Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 431
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Мен трейлърът нещо не ме грабна.

# 451
Но това са си мои предразсъдъци към Иван и Андрей, в чиито благочестиви намерения в което и да е тяхно действие никоя сила на света не може да ме убеди.
Те гледат на първо място комерсията, бизнеса, парите, печалбата. И напипват нишката, която се котира... сеирджийството, пикантното, скандалното. И това е доказано през годините с всички тези формати, които са правили. С предавания като "Папараци" (да изкарват жълтини и пикантерии за "звездите"), "Фермата" (където във всеки сезон има противопоставяния на тема гей-негей, ром-българин, мюсюлманин-християнин, затова и избираха такива участници на кастингите), "Къртицата" (с мутра, която да предизвиква останалите и да има скандали), "Смени жената" (винаги коренно различни семейства, като ценности, като начин на живот.. за да има сблъсък...) Именно и сега търсят сблъсък, защото знаят, че обществото тук е консервативно и ще скочи по тази тема (бисексуалността), ще има отвратителни коментари по ФБ и навсякъде, което означава, че за този филм много ще се шуми, това за тях си е невероятна реклама, ще има огромна гледаемост и приходи... те това целят. Със сензация и с ровене под чаршафите на някого, да правят фурор и печалби. И аз също се съмнявам в благочестивите намерения на Иван и Андрей! Имат и добри каузи (за раждаемост, за връщане на българи от чужбина в БГ), но твърде много се тупат в гърдите за тях и са доста нескромни. Не това е начинът да правиш добро, като се самоизтъкваш нонстоп във всички възможни платформи.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 10:52 от diziler

# 452
Каузата им за раждаемостта е най-големият им провал. Друго си е да подариш внуче, а не тиган на майка си.

# 453
Не видях нищо чак толкова обидно и комерсиално , това е почит към човек който до ден днешен за мен си остава една легенда в българската музика . Не смятам че съм кумунистка , нито аз нито семейството ми за да слушаме песните на Емил Димитров . Но това си е до мнението и възпитанието на човек , и смятам че като такъв трябва да се уважава мнението на другите който мислят обратното  .

# 454
Правете разлика между човека и твореца...

# 455
  • София
За съжаление - наистина - съм съгласен с горния коментар на Дизилер за прагматизма в творчеството на И-и-А.

ПП. Но изгледах (благодаря за линка по-напред) каста им за НФЦ. Допълн.мнение по това - надолу по реда в темата.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 14:24 от EmBrother

# 456
  • София

Гледах наскоро отново "Другият наш възможен живот" с Ваня Цветкова като ватманка. Хареса ми този филм.
https://videa.hu/videok/film-animacio/2003-Aprw7p3EtL6V5xU9

Благодаря за препоръката. Едва ли щях да попадна на него случайно. Изгледах го. Страхотен е. Толкова реалистичен, хваща те за гърлото. Много ми хареса. А Ваня Цветкова беше и си остана красавица.

# 457
  • Бургас
Ами колкото и на някои хора да им се иска Емил Димитров не е бил светец, колкото се опитват да го изкарат. Освен това е бил и жертва на своето време. Извлякал е най-доброто от себе се за ситуацията в която е бил.

# 458
  • Бургас
Да тласна разговора в нова посока Blush

Джесика Частейн - предположиха най-смелите мечтатели! Yum

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 14:21 от lady Koup

# 459
  • София
Няма да коментирам анонса и бъдещия филм за Емил. Като му дойде времето, ще гледам. В онова време, в което живях, за мен (и в семейството ми) Емил Димитров беше с малко, но над и повече от Лили. Най-вече, понеже си пишеше повечето песни сам.

Да отбележа (пак), че не гледам "из храстите". Това отидох и го изгледах. До ок.35-а минута си е по темата (за кандидатите за гледане). И някои неща се повтарят няколко пъти - натякват се. Обаче смятам, че има нужда. НФЦ не е по-различна касичка от всички други в държавата-без-Държава. Е, крадат се 0.05 % от голямото крадене в пътища, боклук-чистене, програми за подпомагане на... (допишете каквото ви хрумне).
Подведомствен е на М-вото на кОлтурата - дето уж поне министрите са учили и чували какво е това "животно". И картината е потресна. Само 3-те примера те изкарват от релси: с "необходимия" брой зрители (над 7500) и потенциал за гледаемост - т.е. социална реализация (при гледалите Гунди у нас и в чужбина); с критериите - които важат и носят пари за продукции, правени за фестивали навън (според модата и търсенията там), които сетне носят следващи пари пак по тези критерии - а никой у нас може и да не е гледал филма...; и накрая - върхът на балканския злобен дебилизъм и шуробаджанащина - доводът на Дечо Дечов Таралежков (син на държавния соц храненик Дечо Тар.), че сценариста Бонев бил покойник (това си е за съд направо - показани са бумагите, които Дечо младши е написал и подписал)... Храстът им (т.е. Кастът) се превръща в кафкиански сюжет с местослучване държавата Абсурдистан. (Само дето Замъкът не е един, а са концентрични кръгове от замъци и ние - сънуващите, че живеем - сме крепостни на някой от тях или на повечето.)
И това е... открай време. И в министерството знаят. Поредни скандали се вихрят в инфопотока актуален и нищо не се променя. С комисията, с избора на членове, с критериите. Любопитна е статистиката колко от субсидираните филми - и тези, които не са успели, но са направени - са се гледали и какво са донесли (от 2015-а насам).
Каквито и да са И/А (уважавам ги, не са ми любимци; но и не им "броя" парите - работят, изкарват), повдигнатата тема е пореден пример защо кадърните минаха и ще продължат да минават през Терминал 2.

# 460
  • Галифрей

Охо интересно ми е коя ще играе Божана? ❤ Да точно Джесика 😆 Не се сещам коя бг акриса с червена коса хем на 40г

# 461
Мен ми изникна Йоана Темелкова. Последно в постановката "Аз и ти преди ние" беше с червеникава коса.
Иначе може да е всяка една, боядисала се за ролята.

# 462
  • Галифрей
Мен ми изникна Йоана Темелкова. Последно в постановката "Аз и ти преди ние" беше с червеникава коса.
Иначе може да е всяка една, боядисала се за ролята.

Не кафява е като моята. На моменти изглежда червена ама не е.

Да така е а и може да е перука. Млади актриси много.

# 463
  • София
Е, то всяка може да бъде...
И всеки може да се боядиса косата или да се пусне 'рандъм' снимка на жена с червена коса.

Залагам на Йоана Темелкова.

# 464

Охо интересно ми е коя ще играе Божана? ❤ Да точно Джесика 😆 Не се сещам коя бг акриса с червена коса хем на 40г
Е как? Здрава Каменова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт