На море в България 2025 г.

• 34 972
  • 414
  •   2
Отговори
# 30
От няколко години ходим и септември на море. На риск е, но пък е доста по- спокойно и приятно. Има си своя чар….

# 31
  • Sofia
Със сигурност има хора, които харесват по-хладно време. Написах го за тези, които очакват лятно време през септември. Връщам се от Каваци и да, може да се ходи на плаж, но е осезаемо по-хладно, има един специфичен хладен бриз, вечер е доста хладно, басейните не успяват да се стоплят и т.н.
Иначе, на всеки както му харесва Simple Smile

# 32
HVD hotels е новият собственик на 5 - те хотела на Ривиера - Зл. Пясъци. Надявам се на още по- добър мениджмънт, защото това лято два от тях не работеха…

# 33
В един сайт на Слънчев бряг някакъв англичанин Люк Бенсън пише:

"Внимавайте на плажа! Последните бури извадиха тези мухи. Не знам какви са,но жилят и наистина боли! Те са хиляди и трябваше да напуснем плажа само след един час,защото не издържахме"

Какви са тези мухи?! Или е грешка в превода от английски на български... Yum
Иначе англичанина е изключително доволен от Слънчака. Всичко е тоци. Курортът още работи и има почиващи. Някои заведения са затворени.

# 34
  • Deutschland
Приятелка ми се оплака от същото за Созопол. На централния плаж са ходили. Каза, че във водата имало стотици мушици и повече там няма да стъпят.

# 35
  • гр.София
Кога това за Созопол,Центр плаж? Аз се върнах от там онзи ден, в рамките на седмица нямаше ни мухи,ни медузи.

# 36
  • Deutschland
Мисля началото на август месец е била, не запомних. Миналата седмица ми разказваше. Аз в Созопол на плажове не ходя и не знам. Само на Аркутино.

# 37
  • В.Търново
Това са сигурно едни дребни мушички, които хапят. Не се ли сещате. Понякога се появяват по плажовете. И в Приморско, Поморие ги е имало. Може би зависи от времето. Не е нещо ново. явно са доста капризни тия англичани. Grinning

# 38
Това са сигурно едни дребни мушички, които хапят. Не се ли сещате. Понякога се появяват по плажовете. И в Приморско, Поморие ги е имало. Може би зависи от времето. Не е нещо ново. явно са доста капризни тия англичани. Grinning
Не капризни – не,а по-скоро леко по кралски надменни... Yum Но без да прекрачват границата на приличието...

Първата ми асоциация беше с конските мухи. Но какви ти конски мухи на плажа,че и в морето. Yum

# 39
Тези мушици се появяват когато морето се напълни със супа от водорасли(най-вече точно през август), когато силното вълнение по Преображение ги изхвърли на пясъка и започват да съхнат. Нищо странно и страшно няма - това е обичайно за Черно море и за някой ден отминава. Ако плажът е поддържан и фирмите бързо почистят изхвърлените водорасли по брега тези мушици нямат време да се появат.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 11:35 от Fatalina

# 40
Папатаци?

# 41
От 11 октомври тръгва ферибот между Истанбул и Бургас.

# 42
Хайде на плаж! Днес е 30 градуса. Направо си е лято...

# 43
Хайде на плаж! Днес е 30 градуса. Направо си е лято...

С удоволствие, че времето се разваля. Само че в София Laughing

# 44
Ето ви една снимка от Гръцкото море  да размишлявате.

Общи условия

Активация на акаунт