На море в България 2025 г.

• 57 126
  • 654
  •   1
Отговори
# 420
И да не намеря хотел, бих се изнесла с 200 от такова място, аз съм алергична и става ужас при мен. Дезинфекцирайте си куфарите и багажа доколкото  е възможно.

# 421
Здравейте, моря да ми препоръчате приличен хотел със закуска във Варна или наблизо, който е близо до плаж или поне има удобен градски транспорт. Мъжът ми ще пътува по работа и ще отидем с него, но искам да е лесно достъпно, тъй като ще съм с две деца, малкото е на 3г и с багаж не ми се ходи много дълго до плажа, максимум 300-400м. Ще съм много благодарна, ако някой препоръча хотел. Ако има и басейн ще е плюс.

# 422
  • София
Нашата морска почивка е към края си. За втори път избрахме Сол Луна Бей в Обзор. Миналата година ни беше първото идване. По препоръка на съфорумка от темата, на която съм благодарна.
Впечатленията за хотела ми се запазват. Много добре управляван хотел, чудесна анимация за всички възрасти - аз съм с дете на 6 и младеж на 18. И двамата се чувстват супер. Гостите са комбинация от българи, румънци, чехи, поляци, германци, австрийци и още малко всякакви други. Плажът и супер като пасъчна ивица, дълбочина на морето и влизане в морето. Няма камъни. Пясъкът е идеален. Разстоянието между чадъри те на плажа е добро и осигурява конфорт. Храната е прилична. Има на всяко хранене поне три вида месо и отделно някакъв вид риба, три вида супи, най-различни десерти, плодове поне 6-8 вида и сладоледи. Хотелът има аква арк, но почти не сме го ползвали. Тук намираме всичко, от което имаме нужда при една ол инклузив почивка. И едва вчера успяхме да се организираме и да се разходим из Обзор едната вечер, за да взема някакви подаръчета. Много от персонала е от миналата година, което с, що говори добре за хотела, че успяват да задържат хора. Почистването е на ниво - нещо, което куца в други ол инклузив хотели. Всяка вечер има някаква програма за забавление на гостите. Има и три тематични ресторанта - морски, италиански, български, които могат да се резервират. Пак са си включени в ол инклузива. Има хубаво кафе. Огромен плюс за мен Grinning.

# 423
Здравейте, моря да ми препоръчате приличен хотел със закуска във Варна или наблизо, който е близо до плаж или поне има удобен градски транспорт. Мъжът ми ще пътува по работа и ще отидем с него, но искам да е лесно достъпно, тъй като ще съм с две деца, малкото е на 3г и с багаж не ми се ходи много дълго до плажа, максимум 300-400м. Ще съм много благодарна, ако някой препоръча хотел. Ако има и басейн ще е плюс.
Миналата година много добре ни посрещнаха в хотел Джамбо. Малък е, но има ресторант с вкусна храна и е съвсем близо до плажа. Басейн обаче май няма и в целия район вечер излизаха комари. Вече никъде не тръгвам без електрическата машинка срещу комари и аерозолни репеленти.
След месец, живот и здраве, сме пак в Синеморец. Резервирахме два апартамента в Синеморец клифс, на пешеходно разстояние от плаж Бутамята. Миналата година бяхме пак там и ни харесаха просторните стаи и наличието на две тераси в апартамента. Обзавеждането е базово, липсва уют и стил, но е широко, има кухня за който иска да си готви и е спокойно, далеч от центъра, с вътрешен паркинг и премного място на улицата отпред. Важно ни е всеки от групата ни да може да си ходи на плаж самосиндикално или до магазините в селото пеша и да не ни ползват като шофьори.

# 424
Здравейте, някой може ли да сподели цените по заведенията в Равда? И къде готвят вкусно, в кои заведения е препоръчително човек да хапне на поносими цени?

Ние сме в Равда сега.
200 грама цаца -8.90 лв
Таратор 3.90 лв- 5.50 лв.
Шопска салата 350 грама - около 13 лв.
Шкембе чорба -7 лв
Пържени картофи порция-7 лв
Дюнер среден- 9 лв

Има Пица на парче - 4 лв
Фрапе- 8 лв
Цените не на всякъде са високи тук.
Зависи къде и какво харесвате.

Чадър и шезлонг х 8 лв
Чадър и шезлонг х 10 лв
Сладолед от машина малък х 3 лв
Голям х 4 лв.
Има хубав пазар тук днес следобед ще го разгледа ме.
Например ще дам .
Има плажни кърпи х 10 лв
Дамски чехли х 10 лв
Бански на 2 части х 20 лв
Това горе долу видях от вчера.
Ние пристигнахме вчера.
А има двуетажен автобус от Равда до Несебър х 5лв на човек.За малки деца безплатно.
Влакчета от Несебър до Слънчев бряг х 7 лв на човек.
На децата до 3 години - безплатно.
Има редовна линия от Равда към Несебър и слънчев бряг билета е 2 лв и  за малките деца е безплатно.
Ще пиша ако забележа и за други цени.
Иначе в Несебър видях следното.
Супи х 3.90 лв
Основно ястие х 7 лв
Варена царевица голяма купа х 4 лв
Цаца 100 грама 4 лв
 От павилион вода Девин 1.5 л- 1.70лв- 2.50 лв
Девин вода 500 мл- 1.50 лв

На плажа 1 царевица - 5 лв

# 425
  • В.Търново
Царевицата кочан в Алания беше 2,50лв, а на кораба, където бяхме на разходка 5лв. Хем в Анталия цените са доста завишени. Направете сравнение. Може ли да сравним това селце равда с Алания? Не. Смятах, че турците са се уляли в цените, но нашите по Черноморието си наглеят.

# 426
  • Г. О.
Здравейте. Имате ли отзив за Шкорпиловци - как е плажът, морето плитко ли е или изведнъж става дълбоко(с деца ще сме)? Има ли някакви места или атракции наблизо, където би било интересно да заведем деца до 7 г.? Много ще съм благодарна на всякаква информация.

# 427
  • София

Имайте едно наум, че морето на централния и южния плаж е само водорасли и медузи.

Ако това не ви допада трябва да се ориентирате към други плажове. 

Иначе Хай хотел на ул. Аспарух е хубав, близо е до центъра и плажа с водораслите .

# 428
В края на август дали ще е същото положението с водораслите? Има ли надежда да приключи цъфтежът до тогава?

# 429
Някой бил ли е вече тази година на Къмпинг Черноморец или в района? Как са цените и какви са ви впечатленията?

# 430
  • filibeto-maina:)
Здравейте моя въпрос е за Св Влас -Вега Вилидж.
Треньора на детето всяка година прави там лагер, но синът от тази година тренира плуване с него и сега много иска да иди там.
Аз от години не ходя на море и честно казано малко ме е шубе да го пусна.
То са чревни разстройство, кожни изгаряния, дървеници, мръсни чаршафи или мизерни бани със счупена седалка на тоалетна. И главата ми само такива картини рисува.
Едва ли някой си е пускал детето на този лагер и се съмнявам да чуя мннеие, но все пак реших да питам.
До тук проучих, че комплекса е разделен на две части А и В.
Има частни апартаменти но има някои части от общ комплекс.
И реално отзивите а които чета в нета, може въобще да не са за онази част която ползва лагера.
Разпитвах тренера, но те всички дето правят лагери казват едно и също,,, много ще му хареса на детето, не се притеснявайте,,
И ей така като ми каже някой , аз си знам, че трябва да се притеснявам.
А дилемата ми е , че той много ми мрънка за море, а аз не мога да ходя и всяко лято го чувам как другите ходи ли, а той не е ходил на море...
И на мен хем ми се иска да го пусна, хем ще го мисля от страх...
Чудо 🫣🤣

# 431
  • There I was on a July morning
Пусни го детето щом има желание, ако не му хареса, следващата година няма да иска. Като ученичка всяка година ходех на лагери и винаги си изкарвах супер, а условията не са били никак добри.
Дъщеря ми ходи веднъж на лагер и повече не пожела. Та всяко дете е различно.

Не разбрах - дървениците и мръсните чаршафи в този комплекс ли са? Ако е за там - и аз не бих го пуснала.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 09:38 от Скубиду

# 432
  • Сф
Ами питайте деца или родители ,които са ходили  там в предни години, за мнение и подробности. Щом ходят всяка година , едва ли има проблем. И моето дете беше спортистка и всяка година имаха по 4 лагера- един от които на море. Колко е голямо това дете ,че толкова се притеснявате?
И то пък точно от условията. Щом иска , разпитайте, който е бил. Вие сте за първа година, но сигурно има от по- големите , които ходят редовно ,все пак е спортен лагер. При нас даже бяха задължителни тия лагери.

# 433
Малкия ни син всяка година ходи на турнири на морето. Като почна да чета отзивите за хотелите, където ги настаняват и ми настръхва косата и все се притеснявам, а той като се чуем казва все че е супер и от всичко е доволен. Така, че децата имат друго виждане 😅 Аз като ученичка съм ходила всяка година на лагери и беше доста мизерни в тези години, но тогава не сме обръщали внимание и си изкарвахме супер Simple Smile
Аз бих го пуснала, още повече ако не мога да го заведа на море Simple Smile

# 434
Здравейте, как бихте реагирали на следната ситуация: наемате апартамент на морето за седмица. На 2рия ден установявате, че има дървеници. Даже са ви понахапали. Ще останете ли, при положение, че в сезон е трудно да намерите друго място?

НЕ СТОЙТЕ ПОВЕЧЕ!
С багажът си може да ги пренесете и у вас, и в следващият хотел. Мои близки си донесоха вкъщи също така от хотел. Три месеца пръскаха, първо сами, после викаха фирма. Изхвърлиха си матраците и килимите. Дрехите ги вариха на 100°, а тези които не позволяват ги държаха 20 дни във фризер. Минаха през ада.
Сега се съдят с хотела да им възстановят разходите - около 7 000лв. Преди да си тръгнат от хотела са ги уведомили и на мейл си пуснали жалба.
Бягайте и внимавайте да не ги вземете със себе си в багажа!
П.П. Сигурно вече е много късно за отговор, но имайте едно на ум.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 12:48 от Tony Maria 22

Общи условия

Активация на акаунт