На море в България 2025 г.

• 56 959
  • 654
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ние за това си избрахме къща за гости.
Защото изкуствено надуват цените.
Ще пазарувам.Аз ще си избирам зеленчуците и плодовете.
И мисля,че все пак ще си изкараме приятно почивката.
Няма да разчитам като в хотела кои знае каква храна ще предлагат .

Работила съм във Слънчев бряг във хотел 5 звезди и мога да кажа, че това, че даден хотел е 4 или 5 звезди не значи, че храната ще е на ниво.

Така е, но... 350 дни си подбирам зеленчуците и въобще качеството на  цялата храна и ...поне 300 от тях готвя.
Ами искам, като изсипвам една камара пари, изработени с нерви и пот, да получа същото качество без да се ангажирам.
Отново разделихме почивката в два хотела, защото обичаме да обикаляме и да сме посетили възможно най-много препоръчани места, но и май ще е за последно.
За втори път от 20 г насам съжалихме, че не бяхме само в единия хотел- Астор Гардън, Св.св. Конст. и Елена.
HВ, никакви забележки. Стаи страхотни, легла уникални, гледка- още си я виждам. Ресторант- безупречен. Маси, градина, столове, храна, фрешове. Целият персонал, макар и помощният да бе също от някъде си, беше невероятен. Не ги виждаш, не ги чуваш, не пречат, но вършат работа...
Достъп до Аквахаус-а с 12 минерални басейна, отстъпка за консумация там 15%...
Изобщо не ни се тръгваше.
Знаехме, че Ривиера, за която отдавна си планирах да посетим, не е вече на това ниво и не трябва да правим сравнение, за да не се разочароваме, но...
Доста се разочаровахме. Комплексът е срахотен...и малко изоставен. Дребни, но много и тъпи неуредици.
Храната е слабо звено. Няма достатъчно маси- а това създава напрежение, няма качество- а това оставя горчив вкус. Всичко се преживява заради природата, но не бихме повторили.

# 361
  • В.Търново
Русалка, то и а гледах репортаж по телевизията,  че едва ли не " те давали между 3 и 6 бона, а нямало кой да работи. " Това за мен е фантастика. Заплатите на персонала са ниски. По 1200, минималната.  Не случайно е пълно с киргистанци , украинки- стандарта там е по- нисък.Поемат им храна и спане и те си пестят.  Готвачи с 5000 може би има само в няколко хотела. Ама, то и като му дадат зеле и месо да сготви, няма как да стане на стек Уелингтън.
А като има някой да работи за 2500, защо да дават 5000? Особено тук в Слънчака се набляга на пиенето. Има си и чужденци, за тях не е скъпо. Снимах ви малко.
Скрит текст:
Вегетариански хапки някакви

Салати има редица

Плодове

Любимите десерти

Картофи и сосове

Ето ги част от основните -буламачите Joy  за мен

На обслужвация персонал са ниски., камериери, чистачи, помощник готвачи, склададжии, шофьори, бармани. По-високите заплати са за управленските длъжности като главен готвач, управител, евентуално администраторите...

Какво ви е впечатлението от цените по заведенията на морето тази година?
Не знам колко ще съм полезна, т.к. видях цени само от обедното меню на едно плажно заведение на плаж Нестинарка. Поне на мен ми се сториха като в по-скъпите заведения в София. Например: салати от 10 до 18 лв., супи: леща - 6 лв. с месо 8 - 10 лв., предястия от 10 - 15 лв. основни - готвено от 10 - 15 лв., рибни и с печени меса над 20 лв., десерти около 6 и нагоре. Вечерно време на свободно меню може и да са по-високи.
Същите цени имаме в Търново. Grinning
нашия град не знам на какво отгоре държи такива високи цени, а заплатите критично ниски

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 13:32 от Русалка_1

# 362
Русалка, то и а гледах репортаж по телевизията,  че едва ли не " те давали между 3 и 6 бона, а нямало кой да работи. " Това за мен е фантастика. Заплатите на персонала са ниски. По 1200, минималната.  Не случайно е пълно с киргистанци , украинки- стандарта там е по- нисък.Поемат им храна и спане и те си пестят.  Готвачи с 5000 може би има само в няколко хотела. Ама, то и като му дадат зеле и месо да сготви, няма как да стане на стек Уелингтън.
А като има някой да работи за 2500, защо да дават 5000? Особено тук в Слънчака се набляга на пиенето. Има си и чужденци, за тях не е скъпо. Снимах ви малко.
Скрит текст:
Вегетариански хапки някакви

Салати има редица

Плодове

Любимите десерти

Картофи и сосове

Ето ги част от основните -буламачите Joy  за мен

На обслужвация персонал са ниски., камериери, чистачи, помощник готвачи, склададжии, шофьори, бармани. По-високите заплати са за управленските длъжности като главен готвач, управител, евентуално администраторите...

Какво ви е впечатлението от цените по заведенията на морето тази година?
Не знам колко ще съм полезна, т.к. видях цени само от обедното меню на едно плажно заведение на плаж Нестинарка. Поне на мен ми се сториха като в по-скъпите заведения в София. Например: салати от 10 до 18 лв., супи: леща - 6 лв. с месо 8 - 10 лв., предястия от 10 - 15 лв. основни - готвено от 10 - 15 лв., рибни и с печени меса над 20 лв., десерти около 6 и нагоре. Вечерно време на свободно меню може и да са по-високи.
Същите цени имаме в Търново. Grinning
нашия град не знам на какво отгоре държи такива високи цени, а заплатите критично ниски
За да държат такива цени, явно има клиенти. В София е същото - далеч не всички могат да си позволят хранене в  ресторант, обаче си има една група, за които това не е проблем.

# 363
Русалка, все пак сте туристически град, който се посещава и то целогодишно от доста туристи предимно чужденци. Съвсем нормално е цените да са такива.

# 364
Във Велико Търново живеят най-много англичани в България... И вдигат цените... Yum

# 365
Да, но и кварталните заведения в Търново се оляха. Цените на кръчмето в Нестинарка ми се струват съвсем прилични Joy
Ето наистина ниски цени от едно кръчме в Българево - Морско конче, където винаги отсядаме по път. Важно е да кажа, че тази година попаднахме на сервитьорка с някакви отклонения (не целя да обидя жената, но наистина не беше добре) та с леки премеждия все пак бяхме обслужени. Снимките са от този понеделник.

.

.

# 366
Здравейте,  знаете ли хотел,  къща за гости на Северното Черноморие - Калиакра , Каварна , Балчик и т.н , където да си има плаж , за който да не плащам отделно.
Идеята ми е , малко бутиково хотелче със собствен плаж . Ставаме, закуска и на плажа,  после обяд някъде из заведение,  после пак плаж , вечерта разходка и пак вечеря някъде.

# 367
  • There I was on a July morning
Такива хотелчета и къщи за гости има в Гърция, за Северното черноморие - трудно.
Вижте в Албена - хотел Калиопа, не е много голям и има 3 варианта за настаняване - само нощувка, нощувка+закуска и нощувка+закуска+вечеря.

# 368
  • Сф
Взехме си довиждане от плажа в Бургас до Даляна. И скара имаше по пясъка точно там, до Приморец. Красота!

И от заведението,  има робот котка ,носи поръчките и вика мяу. Цени- нормални,  супа 6 лв, вода 3, цаца 8, калмари 20

И някакво кораб че на общината като че ли. Някой знае ли къде вози, панорамно предполагам и колко струва?

Надявам се да те видим моренце още веднъж!

# 369
Pure, предполагам, че корабчето е до остров Св. Анастасия. Морето изглежда разкошно! Пожелавам ти пак да го посетиш още това лято!

This_season, в България няма частни плажни ивици, всичките са публична държавна собственост и се отдават или на концесия или под наем, обичайно на големи хотели, или на фирми, които могат да си позволят плащането на държавните такси. Точно пък Каварана и Балчик, а още по-малко Калиакра изобщо имат някакви плажове. Със сигурност ще намериш къщи за гости, но едва ли ще са до хубав градски плаж.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 06:39 от Fatalina

# 370
  • София
В Ахелой сме за 2 дни. За първи път идвам. Самото градче е спокойно и на мен ми допада. На централния плаж, който е мъничък - чадър и шезлонг - всяко по 10 лв. Пясъкът доста странен вътре - малко тип тиня 😬 Иначе плитко и равно, подходящо за малко дете. Седнах ме в едно заведение днес - таратор, пилешки филенца хруркави и миди с черупка - 34 лв. Което бих определила като добре цени, сравнени с тези в Равда, където вчера сметката не за бургер, пържун барбун и селска салата + малка вода беше 55 лв. 😬
Но е на двете места храната беше вкусна и обслужването добро.
В Равда също не бях ходила, но ми се стори адски пренаселена. Нямам идея плажът как е, но самото градче е стресиращо пълно с много хора.

# 371
Имам един въпрос към вас:Става въпрос за Voya Beach Resort в Свети Влас-те оредлагат Ultra All Inclusive,но аз до ден днешен не знам с какво се различава от обикновения all inclusive,така че бихте ли ми казали какво ОЩЕ е включено в този пакет?
Благодаря предварително.

# 372
  • Сф
Там пише - 24/7 храна, българска и международна кухня. + вносен марков алкохол трябва да има. За Воя не бих се притеснявала точно за UAI концепцията им. Вероятно е най- класният морски хотел в момента ,но и цените ги бива!
https://voyaresort.com/bg/gastronomy/

# 373
  • В.Търново

Вече на няколко места засичам това от 3 юли. Някой го беше пуснал тук в групите. Фатална, ти ли писа, че е фейк? И аз отначало така помислих, но наистина е било така на 3 юли на Сл. Бряг.

# 374
  • Сф
Чакайте бре! Вчера се върнах. Верно че на 3 ти не стигнахме до плажа, ама не съм видяла нищо такова на централния при Кубан. Я някой бързо да се включи от мястото на събитието.  Не вярвам, честно. Това в южната част ли трябва да е? Не виждам кея.

Общи условия

Активация на акаунт