Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 299
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
За някое дърво може и да са му намерили роля в Холивудска продукция . След Пътят на честта не съм го виждала този човек .

# 721
Той нали водеше някакви дела, свързани с "Под прикритие".

# 722
Имаше нещо такова . Само че май така си и останаха .

# 723
Явно всеки епизод на Майките ще е за различно семейство. Бях го отписала ,но ми хареса втори епизод.

# 724
От 6 април по БНТ1 (21.00) повторно излъчване на:
Аз и моите жени - 6-сериен тв филм /България, 2022г./, 1 епизод, режисьор Боя Харизанова, в ролите: Димитър Живков, Мария Сотирова, Христина Джурова, Башар Рахал, Росица Александрова и др....

# 725
  • София
Заслужава ли си, аз съм го пропуснала?

# 726
  • Галифрей
Заслужава ли си, аз съм го пропуснала?
Сериала е за един богат доктор които работи в София и Бургас. Има си всичко. Разказа се как той води два  различни живота с двете си съпруги. Любовен триъгълник от всякъде. Гледала съм го преди време но не съм го повтаряла. Някой неща  ми харесваха други не. Актьорите хубово си играят но сценарият не ми харесва. Не знам преценете си вие.

# 727
Не съм гледала " Аз и мойте жени " но може и да го видя !! Сега очаквам " Те вълните " .

# 728
На мен ми хареса, но не бих го гледал втори път. Любовен триъгълник, но двете жени не знаят една за друга. Забавен ми беше полицаят (надзирателят в ареста), който пускаше лафчета към мъжа с двойнствения живот.

# 729
За мен най-досадната роля, която обожават в нашите сериали е на прелъстителката мъжемелачка с дрезгавия глас. Теодора Духовникова играе само това. И Койна Русева натам я забиха. Яна Маринова също. Даже се чудя актрисите могат ли вече да пресъздадат на екран друг образ.

# 730
  • София
Гледах в MAX поредния Бг филм. Скоро го качиха. Ако не се лъжа го има и в Зелка и Арена.

Смирен от 2021 г.
https://www.imdb.com/title/tt12229978/

с Христо Петков и интересно, но Атанас Бачорски (ако сте гледали Бачорски и златната ябълка ще знаете кой е той и да, той е актьор по професия), който буквално играе себе си (алкохолик и зависим от хапчета).
Дебютен филм на Светослав Драганов, който е документалист по принцип.

Изключително странен филм. Общо взето мъка за гледане. Филмът изследва различни пластове от социалния ни живот и залага на автентичността на актьорския състав, на границата между игралния и документалния разказ.

Едвам го издържах, съжалявам. Бачорски между другото ми хареса.

4

# 731
  • София
Обявиха номинациите за наградите на СБФД: "Гунди - Легенда за любовта" е със 7
01 април 2025, 13:38 часа
108 филма от игралното, документалното и анимационното кино ще се борят за отличията в различните категории. Наградите ще бъдат присъдени от четирите журита за игрално пълнометражно, игрално късометражно, документално и анимационно кино.
https://www.actualno.com/cinema/objaviha-nominaciite-za-nagradit … news_2423021.html

# 732
  • София
Безветрие (2025)
https://www.imdb.com/title/tt25030552

Копродукция на България и Италия.
От Бг страна: продукция и разпространител: Пърпъл Рейн с помощта на НФЦ
Режисьор: Павел Веснаков (Уроци по Немски)
В ролите: Огнян Павлов (по известен като рап изпълнителя 'FYRE') Константин Трендафилов, Лидия Вълкова, Васил Бинев, Михаил Мутафов, Веселин Петров, Надя Дердерян и др.

Филмът е част от СФФ' 2025 и много харесван от критиката. Аз бих добавил кратичко, има защо.

Наглед имаме всички предпоставки за поредния скучен Бг филм, в който нищо не се случва.
Е, да, ама не! Не и този път.
Защото тук сценария и диалозите са на ниво, а актьорите играят много добре. Правят точно това което се иска и идеално се свързват с цялостната атмосфера и послание. Така получаваме един завършен продукт, в който много ясно си личи повествованието на режисьора.

Този филм е нещо като своеобразен емоционален портрет на едно нежелано, но изкупително завръщане у дома!
В едно опустяло и затънтено градче някъде из нашия югоизток, ще се строи някакъв хазартен рай и много апартаменти и къщи се купуват от инвеститорите. Историята разказва за млад мъж, който се прибира от Испания, за да продаде апартамента на починалия си баща. Една на пръв поглед рутинна задача, но главния герой чрез разказите на своите приятели и съграждани се впуска в едно пътешествие във времето назад, което му помага да превъзмогне травмите от миналото.
Може ли баща му да получи прошка, дори когато и двете страни са ужасно закъснели и изгубили се в нейното търсене?
Филмът е емоционален и от друга гледна точка. Виждаш какво се случва с малките градчета и селца в страната ни, виждаш и болката в очите на хората, които са останали сами със спомените си.
Кое е най-страшното нещо? Самотата.

На някои зрители може да им се стори скучен филма, но според мен повечето хора ще го харесат и оценят.
Така че смело го препоръчвам.
-
7.0 / 7.5

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 12:06 от Diavolo

# 733
  • Бургас
Дяволо, ето това ревю, чаках да прочета от теб!
Покрай синовете ми и аз съм почитателка на Fyre.
Още не сме гледали филма, но и това предстои!
Благодаря ти за полезното мнение!

# 734
  • София
Ох, ужасна новина.
Починал е Васил Банов. Един от най-големите ми любимци сред родните акьтори.
Светла му памет!

Карз,
Направи ми впечатление, че в салона имаше две млади момчета и едно момиче (ученици ; на около 16, 17 г.). 100% според мен са били там заради рапъра, а това е хубаво, защото от този филм могат много да научат за ценностите в живота.
И дано точно така да е станало.

Общи условия

Активация на акаунт