Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 317
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Заповядай ревюто ми:
https://bg-mam.ma/p/1525954/47667942

Да, има депресивни моменти във филма, тежък е на моменти, но не в крайности и има градивно развитие.
А и Вергов прави страхотна роля.

# 631
  • София
Гунди в момента (все още) го има в Арена-та. 720р (>4GB) и 1080р (>6GB) - прибирайте, докато не е докладван и там.
А след 10-тина мин. ще се върна да напиша, заради каквото влязох (всъщност).

Изтегли се. Луд късмет! И тъй:
Авторът на "Мамник" за предстоящия сериал: Това, което съм видял, наистина много ми харесва
Скрит текст:
    Отговарят ли актьорите (все още необявени, освен Владо Пенев) на представите му? "Да, бих казал да", казва в подкаста ни "Първа страница".
    Има ли много промени в сравнение с книгата? Не, даже е изненадан от това колко много продуцентите държат да се придържат към оригинала, дори когато той мисли, че не е необходимо.

https://webcafe.bg/seriali/vasil-popov-serial-mamnik.html

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 11:09 от EmBrother

# 632
По Синемакс каналите постоянно дават български филми. Ама засега не съм гледал нито един, нищо, че ги хващам тези канали. Същите ги качват и в МАХ, разбира се.

Днес по НВО от 15:45  ще дават "Защото обичам лошото време", романтична драма, България, 2024; реж. Яна Лекарска, с Владимир Михайлов, Неда Спасова, Елени Декидис, Боряна Пунчева, Веселин Ранков, [12+]
После ще го завъртят и по Синемакс 2 най-вероятно.

В сряда по НВО от 17:05 "Уроци по немски", драма, България, 2020; реж. Павел Г. Веснаков, с Юлиан Вергов, Васил Банов, Меглена Караламбова, Лора Декова, Ема Духовникова, [15+]

Днес по НВО2 21.40 "Диада", драма, България, 2023; реж. Яна Титова, с Маргарита Стойкова, Петра Църноречка, Жаклин Дочева, Анастасия Ингилизова, Ема Терзиева, [15+]

Какви са ви впечатленията от тези трите? Първият явно е чисто нов.

# 633
  • Бургас
Аз гледах ,, Уроци по немски,, . Със смесени чувства съм. И да и не!

# 634
  • София
Изгледах на кино два български филма един след друг.
Вече ще искам да ми плащат вредни! 😀😮😤
Ами яко ме удариха по психиката, ще бъгна ей.
Единия филм и той не знае какво е и какво иска да покаже, а другия се оказа някаква депресивно-духовна сюрреалистична арт-драма.

Есента на ловеца (2025)
https://www.imdb.com/title/tt35635900/

Продукция на Фабриката ООД / Разпространител: Ноу Блинк Филм
В ролите: Ивайло Христов, Койна Русева, Димитър Коцев - Шошо, Елеонора Иванова, Александър Алексиев и др.

Уж български филм, но с белгийски режисьор?!
Съжалявам, но съзрях една западна пропаганда срещу нашата гранична полиция изкарана пропаднала, корумпирана, биеща и изнасилваща жени и ограбвайте клетите мигранти.
Не знам дали е истина или не, но когато имаш само черно и бяло, всеки един филм олеква.
Филмът засяга казуса с нелегалните мигранти и как това се отразява на взаимоотношенията между главните герои...
Чудесно, НО... 90 минути не стигат, режисурата е посредствена поне за мен, а краят на филма беше покъртително слаб и ей така в нищото. Просто седях, гледах и се чудех как това е възможно...

Въпреки добрата игра на Ивайло и Койна, не препоръчвам!
-
4

Стадото (2024)
https://www.imdb.com/title/tt26694460/

Копродукция на България, Германия и Люксембург.
Продукция на Ред Карпет и НФЦ / Разпространител: Пърпъл Рейн
Режисьор: Милко Лазаров
В ролите: Захари Бахаров, Весела Вълчева, Иван Бърнев, Иван Савов, Христос Стергиоглу, Марко Ноков и др.

Това е последният български филм сниман на класическата лента и първият такъв с Dolby Atmos озвучаване. Относно последното, адмирации, звукът беше убийствен. Чуваха се всички възможни нюанси и пълната палитра от звуци в природата, а във филма това беше част и от фабулата.

Разказва се за Али и неговата дъщеря Тарика, които живеят мирно, изолирано и в хармония с природата в едно погранично българско село. Тарика е започнала да развива рядката болест, ''пеперудено дете'' (или пеперудени криле) - генетично костно заболяване, което тя е наследила от майка си. Тази болест дълго време е будила суеверия в селото (по подобие на американския лов на вещици).

Във филма акцента е към отношението на обществото към различния човек. За ксенофобията, неприемането на невидимото, нагнетяването на страх и манипулирането на масите.

Филмът беше красив, нетипичен, със силно присъствие и осанка на Бахаров, но ми дойде твърде кратък и твърде претупан в последната си и най-важна част.
Все пак е интересно да се види, любопитно ми е какво ще кажат по-запалените кинофенове, които обичат арт филми.
-
6.0 / 6.5

# 635
Благодаря за ревюто Дяволо . Значи изобощо да не си правя труда да ходя да гледам Есента на Ловеца . А мислих да го направя , след Дяволски Игри не ми се хаби времето да гледам бозички . Ще чакам Триумф . Яд ме е за Елеонара Иванова . Това момиче е много добра актриса защо аджеба се снима в такива тъпотии, първо в Чалга после в Дяволски Игри и сега в Есента на ловеца . UnamusedUnamused

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 20:47 от Жасмина 94

# 636
Снощи гледах документалния филм за Милен Цветков. Препоръчвам да се гледа! И ми стана тъжно, че такива хора като него са "наритани" в ъглите и телевизионната журналистика е толкова беззъба.

# 637
# 638
Да, ето датите и часовете на двата нови сериала, ще се излъчват веднъж седмично:

МАЙКИТЕ: от 20 март: НОВА ТВ, 22.00 ч
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/serialyt-na-nova-majkite- … 20-i-mart-2411955

ТЕ, ВЪЛНИТЕ: от 5 април, БНТ1, 21.00 ч.

# 639
  • Бургас
Имам чувството, че в тази държава няма други актриси освен Духовникова и Койна. При това и двете са с говорни дефекти.

# 640
А освен Вергов и Бахаров има ли други?!😉

# 641
  • Галифрей
У нас има 10 артисти другите са в театъра.

# 642
  • Бургас
Има много добри актьори по нашите театри, не само в столицата, а в цялата страна, но повечето не могат да се доберат до роли в киното и телевизията заради едни и същи циркулиращи.

# 643
Гледах трейлъра на " Те вълните " и ми се видя че сериала ще бъде доста интересен . Въпреки познатите лица като Койна , Теодора и Радина К . Лично казано смятам да гледам на пети април първият епизод , на мен малко ми заприлича като идея на " Големите малки лъжи " който е гледал сериала ще се сети за какво става на въпрос , отново обаче явно сме си взели идея от чужда продукция . 😏😏

# 644
Как прескочиха Яна Маринова в този сериал, направо не знам, хаха. Едни и същи муцуни навсякъде.
БНТ явно са решили всяка неделя да има БГ сериал и не оставят празна неделя. Един след друг ги застъпват. Което не е лошо де.

Общи условия

Активация на акаунт