За случайните

• 368
  • 9
  •   2
Отговори
Не съм сигурна дали темата е за тук, но не съм сигурна къде му е точно мястото. Преместете я ако не е за тук.

Преди време ММ ми каза, че не му харесва факта, че е случаен. Когато не е планирана бременност. Аз му казах, че не трябва да му е гадно, а да се гордее с това.

Знаете как стават нещата. Свършва се на правилното място. 600 милиона сперматозоиди тръгват, много от тях не оцеляват, я заради киселинността, я заради имунната система на жената, я всички други препядствия. До яйцеклетката стигат много малко сперматозоида, около 100-200. А яйцеклетката има живот едва 24 часа. Трябва така да се планира, че да има време сперматозоидите да стигнат на време. А техния път отнема часове.

А сега си представете, секс с предпазни средства. Шанса да се измъкнат няколко сперматозоида е много малък. А дори и да няма предпазни, отново шанса да се измъкнат е малък. Всичкото отгоре, не тръгват няколко милиона, а още по - малка бройка. Шанса им да оцелея е ужасно малък. А пък какъв е шанса да уцелят и точния момент яйцеклетката да е готова?
Бях чела, че шанса за забременяване, при всичко като се прави правилно е 25%. А какъв ли ще е шанса всичко това да е случайно?

Така, че за всички нас, които не сме планирани. Не се обиждайте, че вашите родители не са планирали точно в този момент да имат дете. Трябва да сме горди какъв як сперматозоид сме били и какъв късмет имаме, че точно ние сме се измъкнали. Ние сме по - големи късметлии от всички останали. Не е важно дали сме били планирани, а дали сме били искани. Ако не сме били искани, тогава вече можем да се сърдим. Но иначе си оставаме най - големите късметлии.

# 1
Какво болно его трябва да има някой, че да отваря въпрос как може да се е появил по случайност, а не е супер специален и много планиран Rolling Eyes Разкажете му през какво минават двойките, при които се избират под лупа и го питайте дали му се струва по-добре и по-престижно No Mouth

Ps: нещата може и да не са съвсем случайни https://www.news-medical.net/news/20200611/The-egg-decides-which … ertilizes-it.aspx

# 2
Второто ни дете се получи без планиране, след като чакахме каката 3 години и накрая 2 години ин витро опити, общо 5 години чакане. Толкова бяхме благодарни и щастливи, въобще не ни е минавало през ума, че може да имаме такива притеснения.

# 3
Извинявам се наистина, но това е една от най-безсмислените теми напоследък. Може ли да попитам, какво очаквате от нас?

# 4
Точно се чудех дали ще е уместно да кажа,че това е най-тъпата тема която съм чела и ме превариха ....

# 5
Няма случайност - сложиш ли пуйка във фурната, винаги има шанс да прегори.
Да се радва, че го има - с тези про-абортни настроения в днешно време щяха да го приключат без да им мигне окото.

# 6
  • волно калдъръмче
Често ли влизаш в обяснителни режими? На дете да обясняваш -  разбирам, но на голям човек не е нормално.

# 7
Не мога да повярвам, че на някого такова нещо може да му е проблем.
Виж, ако са се държали с него като с нежелано дете - да, тогава е разбираемо. Дали не е такъв случаят?

# 8
По-добре случаен, отколкото наказание за разврат, нали?

# 9
Тва нещо сефте чувам някой да се вайка за такава глупост. И аз съм случаен, ама без мен семейството ми просто щеше да потъне от години. Така че по голяма глупост наистина не бях чувал.
Между другото съм чувал по този повод, че такива деца сме плод на любовта на родителите си, а не щото като се оженят и по план трябва да имат дете веднага.

Общи условия

Активация на акаунт