На море в България 2025 г.

• 56 924
  • 654
  •   2
Отговори
# 345
2600 лв. нето за камериерка според мен не е ниско възнаграждение за труд, при който не се изисква квалификация.
Според мен такава заплата биха предлагали големи и луксозни хотели при условието да владееш поне английски/руски/немски език.

# 346
Какво ви е впечатлението от цените по заведенията на морето тази година?
Не знам колко ще съм полезна, т.к. видях цени само от обедното меню на едно плажно заведение на плаж Нестинарка. Поне на мен ми се сториха като в по-скъпите заведения в София. Например: салати от 10 до 18 лв., супи: леща - 6 лв. с месо 8 - 10 лв., предястия от 10 - 15 лв. основни - готвено от 10 - 15 лв., рибни и с печени меса над 20 лв., десерти около 6 и нагоре. Вечерно време на свободно меню може и да са по-високи.

# 347
Какво ви е впечатлението от цените по заведенията на морето тази година?
Не знам колко ще съм полезна, т.к. видях цени само от обедното меню на едно плажно заведение на плаж Нестинарка. Поне на мен ми се сториха като в по-скъпите заведения в София. Например: салати от 10 до 18 лв., супи: леща - 6 лв. с месо 8 - 10 лв., предястия от 10 - 15 лв. основни - готвено от 10 - 15 лв., рибни и с печени меса над 20 лв., десерти около 6 и нагоре. Вечерно време на свободно меню може и да са по-високи.
Такива пари не давам, предпочитам АИ или на Витошка.

# 348
Такива пари не давам, предпочитам АИ или на Витошка.
В созополската тема обявиха още "по-готини" цени - пост #143
https://www.bg-mamma.com/?topic=1783783.msg49923983#msg49923983

# 349
  • Sofia
То аз заради созополските цени питам, че и аз съм там Simple Smile Пържени картофи със сирене 14лв, пиците от 23лв нагоре, риба 25-40лв порция...наистина като в хубав, софийски ресторант Simple Smile Затова се чудя по другите курорти как е

# 350
То аз заради созополските цени питам, че и аз съм там Simple Smile Пържени картофи със сирене 14лв, пиците от 23лв нагоре, риба 25-40лв порция...наистина като в хубав, софийски ресторант Simple Smile Затова се чудя по другите курорти как е
Аз да се включа от “Вива Маре” пържените картофи са 14 лв без сирене 😂
Бургерите започват от 25-26 лв

# 351
На плажа на Кранево, в заведение цацата беше 10 лв. Картофите мисля бяха по - малко.
И аз тази година смятах, смятах и пак стогмах до извода, че с дав деца по - добре на all inclusive или апартаюен с кухня, където да си готвим.

# 352
И аз да дам своя принос с цените от Ахтопол.

Салата Капрезе - 9лв

Чернокоп - 14лв.

Калмари Пане и хрупкави скариди съответно 13 и 14лв.

Пържените картофи по спомен бяха 8лв., със сирене 9. Повечето риби -13 до 17. По скъпите около 22 - 24.  Говорим за 200 гр. Пиците 16 - 17. Общо взето не забелязах драстично поскъпване от миналата година. По скоро леко завишаване и то не на всичко.

# 353
Обедно меню на Св.Влас - таратор пет и нещо, около дванайсет лева порция пържени кюфтета с гарнитура, салатите не помня. Ние бяхме на пълно изхранване и с ранна резервация и не сме ходили на свободни цени да ядем, но това видях на таблото в един ресторант. Май Созопол и Несебър държат палмата на първенството по нахално високи цени - в Несебър ми съобщиха за някакво рибно ястие от 120 лв порцията в Стария град.

# 354
  • Русе
И аз да дам своя принос с цените от Ахтопол.

Салата Капрезе - 9лв

Чернокоп - 14лв.

Калмари Пане и хрупкави скариди съответно 13 и 14лв.

Пържените картофи по спомен бяха 8лв., със сирене 9. Повечето риби -13 до 17. По скъпите около 22 - 24.  Говорим за 200 гр. Пиците 16 - 17. Общо взето не забелязах драстично поскъпване от миналата година. По скоро леко завишаване и то не на всичко.

Това в кой ресторант е?

# 355
  • Сф
Старите градове са опасни Simple Smile
Долу на Диневи във Влас е скъпо. Май мернах пиле с ориз на 18.Тук на Кубан ресторанта беше с нормални цени, готвеното около 10. Сигурна съм, че има всякакви цени в Слънчака и скъпи видях и евтини зад пътя. Но ние сме с изхранване .
Порциите в Ахтопол ми се виждат малки доста.

# 356
Старите градове са опасни Simple Smile
Долу на Диневи във Влас е скъпо. Май мернах пиле с ориз на 18.Тук на Кубан ресторанта беше с нормални цени, готвеното около 10. Сигурна съм, че има всякакви цени в Слънчака и скъпи видях и евтини зад пътя. Но ние сме с изхранване .
Порциите в Ахтопол ми се виждат малки доста.
На Влас е скъпо на Марината и в някои по-гъзарски заведения, има и по-нормални ресторантчета, но като цяло си е скъпо както във София по ресторантите.

# 357
Ние за това си избрахме къща за гости.
Защото изкуствено надуват цените.
Ще пазарувам.Аз ще си избирам зеленчуците и плодовете.
И мисля,че все пак ще си изкараме приятно почивката.
Няма да разчитам като в хотела кои знае каква храна ще предлагат .

Работила съм във Слънчев бряг във хотел 5 звезди и мога да кажа, че това, че даден хотел е 4 или 5 звезди не значи, че храната ще е на ниво.

# 358
Търсим си хотел, който да е с достъп до истински, хубав морски плаж!
Добре е да е с изхранване, да е чисто и вкусно.
Къде ви е харесало най-много, на местенца, където е по-мъничко и уютно?!
И за приятели да попитам за мненията ви за Воя Бийч Ризорт в Свети Влас?

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 12:24 от demirche

# 359
Polina238, това е заведението в ляво от кея. Мисля че беше Veranda del mare, дано не се бъркам за името.

Общи условия

Активация на акаунт