Вагинален проблем

• 2 315
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте, просто вече не знам какво да правя и пиша тук. Може би от долу горе средата на тази година ми се появи бяло течение придружено със сърбеж, болка, дразнене, като цяло отвратително чувство. Бялото течение отначало е съвсем нормално, постепенно започва да става по-гъсто, по-жълтеникаво и започва сърбеж и болка. И накрая става изцяло гъсто все едно е на “парцали”. Това ми се случва преди цикъл. Тоест минава овулацията и след нея се случва това нещо. Има го и в първите дни от цикъла. Като ми свърши цикъла приключва и всичко това, но до следващата овулация и така вече доста време. Болката е ужасна. Подувам се, или по-скоро е оток. Студеното доста ме успокоява. Секса е просто невъзможен от болка…ходих на гинеколог, според него ми няма нищо. От малък град съм нямам голяма възможност да отида в някой друг град на преглед.. имам час отново, чак за края на месеца, а мен в момента ми боли доста… ползвах вагинални таблетки- нищо не стана. Изписваха ми някакви кремове- и от тях нищо. Последно ми изписаха един крем, който го няма никъде, нито по аптеките нито по складовете… какво ли не пробвах.. отчаяна съм, моля ако някой е имал подобен проблем да сподели…😔

# 1
Очевидно имаш вагинална инфекция, а за да се разбере каква е - трябва да се пуснат всякакви изследвания - микробиология, както и ДНК проба за полово-предавани болести.
Щом във вашия град няма подходящи лекари, запиши си час за лекар в най-близкия по-голям град и си пусни всичко възможно. Не може просто да седиш и да чакаш ей така, няма да мине от самосебе си, а няма някой във форума да ти каже вълшебна рецепта, тъй като не се знае какво ти е. Може да са гъби, може да е хламидия, всичко може да е. Лечението е спрямо причинителя. Не отлагай, защото ще става все по-лошо, ако го оставиш без лечение.

# 2
Кандида.
Вземи микомакс и след 72 часа още един и ти и партньора.
PH се мени между два цикъла и кандидата се увеличава. Памучно бельо специална хигиена. Аз съм така с времето се научих. Храната също влияе.

# 3
Ами ако е друга гъбичка, която не се влияе от Микомакс?
Ако освен гъба има и уреаплазма?
Не се прави така, има си лекари затова и изследвания най-вече.

# 4
Докато пуснеш микробиология и изследване за полово предавани болести и уреаплазма може да се облекчиш като сменяш средата - т.е. единия ден се миеш със вода и малко сода, другия ден с вода и малко оцет.
Eto tozi preparat e mnogo dobyr pri bproblemi - Uriage Gyn-8 Успокояващ интимен гел при раздразнения с рН8 100 мл

Аз бих се мазала с Низораал или клотримазол.
Да, добре е да идеш на лекар другаде, но няма как да седиш така подута и с болки, докато запишеш час, отидеш и т.н.

Хубаво е да переше кърпите си и бельото си на Т над 60 градуса и да гладиш, защотос е презаразяваш.
Също така е добре и партньора ти да се изследва.

# 5
  • ☀️София / London🌂
ей за това го обичам този интернет, влизаш да се оплачеш, пишеш си сиптомите и иде една и ти казва веднага какво ти има без да ти е видяла дори и очите, че даже ти изписва и лекарства.
За какво му е на човек да ходи на доктор въобще?

# 6
Е, засега сме кротки тук.
White tiger, ако знаеш по фейсбук групите какво става… Страшно е, момичето ще трябва да изкупи половин аптека, защото ще и наизпишат 100 глобули, кремове, вагинални промивки, интимни гелове.
Между другото, препоръчаният интимен гел с ph8 не е подходящ. Ph8 e супер високо за интимната зона и става за жени в менопауза. Трябва измиването да е с продукт с киселинно ph - около 4-4,5, колкото е нормалното за областта. Аз лично даже ползвам с 3,5-3,8. Ама то ако се лекуваха такива работи с интимни гелове…

# 7
Да, предпоръчаният продукт е за вагинални проблеми, а не просто измивен препарат! Независимо какви дами не могат да го ползват повече от 8 дни!

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 17:59 от the Дорис

# 8
Да, предпоръчанията продукт е за вагинални проблеми, а не просто измивен препарат! Независимо какви дами не могат да го ползват повече от 8 дни!  

Но този препоръчан продукт не може да разреши проблема, а само го облекчава. Така че само гинекологът може да предпише адекватното лечение след съответните назначени изследвания.

# 9
Дали може или не може няма как да знаем.

Не страдам от арогантността да смятам, че само аз знам за тези шамани - лекарите. Ясно е, че авторката е посетила няколко пъти лекар - написано е. Не ни пита за име на лекар и препоръки, пита ни за съвети за лечение и такива даваме.

# 10
Само че не е споделила, че си е правила изследвания. Явно са я лекували “на око”.
А без МБ и останалите тестове няма как да се знае.

# 11
Ама не я е гледала фелшерката на селото - лекар - гинеколог е бил и е преценил какво да прави.
Сега няма как да се върне и да каже "В бг-мамма ми казаха да ми пуснете тези изследвания".  Лекарите силно се газират като им кажеш какво да правят или какво си прочел в интернет.

# 12
А какво предлагаш ти, Дорис?
Жената да продължава да се чуди какво ѝ е, защото въпросният АГ от градчето Х не се е сетил да ѝ пусне едн обикновена МБ например? Дори и супер опитните АГ в София с хиляди пациентки не винаги уцелват какво е само на око.
Посъветвах жената, като няма читав АГ в нейния град да отиде в по-голям наблизо, все пак сме 21 век, има транспорт, сложно е, да, ама не е невъзможно.
Щом аз, като ме оплескаха брутално в София с една операция и ми вдигат рамене, мога да си хвана автобуса и след 8 часа да съм в Истанбул за по-читава диагностика, не виждам какъв е проблема да се отиде някъде другаде за второ мнение.

# 13
Да, права си, че има базисни неща, които не са и направени, но тя наистина е в шах.
Аз също не съм от София. Доверяваш се на лекар в твоя град и ако не се справи се чудиш на къде да поемеш, кого да търсиш, ами ако не е по-добър. Отнема време да избереш лекар, да има дата за преглед, да организираш пътуване и ежедневните задължения. Например аз ако търся лекар в близък съседен град е минимум 5 часа да ме няма - не винаги е възможно. И за това минаваме на съвети. Склонни сме да пробваме и разбирам авторката защо пита тук.

# 14
Ясно е, че е трудно, обаче няма невъзможни неща. В крайна сметка - винаги може да се вземе един ден отпуска, ЛЛ може да издаде болничен.
Жената от месеци не е добре, а тук не се пита за съвет за маска за коса, а за здравословен проблем от неясен произход. Няма как да се дава мнение за неуточнена диагноза.
Разкарам, авторката да каже, така и така, боря се с Кандида албиканс от 5 месеца, пила съм това и това, мазала съм се с еди-какво си, ама тук тя казва - според АГ няма нищо, за това въпросно нищо е лекувана с нещо, което ние не знаем какво е…
Тъй че малко гадаене на боб и леща ми идва на мен специално.

Общи условия

Активация на акаунт