На море в България 2025 г.

• 34 975
  • 414
  •   2
Отговори
# 15
  • Русе
Здравейте, искаме да отидем от Варна до аквапарка в Албена за един ден. Знаете ли какъв автобус може да се хване до там?
До колкото знам автобус на градския транспорт няма, те са до Виница, Траката и Златните. Има маршрутки от автогарата и автобус за Добрич, който спирал на кръговото на Албена. Проверета на сайта на автогара Варна.

# 16
Всякакви хора има с всякакви изисквания.

Именно. Затова и ме ядосват такива обобщения като твоите.
Всеки може да си намери място по вкуса и да си прекара почивката страхотно, без да се налага да оплюва избора на останалите. Или заради лошия си избор да обобщава за положението като цяло. Има места за любителите на тишината и спокойствието, на красивата природа, има и за тези, които обичат шума и тълпите, както и бурния нощен живот. За всеки вкус има по нещо, стига да намериш твоето си място.

Скрит текст:
Мога да изброя няколко места по нашето Черноморие, където сме били последните 10 години например и където сме се наслаждавали на чисти и спокойни плажове, храната е била прясна и вкусна, а и като цяло сме останали много доволни. Но няма да го направя, защото искам пак да почиваме там и пак всичко да е прекрасно (за нас, естествено, за друг може да не е идеално). Не ми се иска да се довлекат тълпи от капризни туристи, шумни чалгари или тумбите със златни ланци и да ги съсипят. Затова само ще кажа, че ги има.

Ако човек се храни по сергии и заведения със съмнителна хигиена, може да си лепне чревни вируси не само край морето, но и навсякъде в страната. Редовно има оплаквания и от планинските курорти, и откъде ли не.
То и вкъщи да се храниш, достатъчно е да ползваш обществен транспорт или да ходиш на работа и пак можеш да хванеш всякакви вируси. Обикновено през лятото това са стомашно-чревните и ги има не само по морето, навсякъде. Трябва ли сега и аз да вадя изводи за личната хигиена на тези, които боледуват редовно, или да поставям под съмнение местата, където се хранят?
Ето, затова не е хубаво да се сипят такива обобщения на кило.
Писах в поста че това е мое мнение. Обобщение на моето разбиране. Ходил съм 100 пъти и там и тука.
Няма как да представлявам целия съвкупен народ нито искам.
Не е ли ясно че това е личен пост ? Не е учебник или официално правителствоно становище.
Който иска да чете и да ползва моя опит, който не иска  да пропуска.
Нищо не мога да направя,че това което пиша не ти харесва.

Ходи си където ти харесва.
Аз така правя.
Демокрация Како Сийке. Всеки може да си пише.

# 17
Напълно подкрепям горния пост! Аз обичам българското море, много е красиво и си е наше. Разбира се проявявам разум, много внимавам къде ходя, какво ям и тн. Има километри почти безлюдни плажни ивици в България. Как ли пък няма да отида да се пържа на камънака в Гърция, тук таме някой кактус стърчи... Вместо да се наслаждавам на нашето невероятно съчетание на гора с море.
Съгласен съм. Морето ни е уникално. Абсурдното е какво става край него.
Всеки си има начин на летуване. Радвам се че си намериал, това което ти харесва. Innocent

# 18
Напълно подкрепям горния пост! Аз обичам българското море, много е красиво и си е наше. Разбира се проявявам разум, много внимавам къде ходя, какво ям и тн. Има километри почти безлюдни плажни ивици в България. Как ли пък няма да отида да се пържа на камънака в Гърция, тук таме някой кактус стърчи... Вместо да се наслаждавам на нашето невероятно съчетание на гора с море.
Съгласен съм. Морето ни е уникално. Абсурдното е какво става край него.
Всеки си има начин на летуване. Радвам се че си намериал, това което ти харесва. Innocent
Добре, че дойде в темата да ни просветлиш и да знаем къде да почиваме. Аман от философи!

# 19
  • Русе
https://blitz.bg/ptuvane/koya-e-novata-tayna-destinatsiya-na-rod … _news1037622.html
Голяма реклама на този хотел, някой с отзиви?

# 20
Някой да знае хубав ресторан ? Където и да е по черно море.

# 21
  • В.Търново
До миналото лято бях впечатлена от ресторант Мармалад на Морската гара във Варна. Този сезон е с ново име и тематика, но е на същия собственик.

# 22
На Слънчев бряг хотел предлага стаи за по 25лв.!!! Ти да видиш!

# 23
Благодаря за новата тема !
Нашата почивка тази година беше в частен апартамент в  "Манастира " Свети Влас . Препоръчвам комплекса , но самия апартамент има нужда от обновяване ( апартамент 14 )

# 24
От къде е тази информация?

# 25
От къде е тази информация?
От Фейсбук в сайта на самия хотел. Но сега не си спомням името му. Добре изглеждаше на снимките. Червен на цвят.

# 26
Как ли пък ще е по-евтино в Гърция, те за едно студио само за спане вече искат по 150 евро. А таверните и те много евтини.
Доволна съм аз от нашето море, не че не обичам да разнообразяваме.
Гледам един мъж във ФБ, голяма реклама прави на северното Черноморие, интересно ми е да го чета.
https://www.facebook.com/pavlin.stoyanov.3551/
И ние сме фенове на Северното Черноморие, всичко, което Павлин Стоянов описва е вярно 😀
В момента сме на Топола, водата е топла , но снощи късно валя дъжд и предполагам , че днес няма да става за плаж.Предишните дни обаче времето беше разкошно 🏖

# 27
  • Sofia
Понеже в началото на всяко лято се задава този въпрос, ето ви потвърждение, че на море през септември си е сериозен риск. Тази година е хладно и дъждовно даже в началото на месеца.

# 28
Не, не е риск, за хора като мен, които не могат да стоят цял ден на плаж.
Екстра си морето въпреки бурята.
Хубаво е септемврииското море.

# 29
На места може и да вали и да е хладно, но при мен на Обзор си е супер.Нямам пропуснат плаж. Няма никаква гаранция кога ще завали, дали в активен сезон или през септември. Последните години(както и тази) точно в края на август и първите дни на септември е лошо времето и след това дори до края на месец септември е разкошно, без да се пържиш на жегите, да се къпеш в море от медузи и водорасли. Чисто и топло море, и спокойствие.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт