Преди време ММ ми каза, че не му харесва факта, че е случаен. Когато не е планирана бременност. Аз му казах, че не трябва да му е гадно, а да се гордее с това.
Знаете как стават нещата. Свършва се на правилното място. 600 милиона сперматозоиди тръгват, много от тях не оцеляват, я заради киселинността, я заради имунната система на жената, я всички други препядствия. До яйцеклетката стигат много малко сперматозоида, около 100-200. А яйцеклетката има живот едва 24 часа. Трябва така да се планира, че да има време сперматозоидите да стигнат на време. А техния път отнема часове.
А сега си представете, секс с предпазни средства. Шанса да се измъкнат няколко сперматозоида е много малък. А дори и да няма предпазни, отново шанса да се измъкнат е малък. Всичкото отгоре, не тръгват няколко милиона, а още по - малка бройка. Шанса им да оцелея е ужасно малък. А пък какъв е шанса да уцелят и точния момент яйцеклетката да е готова?
Бях чела, че шанса за забременяване, при всичко като се прави правилно е 25%. А какъв ли ще е шанса всичко това да е случайно?
Така, че за всички нас, които не сме планирани. Не се обиждайте, че вашите родители не са планирали точно в този момент да имат дете. Трябва да сме горди какъв як сперматозоид сме били и какъв късмет имаме, че точно ние сме се измъкнали. Ние сме по - големи късметлии от всички останали. Не е важно дали сме били планирани, а дали сме били искани. Ако не сме били искани, тогава вече можем да се сърдим. Но иначе си оставаме най - големите късметлии.