е чудо, а чудеса се случват!

Аз, както споменах вече май, лятото бях в някаква дупка в любовно отношение. Сега, въпреки че съм по-заета с разни задачки, някак се усещам различна, по-привлекателна сякаш...
Детето тръгва на училище и ще имам някои много дълги свободни следобеди...

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 14:37 от Rockstar

# 252
  • Out of the Mix
Каприс, ама и при мен е така, същото, и при много други.
След Ковид си реорганизирах и трансформирах служебните ангажименти почти изцяло онлайн, то стана от само себе си някак. Също около мен всеки е така, както и при теб - работни ангажименти, някой друг приятел, да си обърнеш внимание вкъщи, това-онова, някое друго хоби. Имам много контакти, но са контакти, не са "целево свободни жени за връзка, отношения за потенциална свалка, гаджосване" в моя желан профил. И при теб е така, и при Роки, и при всеки, особено след 35-37+.
Навсякъде има хора. Тук принципно много малко жени са ми във възрастовия диапазон 28-35-37, свободни без деца, иначе отдавна да съм се запознал с няколко.
Пиши, търси и ти, включвай се, който ти е симпатичен, където и да е.
Дано съм ти подействал мотивиращо. Simple Smile

Последните 2 м. и на мен не ми беше до това, реорганизирах си някои неща, последователно, както си го правя, и сега вече съм на 6, готов за нови приключения.

Утре вечер съм на концерт в столичен бар на близки и познати, и животът си върви.

# 253
  • Paris, France
Скрит текст:
Не знам къде да споделя и питам, а тук донякъде коментирате бивши нови връзки, флиртове и т.н. Извинявам се, че сменям малко дискусията.
Как бихте определили нахално-досаден бивш, раздяла преди 2-3г, даже не ми е последният. Кратка връзка, той прекрати, нарани ме, първично мачовско поведение и егоизъм най-общо. Веднъж го засякох на улицата, 2 думи и толкова. Оттогава за Н-ти път през месеци ми досажда по чат. В началото само мълчах, не знаех какво да кажа, отклоних намеци за излизане, но продължава. Тоя път викам заета съм. И следва най-директно как съм заета, работя ли мъж ли имам.. Smiling Imp С такова нахалство как се оправяте. Може ли мъж толкова да не вдява, че не желая да се занимавам с него? Аз ли съм твърде деликатна, уж да избягвам грубост.

Ти го виждаш като нахален, а той се вижда като упорит.

Не то е в неделикатността проблема, а в това, че не казваш ясно, че нямаш никакво намерение да излизаш с него, няма да ти е приятно или полезно да се срещаш с него, не желаеш да те търси, дори по чат. Ако това кажеш, 90% от досадниците се оттеглят.

"Заета съм" означава, че в момента не си свободна да излезеш с него и затова пробва след време да те покани отново. И пак, и пак, и пак, с надеждата, че все веднъж ще се поддадеш и ще идеш. 

На трето и следващо обаждане аз оставам спокойна, но твърда в нежеланието за среща. Лек цинизъм, прерастващ във вербална грубост много помага. Като ми кажат за четвърти път "Хайде да се видим!", отговарям "Ние вече сме се виждали. Отметнато квадратче. Нещо друго, нещо по-интересно?".

Като ме питат имам ли друг, отговарям, че не е възпитано човек да си вре носа в чуждия живот и да подпитва. Вторият път казвам "Не е твоя работа" и трети път няма.

Важно е да кажеш ясно, че:

1. Нямаш никакъв интерес към реалността на човека и самия него. Може да добавиш, че ти е скучно с него

2. Нямаш никакво желание за среща.

3. Не искаш да си губиш времето в тъпотии. Ако пита той ли е тъп, казваш, че може сам да се сети.

Щастие и нов късмет ти желая. 💐

# 254
Невена, в случая отговорът, че съм заета последва тъй като на първото Здрасти или подобно прочетох, но не реагирах веднага. След минути буквално минути последва коментар на това, че само чета пък не му отговарям. Не е било отговор на въпрос как съм, а един вид защо не го удостоявам веднага с внимание. И пак намира какво да продължи да пита и да изисква пояснения.

За всичко друго благодаря ти. Явно някой път си въобразяват за какво имат шансове, защото тук целта е ясна, и явно трябва точно ясно да се казват нещата от моя страна  /въпреки, че за мен след 2-3 отказа и игнора във времето отношението ми е ясно, ама нейсе/.

Общи условия

Активация на акаунт