Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 438
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Ами това е било част от живота му, колкото и някои хора да не им харесва.

# 436
За Емил Димитров бих гледала с огромен интерес филма.

# 437
  • Бургас
За тийзъра на  ''Емил'' - имам траен детски спомен от по-ранните дългосвирещи плочи на Емил Д-в и по-специално от една с чернобяла обложка. На нея той е в цял ръст, с доста къси чупливи / да не кажа къдрави / коси... Та се чудя, защо виждаме в откъса един много млад Емил, но с визията на доста по-късното му Аз!
Иначе, дали е бил би/хомо малко ме интересува... Дано са били относително обективни и умерени / каквито бяха в =Гунди= / по отношение на тази тематика; Защото неприемането и неприязънта са белег на времето, а не на системата. А и да признаем - и Г. Парцалев, и В. Найденов, и Ем.  Димитров  / и колко ли други, непознати за мен / имат завидна артистична кариера. Без да подценявам трудностите и проблемите, които са имали. Впрочем, А. и И. са достатъчно опитни и прагматични, за да знаят, че умереността при разказване на историята ще им осигури максимално широка зрителска аудитория...

Успех желая на проекта!

# 438
За съжаление усещам че ще има много голяма вълна от хейт !! Миналата година филмът " Любен " който беше за любовта между две момчета , и едното от тях беше ромче ( нямам нищо против ) събуди всички хейтъри и естествено цялото Интернет пространство беше пълно с отвратителни коментари , даже и точно заради това не беше и на наградите Златна роза,  което е още тъпо, особенно пък и хората от изкуството да го отричат този филм ! Но да се върнем на Емил Димитров аз ще чакам филма за него , смятам че този човек е истинска звезда , и най добрият ни певец за всички времена . Радвам се че Иван и Андрей се осмеляват да правят такива филми за точно такива хора като Гунди , и сега за Емил Димитров.  Респект ❤️❤️

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 10:56 от Жасмина 94

# 439
  • Галифрей
Хомофобията и простотията граници нямат. Особено у нас думата гей я изпозлват като обида. Очаквам пак коментари “ бахти джендържчият филм” 😒
А Г.Парцалев аз прочетох неговата биография  да знаете колко е страдал и се е крил. ДС много са го следели.За съжаление последните му години са тежки а му се е играло много, толкова е искал да изиграе Дон Кихот тази роля сякаш за него е писана.
Според мен филмът за Емил ще е хубав и силен ❤ както Гунди. Нека си говорят каквото искат.

# 440
Най-бруталната история, за която се сещам е на Алан Тюринг в Игра на кодове. Никога няма да разбера какво им пречи на хората сексуалната ориентация на другите.

# 441
Да,да няма нищо осъдително 42 годишният Тюринг да има интимна връзка 19 годишен безработен младеж.
Осъждат Тюринг за неприлично поведение,но всъщност е превантивна мярка срещу КГБ,която през вече започналата Студена война вербува хомосексуалисти на високи постове на Запад,а Тюринг е имал достъп до секретни материали...

# 442
  • Бургас
Според мен хейта идва от това, че напоследък само за това правят филми, за да са в тренда.
Във всеки филм или сериал има по една гей двойка. Даже и във филми тип Джейн Остин. Досадно е. То процентно в живота няма толкова хомосексуалисти, колкото във филмите.

За мен шокиращото при Алан Тюринг е по скоро това, че са му прилагали ужасни "лечения" с шокови терапии и други ваврварски. При положение, че е направил толкова много за държавата, те са го затрили.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 11:28 от Irene Adler

# 443
Не говоря за "нехаресване", а защото злепоставят семейството, ще бъде кринджаво... внуци гледат...
А че е било "част от живота" на някого... не мисля, че на някого му е работа да гледа под чаршафите на другия. И това да се обсъжда и коментира.
То "част от живота" на Гунди е и ... Котков, ама го нямаше във филма. Така че е можело да направят филма за Емил, без да вадят тази страна от... най-личния му живот.
Никога няма да разбера какво им пречи на хората сексуалната ориентация на другите.
Естествено, ама иди го обясни на тукашните.  На Запад, в цивилизования свят е едно, на Балканите мисленето е друго. "Игра на кодове" е западен филм и аудиторията там няма тези предръзсъдъци, които има тукашната.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 11:33 от diziler

# 444
  • Галифрей
Не говоря за "нехаресване", а защото злепоставят семейството, ще бъде кринджаво... внуци гледат...
А че е било "част от живота" на някого... не мисля, че на някого му е работа да гледа под чаршафите на другия. И това да се обсъжда и коментира.
То "част от живота" на Гунди е и ... Котков, ама го нямаше във филма. Така че е можело да направят филма за Емил, без да вадят тази страна от... най-личния му живот.
Никога няма да разбера какво им пречи на хората сексуалната ориентация на другите.
Естествено, ама иди го обясни на тукашните.  На Запад, в цивилизования свят е едно, на Балканите мисленето е друго. "Игра на кодове" е западен филм и аудиторията там няма тези предръзсъдъци, които има тукашната.
Все пак те са дали своето съгласие. Еми не може без Васил той го е създал и го направил звезда. И му е писал текстовете  на песните. Така, че е играел е голяма част от живота на Емил. Не мисля,че има някакви “ скандални сцени”.
А относно Гунди там беше филм за неговият личен и професионален живот.  Котков не му е бил личен приятел само колега.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 18:28 от Не се сърди, човече

# 445
  • Бургас
Васил Андреев е неизменна част от кариерата на Емил Димитров. Не говорим само за лични взаимоотношения и гледане под чаршафите.

# 446
@Irene Adler, знам това, хехе, всички знаем. Васил Андреев е известен. Просто е можело във филма да се ограничат върху професионалните взаимоотношения.  Другото е просто ровене там, където не им е работа... всичко с цел скандал, рейтинг и пари съответно.
имам траен детски спомен от по-ранните дългосвирещи плочи на Емил Д-в и по-специално от една с чернобяла обложка. На нея той е в цял ръст, с доста къси чупливи / да не кажа къдрави / коси... Та се чудя, защо виждаме в откъса един много млад Емил, но с визията на доста по-късното му Аз!
Точно това щях да кажа и аз. Като млад, от чернобелите снимки Емил Димитров е бил мн. красив, тогава е бил любимец на всички жени (та включително и на баба ми). А като по-възрастен, буквално се сбабичоса. И носеше перука. А във филма младият Емил е с почти същата перука и напомня на Емил Димитров на старини.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 21:43 от diziler

# 447
Аз не отдавам голямо значение кой от каква раса е , и кой с кого спи , интересува ме само като човек дали е добър или не .. Емил Димитров заслужава само уважение от наша страна , това е човек който е дал толкова много за Бъргария , и до ден днешен неговите песни са слушани и си остават класика . Както казах ще чакам филма с нетърпение . Очаквам топ ниво от Иван и Андрей .

# 448
Предсмъртно е пожелал песента "Моя страна, моя България" да бъде подарена на .... БСП! И синът му Е.Димитров-младши изпълнява волята му, като предостъпва правата.  (Съответно и тази песен звучи на всички митинги на комунягите). Тази признателност към партията-майка не ви ли говори достатъчно?  Протекция на БКП по време на тоталитарния режим.

# 449
Емил Димитров е къдрав само на най-най-ранните си снимки. Косата му е тънка, рядка, и има силни признаци на оплешивяване. От суета и защото така се е харесвал и е било модерно, първо е започнал да изправя и реши косата си напред, което много прилича на перуката му само няколко години по-късно.

Тогава това са били много модерни прически, и аз знам от познати в артистичните среди, колко мъже по онова време са си изправяли косата и са я носели по този начин. Който си е имал хубава коса - добре, но останалите са полагали доста усилия, колкото и странно да ни звучи това сега Simple Smile

Емил Димитров на сватбата си през 1968:
Скрит текст:

Емил Димитров през 1970:
Скрит текст:

Емил Димитров през 1975:
Скрит текст:

Честно казано, не очаквам нито филмът да е добър, нито да се приеме добре при тези заявки, които трейлъра дава. Но това са си мои предразсъдъци към Иван и Андрей, в чиито благочестиви намерения в което и да е тяхно действие никоя сила на света не може да ме убеди.

Общи условия

Активация на акаунт