Мъж ми избра майка си пред жена си и двумесечното си дете

• 10 436
  • 81
  •   1
Отговори
# 60
Точно в десетката! Аз от момента, в който влязох в пубертета и имах късмета по същото време майка ми да е в критическата, както и факта, че двамата сме сходни характери, вкъщи беше ежедневен ад в продължение на години! Но, аз още тогава знаех, че решението е да се изнеса, просто мисълта, че няма как на 15-16 да го направя ме побъркваше, но и ме амбицира! Затова, 20 години по-късно, сме в прекрасни отношения, благодарение на факта, че живеем отделно едни от други и се виждаме 1-2 пъти в месеца, въпреки, че и те и ние живеем в София, на 20 минути пеша едни от други - всеки уважава личното пространство на другия. Откакто се изнесох, отношенията ни се подобриха стократно. Респективно, преди 10-на години, по стечения на обстоятелствата, ми се наложи да живея с тях за около 2-3 седмици - беше ми много кофти - аз вече съм с друг начин на мислене, функциониране - и се чуствам като гост в бащиния си дом - не в добрия смисъл. Докато, има хора, които не се замислят/не чустват нещата така, че даже ги устройва да са пътник на задната седалка на собствения си живот и някой друг да решава за тях, е не мерси!

# 61
  • София
Sichi, много съжалявам за това, което ти се е случило, разказът ти е като изваден от филм на ужасите! Добре че си се спасила от този кошмар! Хич не ме учудвам, че си се стряскала насън, това което си преживяла е супер травмиращо. В потрес съм и че ти е посегнал, представям си какво още щеше да ти се случи в това семейство откачалки. Заслужават се един-друг. Поздравявам и родителите ти, които са застанали зад теб, много родителите в такива ситуации не само не подкрепят детето си, а даже го навиват да стои и търпи. Чудесни хора са били!

# 62
Sichi това е ужасно !!!!!!! Жал ми стана като те четох. Добре че родителите ти са те подкрепяли.
Пак ще се повторя: има много хора влияещи се от родителите си !!!!!
И мъже и жени.

# 63
Благодаря на всички ви! Наистина беше голям кошмар, но се радвам, че се отървах сравнително навреме(на третия месец). Имаше хора, които ми казваха, че много съм издържала. Научих си уроците и се поучих от грешките си. Надявам се и при авторката за в бъдеще да е така. Що се отнася до родителите ми, наистина бяха моята благословия. Винаги бяха зад мен и сестра ми и ни подкрепяха. Дай боже всекиму такива родители! И накрая малко да разведрим кошмарната тема.Имаше един случай, в който героинята от кошмара ми звъни на 8 март на моите родители за пореден път. Вдига татко, а той беше голям зевзек и тя започва да му се кара, че не й честитил 8 март. А той й каза:"Аз на моята жена не честитя(разбира се, че не забравяше мама на празниците) , че на теб ще честитя". Та й посмачка фасона. Хората са казали по-добре сам, отколкото зле придружен. По-добре една жена да е сама, отколкото с умствено недоразвит мъж.

# 64
Жива да не бях да прочета тази история на авторката… изобщо не мисля, че е пързалка и за съжаление чета и слушам за все повече такива обсебващи майки. Най-лошото в случая е, че има и дете, което трябва да носи последствията от така взетите решения на възрастните.
Интересно би било Анонимната да ни каже дали през тези 12г не е осъзнала що за човек е свекървата и съответно колко е привързан мъжа ѝ към нея? Доста съвети са дадени, като от моя гледна точка мога да кажа, че имам подобна свекърва, която когато сме им на гости и решим някъде да се разходим също винаги се качва в колата с нас, никакво чувство за такт и съобразителност няма. Включва се в разговорите ни без да сме я питали, изобщо ужас. На другия бряг е свекъра, който никога за нищо не ни се меша и е идеален, като поведение спрямо нас. Важното е, че нямам мъж, който да я слуша повече от мен, което според мен е водещото. Всичко идва от това, че мъжа не е на мястото си, явно е незрял и не е готов за собствено семейство.

# 65
О, има такива. Дори аз лично познавам такъв, беше казал на сестрата на мъжа ми "мама си е мама" и се разделиха. Те поне деца нямаха, де. "Мама" беше навсякъде с тях - на почивки, на семейни празници в нашето семейство - абе навсякъде.

# 66
  • Melmak
Сичи, нещо ме прободе в стомаха като прочетох, че те е ошамарил за дето си поканила племенника си на гости?!??!??!

Направо не знам тия мъже за какво се занимават да си търсят жена и да баламосват, пък то все случват и на някоя душица, дето ще ги търпи! Да си стоят там при маминка до края на живота си и да не вгорчават живота на някоя жена, която иска да има свое семейство!

И тук повдигам темата за съжителството с родители. Често съм търпяла укор от съфорумки, че много ми знае клавиатурата, понеже ми е лесно и не знам си какво.

Всъщност не ми е лесно и от 21 годишна не живея с родителите си. Насърчавам всеки да се изнесе от родния дом и да не заживява никога пак с родители. Без значение от пола. Също така насърчавам всяка жена да изисква от мъжа си да не живеят с родители и да не кляка на “ама само за малко, ама ние сега имаме етаж от къща, ама те нашите за мен правиха къщата в Пърличево”. Камо ли като Сичи, която отишла да живее в апартамента на техните.
Така спокойствие не може да има.

Ако един мъж е влюбен, планини ще повдига за жената. И наем ще плаща, и ипотека ще плаща, и ремонти ще прави, и то защото иска. А ако вечно има някаква пречка и оправдание да се отлепи от майка си, това е червен флаг.

Сичи, единствено не ми хареса, че пишеш как е по-добре една жена да е сама. Разбира се, най-добре е далеч от подобни мухльовци, но заслужаваш да имаш читав партньор и семейство!

# 67
Сичи, нещо ме прободе в стомаха като прочетох, че те е ошамарил за дето си поканила племенника си на гости?!??!??!

Направо не знам тия мъже за какво се занимават да си търсят жена и да баламосват, пък то все случват и на някоя душица, дето ще ги търпи! Да си стоят там при маминка до края на живота си и да не вгорчават живота на някоя жена, която иска да има свое семейство!

И тук повдигам темата за съжителството с родители. Често съм търпяла укор от съфорумки, че много ми знае клавиатурата, понеже ми е лесно и не знам си какво.

Всъщност не ми е лесно и от 21 годишна не живея с родителите си. Насърчавам всеки да се изнесе от родния дом и да не заживява никога пак с родители. Без значение от пола. Също така насърчавам всяка жена да изисква от мъжа си да не живеят с родители и да не кляка на “ама само за малко, ама ние сега имаме етаж от къща, ама те нашите за мен правиха къщата в Пърличево”. Камо ли като Сичи, която отишла да живее в апартамента на техните.
Така спокойствие не може да има.

Ако един мъж е влюбен, планини ще повдига за жената. И наем ще плаща, и ипотека ще плаща, и ремонти ще прави, и то защото иска. А ако вечно има някаква пречка и оправдание да се отлепи от майка си, това е червен флаг.

Сичи, единствено не ми хареса, че пишеш как е по-добре една жена да е сама. Разбира се, най-добре е далеч от подобни мухльовци, но заслужаваш да имаш читав партньор и семейство!

Подкрепям !!!!

Това “имаме етаж от къща” или “разделени къщи с общ вход” си е като цяло голям капан!!!!
Нито да се съберете с тъщата нито със свекървата ще проработи, независимо колко добре се разбирате. Не бих го направила.
Но има доста такива, и мъже и жени.
Познавам една 30 + годишна жена си живее в детската стая и няма намерения да се изнася. И се смята за нормално.

Познавам и 36 годишен мъж, върна се преди 2.5 години от чужбина и продължава да си живее с майка си. И той няма намерения да се изнася.

Само 2 примера. Дано да не си намерят половинка, че тежко и горко с майките….

# 68
убедена съм, че нещата не седят точно така както ти си ги описала
свекървата - сатана, синчето - заблуден и подведен, а ти - вечна горка жертва
но дори и да е така, съветът ми е да се стегнеш и да си гледаш детето сама без да се унижаваш и да се опитваш да го накараш да се върне - безсмислено е да се конкурираш със свекървата
фокусирай се върху това как животът ти и животът на детето ти да е възможно най-добър без въпросния момък

Как бихте ме посъветвали вие?

мамичката му да не предпочита някоя друга за снаха?
или синчето вече да гледа в друга посока към друга жена?

Изчетох много от отговорите Ви по различни теми и ми направи впечатление, че сте на всяка манджа мерудия и изказванията Ви са леко груби и осъждащи, още по-лошо е, че освен, че сте жена ами май сте и админ на сайта. Поправете ме ако греша, но коментарите Ви са много отблъскващи...

# 69
Съжалявам за това през което преминавате, за съжаление за мамините синчета лек няма, може би започват да се лекуват, като поостареят и останат сами, но в повечето ситуации е късно. Била съм във връзка с такъв 3,5 години и след хилядите разговори, промяна нямаше... Успех и дано детенцето Ви е добре и да успеете да се грижите пълноценно за него дори и без баща му. Успех! Simple Smile

# 70
Бубанка май е права. Тук освен мама, сигурно има намесен и друга жена

# 71
Един ден ще разбереш, че това е най-доброто, което е можело да се случи и никога, ама никога, при никакви положения не го прибирай обратно. Как ли пък няма аз да му събирам багажа.. готованец, цял живот е знаел само да чака от мама, сега от теб. Със сигурност ще ти е трудно да си самотна майка, дано да имаш близки на които да може да се опреш, но даже и да нямаш ще се  справиш! Нашето дете като се роди, свекървата почна нон-стоп да ми звъни, дава акъли, нахалства и досажда. Не, че е искала да помогне с гледането, да командори само..Добре, че живее в друг град и я виждам рядко. С мъжа ми сме от 12г заедно, знаех си, че е простовата и ограничена, но някак си до преди сина ни, не ме интересуваше толкова. Първите месеци, като се появи детето не спря да нахалства, досажда и коментира. А нещата, което говореше бяха пълни глупости, хигиената и нулева, веднъж не съм видяла тая жена ръцете да си измие. Ама иначе много компетентна по всички въпроси. Мъжът ми и мълчеше, но се карах много по тия въпрос, накрая видя, че няма как и мен да командва и уж се отдръпна засега.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 08:48 от Zoom12

# 72
Един ден ще разбереш, че това е най-доброто, което е можело да се случи и никога, ама никога, при никакви положения не го прибирай обратно. Как ли пък няма аз да му събирам багажа.. готованец, цял живот е знаел само да чака от мама, сега от теб. Със сигурност ще ти е трудно да си самотна майка, дано да имаш близки на които да може да се опреш, но даже и да нямаш ще се  справиш! Нашето дете като се роди, свекървата почна нон-стоп да ми звъни, дава акъли, нахалства и досажда. Не, че е искала да помогне с гледането, да командори само..Добре, че живее в друг град и я виждам рядко. С мъжа ми сме от 12г заедно, знаех си, че е простовата и ограничена, но някак си до преди сина ни, не ме интересуваше толкова. Първите месеци, като се появи детето не спря да нахалства, досажда и коментира. А нещата, което говореше бяха пълни глупости, хигиената и нулева, веднъж не съм видяла тая жена ръцете да си измие. Ама иначе много компетентна по всички въпроси. Мъжът ми и мълчеше, но се карах много по тия въпрос, накрая видя, че няма как и мен да командва и уж се отдръпна засега.

Мъжът да мълчи е абсолютно недопустимо! Че този "мъж", само и само да не е крив на мама, си трае... А това, че авторитета на жена му - като майка, пред детето, бива потулен от друг човек ИЗВЪН семейството - защото семейството винаги е и винаги ще бъде само жената, мъжа и детето/децата, НИКОЙ ДРУГ. Всичко останали са роднини или както обичам да ги наричам периферно семейство. Думи от сорта на "Ама мама е една" са пълен булшит. Да, една е, но и ТИ си един - за ТВОЕТО дете, от момента, в който станеш родител, всяка негативна намеса спрямо детето и спрямо СЕМЕЙСТВОТО трябва да бъде избегната, а ако не - пресечена и премахната. Детето е само и единствено отговорност на родителите, те са хората, които следва да го възпитат спрямо своите възгледи, принципи и т.н. - перфектни родители няма, че даже добър родител трудно се дефинира - в процеса на възпитанието неминуемо ще се допускат грешки и ще има последствия от тях, въпроса е тези грешки да са си Ваши - а не хора от периферията да Ви се месят! Евала, че сте успяла да я респектирате, дано има траен положителен ефект!

# 73
Здравейте! Свекърва ми е по цял ден с мъж ми от сутрин до вечер.Имаме детенце на два месеца той рядко си прибира да го види ,а майка му го настройва срещу мен,тъй като прочетох някой неща,които е писала по мой адрес. от 12 години сме заедно последните 5 се караме само заряди нея тя идва с нас навсякъде нахална е нагла .Търпях докато онзи ден не му казах,че съм прочела всичко и,че няма да разговярям с майка му от сега нататък.Той ми се развика изпокарахме се на вечерта почти не си говорихме.Отиде сутринта при нея и ми написа събери ми багажа. Съответно го попитах заради майка си оставяш мен и детето така ли?И отговора беше майка ми е на първо място.Събрах му багажа не дойде цял ден вечерта в 12 часа се появи все едно нищо не е станала засили се да си ляга,но когато видя стигнатия си багаж си тръгна,но без багажа.Днес дойде и си го взе дори не погледна детето си.Написах му не вярвах,че може да си такъв,а той ми каза може да съм всякакъв.Майка му имаше за цел да ни раздели и го направи.За жалост свекърва ми спечели !Как бихте ме посъветвали вие?

Израснала съм с баща егоист, за когото майка му беше светица, а мама търпя психическия му тормоз десетилетия, уж, заради мен. Слава Богу, че имам свестен мъж, за когото ние сме си най-важни и отсвирва без проблем, както неговите, така и моите родители ако ни се бъркат за нещо или се опитват да ни тормозят. Важното е да осъзнаеш, че това не е редно, че сте си най-важни ти и детенцето, и да теглиш по една м@йна на останалите. Мъжът ти, щом няма желание и характер да ви пази, нека си вземе вече багажа и да продължите напред.  Безхарактерно мамино синче, но нали се сещаш, че мама не може даму даде всичко, все ще подвива опашка и тайно от мама ще ти се мазни, когато му се прииска нещо по-така...Не мога да дам съвет, но за себе си, бих избягала с 200 от такава зависима мижитурка. Че и дете направил, тц,тц...

# 74
  • София
Здравейте! Свекърва ми е по цял ден с мъж ми от сутрин до вечер.Имаме детенце на два месеца той рядко си прибира да го види ,а майка му го настройва срещу мен,тъй като прочетох някой неща,които е писала по мой адрес. от 12 години сме заедно последните 5 се караме само заряди нея тя идва с нас навсякъде нахална е нагла .Търпях докато онзи ден не му казах,че съм прочела всичко и,че няма да разговярям с майка му от сега нататък.Той ми се развика изпокарахме се на вечерта почти не си говорихме.Отиде сутринта при нея и ми написа събери ми багажа. Съответно го попитах заради майка си оставяш мен и детето така ли?И отговора беше майка ми е на първо място.Събрах му багажа не дойде цял ден вечерта в 12 часа се появи все едно нищо не е станала засили се да си ляга,но когато видя стигнатия си багаж си тръгна,но без багажа.Днес дойде и си го взе дори не погледна детето си.Написах му не вярвах,че може да си такъв,а той ми каза може да съм всякакъв.Майка му имаше за цел да ни раздели и го направи.За жалост свекърва ми спечели !Как бихте ме посъветвали вие?

Много правилно ти е казал - може да е всякакъв. Точно както ние можем да избираме кой да е до нас и с кого да създаваме деца. Толкова!

Общи условия

Активация на акаунт