На море в България 2025 г.

• 56 938
  • 654
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!
Идвам да изкажа едно огромно благодаря за препоръката на хотел Палас на Св.Константин и Елена.
Останахме изключително доволни от престоя ни там. Плажа беше разкошен, храната също, беше спокойно и всички бяха много ведри и позитивни. Чистотата по стаите също беше на ниво.

# 436
Здравейте!
Идвам да изкажа едно огромно благодаря за препоръката на хотел Палас на Св.Константин и Елена.
Останахме изключително доволни от престоя ни там. Плажа беше разкошен, храната също, беше спокойно и всички бяха много ведри и позитивни. Чистотата по стаите също беше на ниво.
Там беше доста тясна плажната ивица и в късния следобяд плажа беше в сянка. Била съм преди 10 години.
Още ли е така?

# 437
  • В.Търново
Имате предвид този хотел Палас на Сленчев ден, нали?

# 438
Не съм обърнала внимание, защото ние стояхме там до 18 ч.заради вечерята. Може би до към 19-20ч.си има слънце..но не е тясна плажната ивица.
И да,става въпрос за хотел Палас на Слънчев ден(The Palace Hotel, Sunny Day).

# 439
  • В.Търново
Разкажете повече за хотела, чистота, храната как е, разообразие има ли, какво предлагат на основните хранения?

# 440
Хотелът е на първа линия, излизаш от него и си на плажа, който е с фин, чист пясък. Осигуряват кърпи за плажа, които се дават срещу карта, предоставена от тях при настаняването. След плажуването се връщат кърпите и на следващият ден се взимат нови. Направи ми впечатление че всички кърпи, тези в стаята, както и  плажните бяха чисти, за разлика от петносани такива в други хотели, в които сме били. Отделно чаршафите се сменяха на няколко дни. Ако не се лъжа 3 пъти за 7 дневен престой. Приятно впечатление ни направи че ги смениха предният ден, преди заминаването ни. Редовно ни оставяха разни фигурки/мече, птица и т.н./ направени от малки хавлиени кърпи, което носи настроение. Не е кой знае какво, но пък е мило и сладко. Персонала, т.е. камериерките са българки, позитивни и отзивчиви.
Нямаме забележки към чистотата, на ниво си беше всичко. Стаите всеки ден се почистваха и разтребваха.
Вечерно време наставаше тишина, за разлика от други хотели по които сме били. Зад хотела има огромен парк. Близостта на тази растителност и морето е очарователно. Имахме две тераси. Едната с гледка към морето, а другата към дърветата, с приятното им ухание и пеещи птички.
Като единствен и немалък недостатък отчитам матрака на спалнята. В момента, в който някой от нас съвсем леко помръдваше, другият буквално подскачаше и се друсаше, сякаш сме на водно легло. Вариант е в други случай да се взимат отделни легла, защото пък иначе са удобни, ако спиш сам..
Вечерно време има къде да се разходи човек, до центъра на курорта, като по пътя има и открито лятно кино под звездите.
Хотелът има открит и закрит басейн, но тях не сме ги ползвали. Кощунстово е да отида до морето и да ходя на басейн...просто не е мойто нещо.
Всеки ден осигуряват 330мл бутилки минерална вода за всеки гост, при почистването на стаята, като иначе на лоби бара може да си сипва от машината. Ето това например на Дюни ми допадаше, че там раздаваха големи бутилки на баровете неограничено. Не че нещо, но пък си е удобство за смок като мен на вода.
Банята беше чиста и водата при къпане под душа се оттичаше нормално, а не беше запушена като на други места. Кърпите се сменяха всеки ден. А, ето друг минус, парауловителя май не работеше в банята, или пък е бил супер тих, защото не го чувах, но и сякаш не издърпваше парата мигновенно. Ок, тук вече почвам май да си изсмуквам от пръстите вече, всъщност ок си бяха нещата...
Във водата, в морето имаше рачета, рибки на пасажи по дъното и сребристи мини такива по повърхтността, малки медузки на места, което говори за чистотата на водата. Беше бистра, без водорасли, всъщност няколко срещнах, но беше в рамките на нормалното. Беше малко хладна/25градуса/ към края на престоя водата заради времето, но и по принцип на северното черноморие си е така. А може и заради хладния вятър така да ми се е сторила.
Храната в ресторанта-разнообразна и вкусна. Имаше дори киноа, което ми направи приятно впечатление. С удоволствие си  я хапвах. Като пристигнахме само първата вечер имаше жива музика, на пиано.  Като следващите дни имаше 2 тематични вечери-едната беше с Азиатска храна а след дни с тематична Бг храна. Аранжировката  беше впечатляваща, на малка площ, и по малки количества, които се зареждаха допълнително при нужда, и много разнообразни и вкусни. Ако не се лъжа готвачите са турци, та неслучайно е вкусна храната...
Всеки ден по два вида супи, разнообразни тестени изделия изпечени някои от тях в самия салон, вкусни плодове/пъпешите, ммм разкош/, разнообразни салати, имаше и сладолед от витрина, а кафе машините бяха с кафе на зърна...В отделението за десертите имаше разкошни баклавички и всякакви разнообразни десерти, като дори пита с мед, от която си режеш, колкото искаш.
Персонала беше много мил и симпатичен. Всъщност при почистването не ми харесваше само едно, че постелките на които се хапва се слагаха понякога на облегалките на столовете за да успеят да изчистят масата. Защото ако са мръсни, на този стол от плат всичко ще се попие и ще се отпечати на гърба на госта, който сяда да се храни...
На основните хранения също има няколко вида месни/риба,телешко, пилешко, свинско/ ястия, зеленчукови такива също. Варения им ориз, който се предлага на всяко хранене е разкошен. На тематичната вечеря  имаше допълнително печено агнешко и заешко. Също скариди, сушита и т.н
Хареса ми спокойствието, нямаше прекалено много хора и атмосферата беше ненатоварваща и лежерна.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 12:46 от Силфида

# 441
  • Пловдив
Здравейте, ние миналата година бяхме в Равда. Хранехме се предимно в бързо хранене "Братя Сърбеви". Добри цени, големи порции, поток от хора там и мисля че храната беше прясна и вкусна. Вие къде сте отседнали във Равда?
Здравейте, някой може ли да сподели цените по заведенията в Равда? И къде готвят вкусно, в кои заведения е препоръчително човек да хапне на поносими цени?

# 442
Препоръчвам ресторантът на хотел Авеню. До центъра на Равда е...

# 443
  • В.Търново
Силфида , благодаря за изчерпателния отзив! Впечатлена съм. 🤗
Хотела отдавна си го следя. Хареса ми отзива ти. 🍀

# 444
Силфида , благодаря за изчерпателния отзив! Впечатлена съм. 🤗
Хотела отдавна си го следя. Хареса ми отзива ти. 🍀
Радвам се, ако съм била полезна. 😊🤗🤍
Иначе нещата са си относителни, всеки има собствен поглед и светоусещане в различните места и ситуации. Това, че на мен ми е харесало не значи задължително, че всеки друг ще преживее и види нещата като мен, но все пак....
Ето и малко снимки 😊😉..

# 445
  • В.Търново
Много благодаря! Чудесни са!

# 446
  • София
Страхотно! Радвам се, че държат нивото и готвачите от години са едни и същи.
Един от любимите ми хотели. И аз съм писала навсякъде много добри и подробни отзиви.
Време е пак да го посетим, че няколко години не сме.

# 447
И аз с м много доволна от хотел Палас. Тази година цената ми е над бюджета, но се надявам пак да почивам там скоро.

# 448
Влизам и аз да споделя пресни впечатления от няколко дестинации на море тази година. Първо-Обзор. Честно казано не знам защо си го причиних, но реших, че не искам един ден всички вкъщи да теопаме с крак в съботния ден и решихме да тръгнем ден по-рано, съответно си намерихме нощувка в Обзор. Всички, които са ходили в Обзор, знаят каква лъдница е, аз реших да разнообразим с нещо различно. Морето неше спокойно, но плажът...роман мога да напуша с главно Р и без Н накрая. Проблем не беше, че беше пълно, обаче 20 човека наедно с деца и бебета, седнаха пред нас. То не бе каси с бира, храна (като ОИ беше), за боклука, който сътвориха да разказвам ли? Та, прежовяхме тоз плаж някак си, па решихме да излезем на вечеря на заведение. Ауууу, голяма грешка. Час не стигна да приготвят сач и пилешки хапки за децата. Обслужиха не знам колко маси преди нас и все обясняваха, кал мммда, ей ся щяло да стане. Естествено след скандал си тръгнахме. Затвърди се мнението ми, че по машето Черноморие или си намираш място, на което да си готвиш сам, или си букваш ОИ. Разочарованието от вечерята ( или липсата й), бяха разведрени все пак от разходката из Обзор
 Градини, площадки, красота. Не беше мечтаната дестинация, но пък понякога за да оцени аккво получава, е нужно да направи разлика.
Днес посетихме и плаж Иракли, до река Велека. Ето това беше идеално решение. Ивицат е залив, нвма братя и сестри, страхотен. Има едно заведение на плажа, което предлага картоди и хапки.
И накрая Сунео, Царево. Права беше Фаталина за камъните, обаче на мен проблема не ми бяха те. Морето явно се е променило и точно пред хотела решавайки да влезеш - сказваш на дълбоко. Който е ходил там знае колко олитко навътре беше преди. За щастие малко по надолу нещата са ок и може да се влиза в морето. Все пак това.е море о се променя.
С две думи, не може да се опише а дяе думи.от хотела и хранат в ресторан4а не м8га да се оплача

# 449
  • София
Влизам и аз да споделя пресни впечатления от няколко дестинации на море тази година. Първо-Обзор. Честно казано не знам защо си го причиних, но реших, че не искам един ден всички вкъщи да теопаме с крак в съботния ден и решихме да тръгнем ден по-рано, съответно си намерихме нощувка в Обзор. Всички, които са ходили в Обзор, знаят каква лъдница е, аз реших да разнообразим с нещо различно. Морето неше спокойно, но плажът...роман мога да напуша с главно Р и без Н накрая. Проблем не беше, че беше пълно, обаче 20 човека наедно с деца и бебета, седнаха пред нас. То не бе каси с бира, храна (като ОИ беше), за боклука, който сътвориха да разказвам ли? Та, прежовяхме тоз плаж някак си, па решихме да излезем на вечеря на заведение. Ауууу, голяма грешка. Час не стигна да приготвят сач и пилешки хапки за децата. Обслужиха не знам колко маси преди нас и все обясняваха, кал мммда, ей ся щяло да стане. Естествено след скандал си тръгнахме. Затвърди се мнението ми, че по машето Черноморие или си намираш място, на което да си готвиш сам, или си букваш ОИ. Разочарованието от вечерята ( или липсата й), бяха разведрени все пак от разходката из Обзор
 Градини, площадки, красота. Не беше мечтаната дестинация, но пък понякога за да оцени аккво получава, е нужно да направи разлика.
Днес посетихме и плаж Иракли, до река Велека. Ето това беше идеално решение. Ивицат е залив, нвма братя и сестри, страхотен. Има едно заведение на плажа, което предлага картоди и хапки.
И накрая Сунео, Царево. Права беше Фаталина за камъните, обаче на мен проблема не ми бяха те. Морето явно се е променило и точно пред хотела решавайки да влезеш - сказваш на дълбоко. Който е ходил там знае колко олитко навътре беше преди. За щастие малко по надолу нещата са ок и може да се влиза в морето. Все пак това.е море о се променя.
С две думи, не може да се опише а дяе думи.от хотела и хранат в ресторан4а не м8га да се оплача

Иракли и р.Велека не ми се връзват да са едно до друго. Едно 150 км ги разделят, ей така, на око.

Общи условия

Активация на акаунт