2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 4

• 48 265
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Изчетох доста.. правим нареждането за кандидатстване след като отпадна АК и се насочихме към езиковите гимназии.. май.. на тук ми се насочи вниманието, предвид интересите на чеденцето Simple Smile  Неизвестностите с резултатите от НВО-тата са ясни, но е хубаво да се прочетат позитивни и мили мнения за училището. Благодаря на всички споделили личен опит!

# 526
Винаги ще има привърженици и противници на системата на обучение, включително и на профилите. Важното според мен е ние и децата да извлечем максималното положително от тази система, все пак на който не му допада организацията във 2АЕГ, винаги може да се насочи към друго училище.
Радвам се, че има няколко групи с профил БЕЛ и История, математиката би я учил профилирано само с опрян пистолет в слепоочието, а Биология и Химия не са му на сърце, но има време до 11 клас, кой знае какво ще му е тогава в главата на наследника.

# 527
На сегашните десетокласници предложиха да пишат всякакви комбинации и два варианта. Ако първи вариант е примерно биология и химия, втория може да е математика и биология или физика и химия. Може би това са предварителни заявления , за да получат представа какви групи ще има и за кои са най- много желаещите. Ако децата са много в някоя паралелка/ ще бъдат по 18 / , по първо желание ще бъдат тези с по- висок среден успех от всички оценки от 10 клас + оценката от желания предмет.

# 528
  • София
Това нещо ново ли е? Досега нямаше класиране за профили във 2АЕГ.

# 529
  • София
Бяхме повдигнали въпроса за свободно комбиниране на профилите, т.е, да не са сдвоени. Останах с впечатлението, че няма как да се случи, но може би точно това проучват. А класиране по някакви критерии досега не знам да е имало - явно и това ще е ново. Ще видим.

# 530
  • София
По-добре да са сдвоени, отколкото да има някакво абсурдно класиране.

# 531
  • София
Да, така е. Явно проучват още, не знам. Ще попитам на следващото събрание.

# 532
  • при моите любими
И аз се учудих на бланката за избор на профили. Има първи и втори вариант. Първи вариант избра Биология и химия, втори писа математика и биология. Интересно ми е кога ще се разбере финално с какви профили ще са.

# 533
  • София
Ами не е лошо да реагирате на това. Няма такова нещо като второ желание при профилите. Желанието е едно, всичко надолу е по принуда.

# 534
  • София
И досега имаше първи и втори вариант, но и двата бяха от предлаганите през годините комбинации. Замисълът е хубав, стига да няма класиране, без значение от критериите. Не е домислено това явно. Сега се сещам, че и в старите теми съм чела, че са им казвали, че ще има класиране - такова май никога не се е състояло, дано остане така и занапред.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 06:52 от beb4o_fb

# 535
  • при моите любими
Не мисля, че няма да се уважат първите желания на децата, според мен е вид проверка на вариантите желания. Току що я разпитах дали има повече информация, но няма такава. Като науча нещо повече ще пиша пак. Ако има случаи на неизпълнено желание за профили.

# 536
  • София
И аз мисля като теб, cydonia. За първи вариант известните ни комбинации ли бяха заложени? Ако е така, най-вероятно проучват какви са нагласите сред учениците, щом може да се посочват свободни комбинации като втори вариант. Би трябвало скоро да има събрание, по принцип ни уведомяват предварително при промени.

# 537
  • при моите любими
И първи вариант можеше да е свободно избиране. Не бяха в комбинация. Просто моето си ги писа така, защото това иска да учи. Просто съвпадение на досегашна комбинация.

# 538
  • София
Ясно. Сега ще тръпна в очакване на събрание, за да попитам. И наистина се надявам да удовлетворят всички първи желания - ще им е малко по-трудно организационно, но не е непосилно. Дано съм права.

# 539
  • София
Ако е проверка на желанията е добре. Ако предлагат профилите разделно, а не в комбинации, е още по-добре. Ако обаче се стига до ситуации, в които едно дете не може да учи мтематика, защото примерно има 4 по история, е, меко казано, не добре. Joy

Общи условия

Активация на акаунт