Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 317
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Те добре че не са извикали и Луиза Григорова !! Оставете вие Яна Маринова. Майтапа на страна въпреки познатите ни до болка муцуни, сериала ми се видя доста интересен . Лично аз ще му дам шанс.

# 646
Ами всъщност тук доколкото четох Койна и Теодора са развили идеята за филма и са се обърнали към Морфова, никой не ги е канил.

# 647
Все пак ще го гледам !! Ако те са дали идеята е супер , лично аз очаквам " Те вълните " много повече от " Майките " . Но ще видя и него де , но си мисля или имам усещането че вълните ще ми бъде по интересен . На мен поне от видяното доста ми напомни както споменах на " Големите малки лъжи " ако не сте го гледали го препоръчвам . И заради това може би събуди любопитството ми и този сериал .https://boulevardbulgaria.bg/articles/dva-novi-balgarski-seriala … kite-i-te-valnite

# 648
  • София
Децата на Бендида (2025)
https://www.imdb.com/title/tt33004721/

Гледах го на кино.

Филмът е продуциран от Балкан Филм Къмпани ЕООД
Разпространител: А Плюс Синема
Режисьор: Ники Станчев
В ролите: Велина Георгиева, Силвия Петкова, Калин Вельов, Костадин Султов, Миглена Трендафилова, Кристиана Вангелова и др.

Приключенски / Фентъзи
Филнът е сниман във Варна и Шумен.

Уф, тоз Ники Станчев сигурно много е гледал Карибски пирати и решил и той да направи пиратски филм ама да има и богиня и будистки мотиви за вечния кръговрат на прераждания и какво ли още не. Абе аватарски свят в който живите създания живеят в симбиоза и хармония.

Ужасяващ буламач! Много съжалявам за което, защото си мислех, че ще е приятно детско приключение, което после да препоръчам за семейно гледане.
Сценарий и режисура нямаше за мен.
А кастът е толкова посредствен, че е чак плашещо, как е възможно това да се заснеме, монтира и одобри? И кой гений реши, че това нещо ще се гледа?
Достоен конкурент на ''До последен дъх'' за най-лош филм за 2025 г.
Още сме месец Март, а вече имам две предложения...
Все пак давам 4, а не обидните оценки под нея, заради децата. Да, има много деца от актьорска школа, ''Калпазани'' Не знам обаче кой и как работи с тези деца, но преди да се харчат пари за пълнометражни филми за кино, нека все пак се научат на елементарни неща, за да не се чувства зрителя неудобно.
Едно е да рецитираш на училищна театрална постановка и всички да са горди и да пляскат, съвсем друго е това.

По-лошото обаче е, че възрастните актьори са като децата, а там вече оправдания няма.

Не си го причинявайте. 😞
-
4

#BGMлоялнапрограма

# 649
А аз гледах "Aнна" в платформата Мах - един филм от 2022 с Радина Кърджилова в главната роля, режисьор Боримир Илков. Играят още Станка Калчева, Веселин Мезеклиев, Йордан Ръсин, Добрин Досев, Васил Бинев - все имена, Деян Донков също се появи в една сцена за 5 секунди. Нямах никакви очаквания, но в крайна сметка ми хареса. Актьорската игра определено беше на ниво. Стойностна и смислена продукция е, дава плод за много размисъл по теми като самотата, социалната изолация, етническото разделение, родителството, дори и силата да се изправиш очи в очи срещу злото, да разбереш причините за него и вътрешно да успееш да простиш немислимото, за да живееш в мир със себе си и да продължиш напред. Героинята на Радина е изправена пред тежки житейски избори след едно травматично събитие в живота й. Разказ за една смела жена, която се бори за добри каузи и преминава с достойнство през живота, колкото и да е трудно и непоносимо. Бих препоръчала. Оценка 8/10.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 20:51 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 650
Здравейте. Не е точно по темата, но не виждам актуална подходяща, а тук следите доста филми и сериали.
Кой е този актьор? Кадърът е от Под прикритие сезон 3 /главен секретар на МВР/. Не го намирам или разпознавам от каст-а към сериала и това е. Гледала съм го и другаде, но не помня къде. Благодаря!

# 651
Снощи попаднах на реклама за филма Плът, от 14 март в кината, звучи обещаващо, че последните, които гледах....хич не бяха

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 15:40 от R@N

# 652
  • Бургас

Кой е този актьор? Кадърът е от Под прикритие сезон 3 /главен секретар на МВР/. Не го намирам или разпознавам от каст-а към сериала и това е. Гледала съм го и другаде, но не помня къде. Благодаря

Димитър Петков
Този е май човекът - явно е режисьор, писател, продуцент по-принцип и актьор, по изключение!...

# 653
Мерси, подозирах го, но май не е този. Кофти е като няма снимка в уикипедия и някой път вади грешни резултати. Димитър Петков мисля е този актьор от линка, той играе също главен секретар на МВР в сериала, но само в сезон 1 и 2 /според IMDB/. После се появява друго лице в сезон 3 - въпросния дето търся Simple Smile
https://www.cinefish.bg/actor_movies.php?id=10084
Скрит текст:
[/url]

# 654
Вижте във края на епизода, когато дават надписите , би трябвало да пише кой е . И на мен ми е познат, не съм сигурна но дали не съм го виждала в Братя да не ви излъжа и вас освен себе си .

# 655
  • Бургас
Вижте във края на епизода, когато дават надписите , би трябвало да пише кой е . И на мен ми е познат, не съм сигурна но дали не съм го виждала в Братя да не ви излъжа и вас освен себе си .
Simple Smile И аз това тръгнах да правя , че ме е яд да сме в неведение... Smirk обаче в кой епизод се явява лицето!? Simple Smile

# 656
Владимир Колев мисля, че е името на търсения актьор. И в Отдел Издирване играеше главен секретар.

# 657
Разбира се, че пробвах да следя надписите след епизодите. Но явно там е посочен с името на героя, а веднъж не съм му чула името в сериала, само се обръщат "г-н главен секретар" и това затруднява задачата. Simple Smile Опитах по метода на изключването, но пак имам колебания. Владимир Колев е единият вариант, но съвпадаща снимка не намирам.
В почти целия сезон 3 се появява, от еп.3 нататък.

П.П.
Даа, може да е в Отдел издирване, и него го гледах. Ще поровя и там. Явно му ходи тази роля Simple Smile Благодаря!

# 658
Ето снимки на Владимир Колев, на които обаче е с коса и затова не е толкова явна приликата:
Скрит текст:
Също така, в страницата му в Уикипедия е отбелязано, че е играл главен секретар в Под прикрите и Отдел Издирване, така че, със сигурност е той.

# 659
Децата на Бендида (2025)
https://www.imdb.com/title/tt33004721/

Гледах го на кино.

Оценката, която си дал, е много щедра Simple Smile

Буквално ме хвана срам, че през 2025 година може да се направи и даде за разпространение такъв "филм". Това не е крещяща посредственост, а много, много под-средственост.
Единствената причина да не стана и да изляза от салона беше, че си имам златно правило и изглеждам всички филми до края. На косъм бях да го наруша.

Общи условия

Активация на акаунт