Септемврийски книжен клуб - 2024

• 2 893
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря за темата! Още размишлявам дали да я чета, нещо авторката ми е странна

# 16
Прочетох книгата преди няколко месеца на английски. Много бързо се чете и много се зарадвах, че следващите части вече се намират и на български Grinning За самата книга ще коментирам след десети.

Иначе, авторката много я харесват в една популярна американска група за психотрилъри. Тя е доктор и пише в свободното си време. Така че си личи, че не са супер задълбочени книгите ѝ, но за сметка на това бързо те увличат и са доста разпускащи. Heart Eyes

Скрит текст:
Доста прилича на 'Съпругата помежду ни'. Въпреки че втората за мен беше по-неочаквана като развръзка. Четох, че е с аналогичен сюжет и 'Последната госпожа Периш', поради което се отказах да я чета, докато забравя сюжета ахахха 😂

# 17
  • София
Здравейте! Наскоро срещнах в групите Никога не ме лъжи от същата авторка и я прочетох доста бързо. Имаше интересни моменти, но като цяло беше предвидима книгата, с изключение на последната глава, там ме изненада, но не прекалено уау.
Сега, когато открих тази тема, се амбицирах да прочета трилогията за прислужницата Blush Вчера я започнах и вероятно утре ще съм готова, с удоволствие ще я обсъдя след 10-ти.

# 18
  • Пловдив
И аз я прочетох преди няколко дни. Буквално за ден се изчита. Четивна и увлекателна, но май само толкова. Със сигурност няма да я запомня и дори след половин година ще се чудя за какво се разказваше.
Напомня ми на нискобюджетните трилъри, които дават по телевизията. Не мисля, че ще посегна към втората част.
Оценка 2.5-3 от мен.

# 19
И аз я прочетох преди няколко дни. Буквално за ден се изчита. Четивна и увлекателна, но май само толкова. Със сигурност няма да я запомня и дори след половин година ще се чудя за какво се разказваше.
Напомня ми на нискобюджетните трилъри, които дават по телевизията. Не мисля, че ще посегна към втората част.
Оценка 2.5-3 от мен.

Съгласна съм напълно. Но това е характерно за този жанр, който стана изключително популярен. Затова сме заливани с книги като тази и "Последната госпожа Периш".  Аз ги слушах и трите от поредицата за Мили. Стават за разсейване докато правех нещо друго.

Във втората част, особено когато човек познава формулата, започнах да се ядосвам на наивитета на Мили и на това, колко лесно очаквам какво ще се случи. Най-досадна мисля, че беше третата част, която беше пълна с битови сцени от ежедневния живот на Мили, и пак развръзката беше очаквана.

Аз не съжалявам, че ги слушах и дори ще потърся и други от авторката. Но за дискусия чак не са ми интересни.

# 20
Този път ще се включа и аз, защото имах възможност да прочета книгата. Преди два месеца ходих до книжната борса и взех от Бард първите две книги от трилогията, а преди по-малко от месец взех и последната. Първо да кажа, че се радвам, че ги взех с 40 % отстъпка, защото не мисля, че си заслужават цената. Истината е, че първите две ги прочетох за около 3 дни, а последната за цяла седмица (толкова ми беше скучна, но аз съм упорита).
Като цяло сюжетът е изтъркан и предсказуем. Езикът е лесносмилаем и даже и леко обиден за четящите. Началото на книгата има потенциал, но с всяка следваща страница нещата отиват надолу. Нямаше нито един персонаж, на който да симпатизирам. Очакваш да има развитие в персонажите и в сюжета, което не се случва. Абсолютно забравима и загуба на време.
В потрес съм, че има такава висока оценка в Goodreads.
Оценка 2.

Малко off topic, но направих грешката да си купя и четвърта преведена книга на авторката (преди да съм прочела трилогията) - "Никога не ме лъжи". Е няма такава глупост. Не се сещам последно, кога съм чела по-голяма простотия. Четях и се ядосвах, че съм дала пари за това.

# 21
Едно към едно при мен! С разликата, че първо изчетох "Никога непме лъжи". Изобщо не ми хареса, твърде елементарна, но, разбира се, ако човек не очаква нищо, става за четене за един ден.
"Прислужницата" купих, защото четох позитивни отзиви в групата "Какво четеш" във фб. Прочетох я за ден, биваше. Купих си втората, не ми хареса. Третата нямам намерение да чета.
Бих определила "Прислужницата" като плажно четиво, никаква друга стойност няма по мое мнение.
Този път ще се включа и аз, защото имах възможност да прочета книгата. Преди два месеца ходих до книжната борса и взех от Бард първите две книги от трилогията, а преди по-малко от месец взех и последната. Първо да кажа, че се радвам, че ги взех с 40 % отстъпка, защото не мисля, че си заслужават цената. Истината е, че първите две ги прочетох за около 3 дни, а последната за цяла седмица (толкова ми беше скучна, но аз съм упорита).
Като цяло сюжетът е изтъркан и предсказуем. Езикът е лесносмилаем и даже и леко обиден за четящите. Началото на книгата има потенциал, но с всяка следваща страница нещата отиват надолу. Нямаше нито един персонаж, на който да симпатизирам. Очакваш да има развитие в персонажите и в сюжета, което не се случва. Абсолютно забравима и загуба на време.
В потрес съм, че има такава висока оценка в Goodreads.
Оценка 2.

Малко off topic, но направих грешката да си купя и четвърта преведена книга на авторката (преди да съм прочела трилогията) - "Никога не ме лъжи". Е няма такава глупост. Не се сещам последно, кога съм чела по-голяма простотия. Четях и се ядосвах, че съм дала пари за това.

# 22
  • Враца
Здравейте търся Предизвикателството и Ефектът на Греъм на Ел Кенеди. Ако някой ги има нека ми ги изпрати на lilito.nedelkova@abv.bg

# 23
Има отделна тема за търсене на книги Simple Smile

# 24
Тъкмо прочетох и третата книга от поредицата. Четат се бързо и имаха обрати. Не бих казала неочаквани, но все пак обрати. Тъй като я четох на английски, за мен беше супер, че беше много лесна за четене. За справка, четох The only one left на Riley Sager, която много ме измъчи и въпреки че книгата беше готина ми остави кофти усещане 😅

Та, прочетох и трите + Никога не ме лъжи. За мен бяха перфектното четиво преди лягане. Не ме натоварва и ти е ясно, че краят ще е щастлив. 😀 Можеш да оставиш книгата, без да те гложди какво ще се случи.

Иначе, прочетох книгата, която предложих за този месец на Джон Марс и не е лоша, според мен щеше да е подходяща за дискусия, защото сюжета се върти около откриването на възможност да намериш своят любим чрез ДНК съвпадение, а не по конвенционалния начин. Концепцията е готина и би ми било интересно да чуя мнения дали ви звучи като нещо готино или напротив. След някой друг месец, ще я предложа отново Simple Smile

# 25
Мимичета, вие сте сила и се надявам да ми помогнете със заглавието на една книга.

От детството на майка ми е, детска книжка, с красиви илюстрации.
За 4ма приятели, на единият от които царят не платил дължими парички. Всеки един от приятелите имал някава сила, като единият бил с много голяма шапка, която като наклонял закривала слънцето.
В някакъв момент в книжката става дума и за ушиване на много голямо одеало.
Съжалявам за разхвърленото описание, но майка ми не може да се сети за името или за пълния сюжет. Само помни илюстрациите.

Сещате ли се коя е книжката?

# 26
Прочетох "Прислужницата". Книгата ми се стори лека и неангажираща. Нямаше кой знае какво напрежение. Общо взето предвидими ситуации с хепи енд. Имах нужда от такова разтоварващо четиво и тази книга се оказа точно такова.
Хареса ми как авторката остави отворен финал и избора на главната героиня да помогне или не на следващата жена жертва на насилие.

ПП. Понеже съм нова в темата да попитам къде мога да видя книгата за м.октомври?

# 27
  • в сърцето на един мъж...
ПП. Понеже съм нова в темата да попитам къде мога да видя книгата за м.октомври?

Още не сме я избрали Simple Smile
Извинявам се, проверих - явно е "Да срежеш камъка"

# 28
В случая решихме да оставим "Да срежеш камъка", защото бяха с равен брой гласове и я намерихме в крайна сметка на български. Иначе традиционно към средата на настоящия месец започваме да даваме предложения за книга за следващия месец, гласуваме и в зависимост от това коя книга е с най-голям брой гласове и може да се намери на български, тази става книгата ни за четене.

# 29
  • София
Въпреки хепи-енда мен книгата леко ме натовари с моментите на заключване в мансардата. Чела съм и по-тежки с такава тематика, но тук нещо не ми понесе. Като цяло не е нещо впечатляващо книгата и май не бих посегнала към останалите части.

Общи условия

Активация на акаунт