На море в България 2025 г.

• 59 920
  • 655
  •   1
Отговори
# 555
Вчера на централния плаж в Черноморец беше зелен флага, без вълни. Петък и събота жълт, но понеже има кей, нямаше вълни.

# 556
Ние сме три дни в Равда на централния плаж. Само на 16 имаше оранжев флаг, когато почти навсякъде беше червен, вчера и днес е зелен. Да, брегът тук не е равен като в Албена, но водата е много топла въпреки водораслите си поплувах добре.

# 557
На мен като ми заизлизат някакви заглавия за бури,ветрове и тн.и почна да се филмирам😁
Сега гледам прогнозата за 24-28 август в Несебър и като пише 15-20 км.в.час за ветровете,ми идва да се гръмна. Много силно се надявам да се успокои морето и да можем да му се порадваме!
Миналата година на септемврийско море в Поморие такъв дъжд ни валя,че още ми държи влага😂.Ами яд ме е,да пропътуваш за втори път тези 500км и да ти е скапано времето 😒.

# 558
  • В.Търново
Бях 3 дена във Варна. Мръсно по центъра, пренаселено с народ, украинци много.В петък вечерта излязохме с колата, вярвайте ми обикаляхме улиците 1 час, докато паркираме и накрая 20лв глоба за неправилно паркиране. А там без кола не можеш да излезеш.
  В неделя бяхме на плаж в Аспарухово. Хареса ми плажа. Плитко, чисто, пясъка много фин. Морето беше сравнително спокойно, но с жълт флаг. Зад плажа имаше огромен хотел. Моите хора ми казаха, че собственика е разпродал доста апартаменти на украинци.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 20:01 от Русалка_1

# 559
Спасителите понякога се престарават и издигат флагове,които не отговарят на обстановката.

Защо в Аспарухово да не може да се излезе/влезе без кола?

# 560
  • В.Търново
Спасителите понякога се престарават и издигат флагове,които не отговарят на обстановката.

Защо в Аспарухово да не може да се излезе/влезе без кола?
На целия плаж бяха жълти, а плажа въобще не е малък. Предния ден във Варна беше много бурно морето с червен флаг. За паркирането писах за центъра на Варна. Всъщност и за плажа на Аспарухово много трудно намерихме място, а беше все още сутрин.

Писала съм хаотично предния пост, за това не сте ме разбрали. Редактирах го.

# 561
Бяхме няколко дни я Бяла до 14.08. Морето беше бурно,червен флаг. Само първия ден ставаше за къпане. Водата беше много чиста. Сега мислим септемвриско море,началото на месеца,но не съм решила къде. Искам чиста вода,без навалица,по възможност на първа линия.. Е и времето да е хубаво.

# 562
  • В.Търново
В Бяла хареса ли ви? Аз цял живот го избягвам, защото градчето не е развито и цари скука там, според мен, и плажа е кофти.

# 563
На мен ми харесва именно защото е тихо и спокойно. Има и хубав плаж,южния,а наоколо има много плажове. На 17км е Иракли.Забавления не търся. Ако търсите дискотеки и барове,не е вашето място.

# 564
Бяхме няколко дни я Бяла до 14.08. Морето беше бурно,червен флаг. Само първия ден ставаше за къпане. Водата беше много чиста. Сега мислим септемвриско море,началото на месеца,но не съм решила къде. Искам чиста вода,без навалица,по възможност на първа линия.. Е и времето да е хубаво.

Ние бяхме наблизо- в Обзар.До 14.08. Само два дни беше по-спокойно морето.
Трябва да повторим и ние- ще следя прогнозата за началото на септември.
Но този път ще гледам да е някой спокоен залив! Като северния в Китен,но определно не там:)

# 565
Южният в Китен е винаги по -тих и спокоен. На северния винаги е духало.

# 566
Nadelina , и аз такъв залив искам,но нито не в Китен. Преди няколко години бяхме там и още ми държи влага-на плажа гъз до гъз,в селото/градчето отвсякъде се носи дива чалга,цигания ужасна навсякъде...,място за паркитане няма. Слава богу бяхме на място,сравнително тихо и близо до двата плажа И с прилична кръчма към него. И това беше единственото хубаво нещо. Ама на плаж ходехме повече на Арапя....
В Обзор също беше лудница, сега -украинциии,румънциии..превзели са всичко..

# 567
  • В.Търново
И аз съм на същото мнение за Китен.

# 568
Обмислям уикенд в Ахелой. Кракът ми не е стъпвал там и мисля да поправя този пропуск. Ще съм благодарна на препоръки за ресторант.
Бяла е мое любимо място, дали на хотел или на палатка на Дерето няма значение. Такива градчета харесвам, слабо посещавани, без големи кръчми и чалготеки. Ако ходи някой там и пътува в посока Варна, може да спре в гостилницата на Панчо в Горица. Готвят вкусно, храната е изложена във витрина като в столова - поръчвате си и ви я носи сервитьорка. Добре е измислено да пести време.

# 569
Ева,ако уикенда тази седмица ,сподели после впечатления.Още не съм измислила накъде да вървим,а трябва де е най-късно от 1.09..
Панчо все се каня да го посетим,ама все бързаме-или за морето или наобратно.
Дописвам-за Ахелой,само съм ходила там на гости,без плаж. То е близо до Равда. А в Равда преди години,водата беше мнофо мръсна-особено след обед. Даже ,като се върнахме ние от море и по ТВ даваха една "тръбичка",сещате се каква,която се излива почти на плажа. Но сега в Ахелой има пречиствателна станция,та може би положението е по-добро...

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 20:50 от sasi6

Общи условия

Активация на акаунт