Страх от раждане

• 847
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! На 34 години съм, бременна за първи път. От 20 години съм с паническо разстройство и тревожност. Минала съм през много кризи, затишия и пак бури. През цялото време пия Сер****т, а от време на време ми добавяха и нещо със зелена рецепта. Винаги много съм искала да имам дете и ето, че е факт-бременна съм. Само, че бременноста дойде и с куп здравословни проблеми - многооо високо кръвно, страшни болки ниско в корема - оказа се, че имам сраствания. Общо взето лежа, боли ме, ставам само да ям и да се къпя. Това се отрази много и на психиката ми. Започнах да имам страх да родя заради болката, която изпитвам. Страх как ще гледам бебето при положение, че аз дори не мога да вървя. Да добавя само, че антидепресанта не съм го спирала и по схема само съм го намалила до 1 хапче на ден. Раждането ще е планирано секцио в края на октомври. Има ли някой минал през подобни чувства и страхове? Как се справихте?

# 1
  • София
Според мен правилният въпрос би трябвало да бъде "Има ли някой, който не е минал през подобни страхове?". Simple Smile
Виж тези теми  –
https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122253
https://www.bg-mamma.com/?topic=381074

# 2
Всичко ще бъде наред.

Сега Ви е страх и сте стъписана.

Като дойде моментът, Природата ще Ви даде сили, за каквито даже не сте подозирала.

Млада сте. Ще се възстановите след секциото.

# 3
Аз съм с паническо разтройство и тревожност, но НЕ пия АД! Винаги съм го наричала "модерната борест". Всичко е в главата ти, ти го контролираш. Колкото по-бързо го осъзнаеш, толкова по-добре! Няма жена, която да не я е било страх от раждането, е, поне аз не познавам такава! Ако нямаш усложнения си пусни някоя комедия или романтика и се наслаждавай на хубавите моменти. Срастването не е чак такъв "уау" проблем. Кураж, търпение, здраве и леко раждане ти желая!

# 4
  • Банско
Със цезарово няма от какво да те е страх, после възстановяването е по-болезнено. Но има жени, които след 3 ти ден са супер и казват, че нормалното раждане ги плашило повече. Когато гушнеш малката душичка, всичко ще се нагласи от природата. Тялото ти ще мине в режим, в които ще знае какво да прави по интуиция. Когато родих сина си преди 5 години бях изчела всичко и пак някои пъти се сблъсквах с неща, на които просто мозъкът ми взимаше решения интуитивно. Просто се подготви и прочети някои неща, пък другите ще са в движение. Всяка жена има страхове и накрая разбира, че е по-силна от колкото някога би си помислила!

# 5
  • Най-красивата страна
И аз имах някакви притеснения през първите месеци.
Но през последните 3 месеца нямах търпение да се роди бебето .
Исках да го видя,исках да си върна нормалното тегло...
Родих със секцио.
Имах пълно доверие на доктора.
Болка нямаше.
Събудих се,биха ми обезболяващи,донесоха ми бебето.
На втория ден ме раздвижваха.
На четвъртия вървях сама.
След 5 дни ни изписаха,гледах си бебето сама.
Минаха 15 години от тогава ,слава Богу не съм имала проблеми.
Но е много важно кой ще направи секциото.

Общи условия

Активация на акаунт