Липса на интимност след бременност и раждане

• 1 788
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте!
Искам да си излея душата и да видя дали има и други като мен. Аз съм на 21г., а партньора ми на 28г., преди бременността партньора ми беше много активен в секса и не само, но когато забременях(миналата година) той промени отношението си към мен... През цялата бременност сме правили секс 4-5 пъти, постоянно му повтарях,че можем да сме интимни и няма проблем, но той не искаше, беше го страх, добре, приех го. Родих и веднага след като ми свършиха лихиите си поисках и първият път мина добре макар и за кратко, но колкото и пъти след това да съм искала да правим секс или ми вика,че му е уморено макар, че си стои у дома и не прави нищо или вдига самолета за малко и спада(преди бременността е нямало проблем), когато той е инициатора не е било така. Опитвала съм да говоря с него за това, но той не ще и да чуе, че е възможно да има проблем, защото преди това е имал много моменти връзки и според него му няма нищо. Вече започвам да се чувствам нежелана, неоценена, мисля си,че не го привличам вече след раждането, напълнях 20кг., от които съм смъкнала до сега 11кг. и продължавам. Когато повдигна темата и започва да се ядосва, нервничи, повтаря ми, че си вношавам и съм откачила, защото искам да изясним проблема. За година и половина сме правили секс не повече от 10 пъти, не ме целува, не ме прегръща, имам чувството, че ме отбягва, предпочита да си прекарва свободното време с някой друг, но не и с мен, ако останем двамата насаме или си гледа телефона или ляга да спи. Вече не издържам, млада съм и е нормално да искам да получа внимание от човека до мен, обмислям раздяла... Та искам да ви попитам вие как сте били с вашите партньори след раждането.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 11:45 от pantera1225

# 1
Не е нормално неговото отношение.
Разговор е задължително да водите по темата. Ако не е здравословен проблем, вероятно е поизстинал към теб. Честно казано не мисля че девет килограма са му проблем, ама знае ли човек. Във всеки случай е много неприятна ситуация за вас.

# 2
Ние сме (били) добре. Но съм чела за много случаи като твоя. Та съвет не мога да дам, освен че не си изключение голямо.

# 3
Здравейте!
Искам да си излея душата и да видя дали има и други като мен. Аз съм на 21г., а партньора ми на 28г., преди бременността партньора ми беше много активен в секса и не само, но когато забременях(миналата година) той промени отношението си към мен... През цялата бременност сме правили секс 4-5 пъти, постоянно му повтарях,че можем да сме интимни и няма проблем, но той не искаше, беше го страх, добре, приех го. Родих и веднага след като ми свършиха лихиите си поисках и първият път мина добре макар и за кратко, но колкото и пъти след това да съм искала да правим секс или ми вика,че му е уморено макар, че си стои у дома и не прави нищо или вдига самолета за малко и спада(преди бременността е нямало проблем), когато той е инициатора не е било така. Опитвала съм да говоря с него за това, но той не ще и да чуе, че е възможно да има проблем, защото преди това е имал много моменти връзки и според него му няма нищо. Вече започвам да се чувствам нежелана, неоценена, мисля си,че не го привличам вече след раждането, напълнях 20кг., от които съм смъкнала до сега 11кг. и продължавам. Когато повдигна темата и започва да се ядосва, нервничи, повтаря ми, че си вношавам и съм откачила, защото искам да изясним проблема . За година и половина сме правили секс не повече от 10 пъти, не ме целува, не ме прегръща, имам чувството, че ме отбягва, предпочита да си прекарва свободното време с някой друг, но не и с мен, ако останем двамата насаме или си гледа телефона или ляга да спи. Вече не издържам, млада съм и е нормално да искам да получа внимание от човека до мен, обмислям раздяла... Та искам да ви попитам вие как сте били с вашите партньори след раждането.

Казваш, че нищо не прави, уморено му е, на 28 год е.
Да не е на 82?

Днес е хубав ден да си премерите силите с яйцата - кой какъв е (бил) преди и сега, какво очаква от партньорството/брака, как вижда бъдещето.

Сексът е само айсберга. Виж онова "нищо", за което казваш, че прави, на какво се дължи.

ПС. Да сме все пак в празника - обичай ближния си е доста далеч от игнорирай ближния си, което се чете в поста ти, че прави с теб, игнорира те и е изцяло зает от телефона си и други неща.
Килограмите не са от значение, толкова голямо, че да не виждаш другия.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 13:32 от Valerie R

# 4
  • София
Много причини може да има. Ежедневието се променя много с дете. Може вече да те вижда като майка, не като жена. Да усеща, че безгрижният живот е отлетял. Да му тежи отговорността. И тъй нататък. Промяната във външния ти вид също не е за подценяване, въпреки че няма да ти го каже директно. Доскоро е бил с младо гадже, сега е с майка и дете. Някои мъже не са узрели за такива промени.

И как така си стои у дома и не върши нищо? Работи ли? Помага ли ти? Това също е доста притеснително. Звучи тотално да се е сдухал и да се е пуснал по течението.

Иначе ние също сме с малко бебе, но не сме имали проблеми на интимния фронт. Обаче сме с благо бебче, а аз през бременността качих много малко и след раждането си бях на началните килограми. Не знам доколко това е фактор, на някои мъже не им пука, но други не го приемат добре.

# 5
Много причини може да има. Ежедневието се променя много с дете. Може вече да те вижда като майка, не като жена. Да усеща, че безгрижният живот е отлетял. Да му тежи отговорността. И тъй нататък. Промяната във външния ти вид също не е за подценяване, въпреки че няма да ти го каже директно. Доскоро е бил с младо гадже, сега е с майка и дете. Някои мъже не са узрели за такива промени.

И как така си стои у дома и не върши нищо? Работи ли? Помага ли ти? Това също е доста притеснително. Звучи тотално да се е сдухал и да се е пуснал по течението.

Иначе ние също сме с малко бебе, но не сме имали проблеми на интимния фронт. Обаче сме с благо бебче, а аз през бременността качих много малко и след раждането си бях на началните килограми. Не знам доколко това е фактор, на някои мъже не им пука, но други не го приемат добре.

Бебо е много спокоен и заради това мога да кажа,че имаме свобно време един за друг. С домакинството не ми е помагал никога, но и аз съм се справяла сама и съм ходила на работа и никога не съм му казвала уморена съм и не искам. С детето ми помага. От месец и половина е на болнични и отпуска, заради това казах,че си стои у дома, не че няма работа.

# 6
  • София
А какво налага болнични и отпуска?

Иначе, каквото и да си говорим тук, само той може да каже истинската причина. Видно е, че не иска да говори, което може да значи, че това, което ще каже, ще нарани теб, ще изложи него или ще има последствия. Как протичат разговорите на тази тема? Ако го притискаш е по-вероятно да реагира отбранително. Пробвала ли си да си говорите леко, спокойно, внимателно да го подпитваш, не да го разпитваш и да изискваш?

# 7

Иначе, каквото и да си говорим тук, само той може да каже истинската причина. Видно е, че не иска да говори, което може да значи, че това, което ще каже, ще нарани теб, ще изложи него или ще има последствия. Как протичат разговорите на тази тема? Ако го притискаш е по-вероятно да реагира отбранително. Пробвала ли си да си говорите леко, спокойно, внимателно да го подпитваш, не да го разпитваш и да изискваш?
Болничният беше 1 седмица за разпънат менискус, а отпуската дето му се полага от предприятието за отглеждане на дете до 8г. (60 календарни дни). Никога не съм тръгвала остро към него. Винаги, когато повдигна темата гледам да е деликатно, така че да не го засегна и никога не получавам отговор, обяснява ми едни и същи работи, че в неговите очи изглеждам една и съща, все пак съм му била родила дете, категорично ми казва,че няма друга жена, нищо му нямало, нямал проблем и т.н., като счупен грамофон.

# 8

Бебо е много спокоен и заради това мога да кажа,че имаме свобно време един за друг. С домакинството не ми е помагал никога, но и аз съм се справяла сама и съм ходила на работа и никога не съм му казвала уморена съм и не искам. С детето ми помага. От месец и половина е на болнични и отпуска, заради това казах,че си стои у дома, не че няма работа.

Болднатото не е никак маловажно. И доста  променя смисъла на първия ти пост.

Може затова да няма желание за секс и интимност, да не се чувства добре примерно (надявам се да не е така и да е добре), може да търси по телефона информация относно терапии, лекарства, съвети..

Здравето е на първо място. Желая и на двама ви скоро всичко да се нормализира и да сте щастливи! 🙏💐

# 9

Може затова да няма желание за секс и интимност, да не се чувства добре примерно (надявам се да не е така и да е добре), може да търси по телефона информация относно терапии, лекарства, съвети..

Здравето е на първо място. Желая и на двама ви скоро всичко да се нормализира и да сте щастливи! 🙏💐
Той е с разпънат менискус отпреди да се запознаем и като стъпи накриво и 2-3 дена не може да ходи, а от месец е отпуска от предприятието, която му се полага за отглеждане на дете до 8г.

# 10

Той е с разпънат менискус отпреди да се запознаем и като стъпи накриво и 2-3 дена не може да ходи, а от месец е отпуска от предприятието, която му се полага за отглеждане на дете до 8г.

Тогава разговаряйте, обсъдете положението.
Ще намерите решение на въпросите, ако имате желание за това и ако сте откровени един към друг - какво ви мъчи, кое не ви харесва, кое може да се промени.

С мълчание няма да стане. И съответно с непрекъснато подхвърляне на нещо също не става, дори има обратен ефект.

Намерете подходящо време и час, седнете спокойно и веднъж като обсъдите и вземете решения, дайте си време те да станат факт.
Изведнъж не се променя една ситуация от раз, но доброто желание ще се забележи и крачка по крачка..

# 11
  • Варна
Хора, четете и спрете да повтаряте едно и също като зациклила плоча. Жената каза многократно, че е опитвала да говори и да изясни нещата. Опитвала е деликатно, без да го насилва. Човекът повтаря едни и същи клишета нон стоп, а друго желание за говорене и изясняване няма. Ако тя продължава да му мели, накрая ще се изпокарат. Което може и да не е толкова лошо, защото той в гнева си може да изплюе камъчето. Въпросът е дали тя е готова да чуе истината.

Лично моето мнение е, че на този му е дошло в повече да стане изведнъж баща и съпруг (независимо дали имат брак) и сега тепърва осъзнава, че безгрижния ергенски живот е безвъзвратно приключил. Следват отговорности и задължения. Видял се е като семеен мъж и нещо не го кефи положението. Авторката му е в кърпа вързана, защото с малко бебе и на 21 години едва ли има стаж, професия и кариера зад гърба си, та да му бие шута. А ако го направи, може на него да му е повече кеф, знае ли човек. Никъде не прочетох бебето да е било желано и от двамата, да е планирано и правено, твърде вероятно е да е станало непланирано. Старал се е сексуално, докато е имал младо гадже, сега явно няма кой знае каква нужда от секс и не вижда смисъл да си дава зор. Съжалявам, авторке, но един мъж желае ли те, нито килограми ще го спрат, нито счупен дори крак, от личен опит говоря. Този не те желае. Защо, не знаем, а и не знам дали има значение, резултатът е налице.

# 12

Болничният беше 1 седмица за разпънат менискус, а отпуската дето му се полага от предприятието за отглеждане на дете до 8г. (60 календарни дни). Никога не съм тръгвала остро към него. Винаги, когато повдигна темата гледам да е деликатно, така че да не го засегна и никога не получавам отговор, обяснява ми едни и същи работи, че в неговите очи изглеждам една и съща, все пак съм му била родила дете, категорично ми казва,че няма друга жена, нищо му нямало, нямал проблем и т.н., като счупен грамофон.

Защо сега си в взел този отпуск? Нали има полагаем се отпуск след раждането? До 8-годишна възраст знаеш ли колко периоди ще има, в които повече ще се нуждаете от този отпуск, отколкото сега 2 месеца да кисне с малко време вкъщи, докато ти си в майчинство? Сам ли си е решил така?

А то всъщност сега прочетох, че точно този отпуск се полага на бащите след 2-годишна възраст на детето, ако не са ползвали другите видове отпуски, а вашето дете е новородено?

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 15:17 от кукумицинка

# 13
Тоя е страшен тарикат. Възползва се от положението да си седи на телефона. Възползвал се да не се напряга със секс, защото авторката забременяла. Възползвал се да не се напряга със секс, защото авторката е родилка. Сега се възползвал и отпуск да си вземе.
Евала и паразит!

# 14
А преди раждането как беше? Имаше ли високо либидо твоя партньор?
Кой е и инициирал основно контактите?
Ако си ти, е възможно изначало да си с по-висок секс драйв. И понякога се случва да се съберат хора с различно либидо. И масово се говори, че мъжа е с високо либидо, но изобщо не е така.
Секса не е цифра. Да следиш дали правите секс два пъти седмично или три и ако не - край той не ме обича вече, аз не го привличам. Това говори, че ти имаш комплекси.
Напълно нормално е да правите секс по-малко с малко бебе. Заради недоспиване, нагласите в новите роли, твоята несигурност около външният ти вид, неговите "идеи" за безопасен секс при скоро родила жена.При новата му роля на баща и отговорност.
Може да се случи напълно обичаща се и здраво свързана двойка да не прави секс и няколко месеца, ако минава през някакви сътресения - бебе, преместване, лични драми, стресове в работа и широко семейство.
Секса е и в главата.
Хубаво, секса е намалял, но интимност има ли? Гушкате ли се? Има ли докосване? Грижа? Близост?
Да ти кажа и мъжете не са машини и те мога да отказват секс по най-различни причини.
Ако дойде мъж и се оплаче, че прясно родилката му жена, която тъкмо са ѝ свършили лохкиите не му пуска ще го разкъсаме Simple Smile
Гледай си бебето, гледай си здравето, ходете по срещи, когато намерите на кой да оставите бебето за няколко часа. Отпуснете се на по чаша вино, говорете, забавлявайте се и другото само ще дойде.
И не се страхувай, не мисля че ще останеш без секс завинаги. Освен, ако не си го взела такъв.
Как беше преди да родиш?

Общи условия

Активация на акаунт