Азиатска козметика и грим - тема 29

• 64 358
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • Prismatica Aerie
Момичета, до сега не съм пазарувала от Stylevana, та да питам,  има ли мита или там някакви начисления при пазаруване от европейската им страница? От къде пращат продуктите?
Не. От Хонконг.

Видях серум на Cosrx с аминокиселини и серамиди. Добро ли е това нещо и подхожда ли на нормална към комбинирана кожа? Идеята ми е да го слагам след ретинол.
COSRX The Hyaluronic Acid 3 Serum? Не е лош, нищо специално - класически хиалуронов серум, т.е. на влажна кожа и по малко. Струва ми се по-подходящ преди ретинола. Имай предвид, че е 20 мл.

# 151
  • Бургас/Пз
Благодаря, момичета, как не се сетих веднага за Дефламола....пффф... почти всичко, което сте писали имам и ще редуват, дано да не остане белег или петно

# 152
Няма да остане белег, ползваш постоянно слънцезащита и няма да дадеш на новата розова кожа да се пигментира.

Да похваля джолсе, последната поръчка дойде бързо, някоя щедра ръчичка слагала, слагала мостри и забравила да спре, по 2-3 бр от вид на всички шотове, та на round lab от всичките слънцезащити по няколко и други. За толкова години пазаруване от корейски сайтове такава щедрост не бях виждала. Последната приятна изненада, намалените тонери и гелове се оказа не със срок на годност началото на 25 г, а средата на 26.
От намаления тонер на blab трябваше да поръчам повече. Вчера си правих алгинатна маска и замина една трета от тонера.

# 153
  • Prismatica Aerie
От известно време включих VT - PDRN Essence 100 в рутината си, защото имам нужда от интензивна хидратация, тъй като тествам нов, доста силен ретиноид (тазаротен).

Какво е PDRN:
Смес от активни дезоксирибонуклеотиди с молекулни тегла, вариращи от 50-1500 kDa, която се извлича и пречиства от сперматозоиди на сьомгова пъстърва (Oncorhynchus mykiss) или сьомга (Oncorhynchus keta).
ПолиДезоксиРибоНуклеотидите (PDRN) са молекули с ковалентна връзка, които помагат за възстановяване на увредена кожа и задействат производството на колаген. Тези молекули имат забележителна способност да ускоряват заздравяването на рани, имат противовъзпалителни свойства и стимулират регенерацията на кожата.
Ползи:
-- подобрени нива на хидратация на кожата, ефективно овлажняване;
-- изсветлена хиперпигментация;
-- минимизирани фини линии и бръчки;
-- подобрена текстура и тонус на кожата;
-- повишени нива на колаген и еластин;
-- намалена видимост на белези и пори.

VT - PDRN Essence 100  е формулирана с 100,000ppm PDRN, извлечени от женшен, (въпреки че PDRN произхождащи от растения не са PDRN; те са растителни екстракти, за които се предполага, че имат свойства подобни на PDRN! Все пак това е уникален подход, който съчетава предимствата както на PDRN, така и на традиционните лечебни свойства на женшена.)
 Точно като стандартната PDRN, версията, получена от женшен, насърчава регенерацията и възстановяването на кожните клетки, като помага за заздравяването на увредена кожа, намалява фините линии и подобрява еластичността на кожата.
Есенцията хидратира кожата в дълбочина, помага за поддържане на водния баланс, като предотвратява изсушаването. Съдържа и съставки, които успокояват и облекчават раздразнена и/или чувствителна кожа. Включени са и серамиди, за поддържане на здрава кожна бариера.
Млечна, лека, немазна текстура, тип емулсия,  попива добре, без лепкавост, няма аромат. Хидратацията е осезаема и разбира се, има силен блясък.Nature Sparkles За по-мазна кожа би могла да бъде и последен продукт.
Работи изключително добре в съчетание с Riddle Shot.

Други продукти с PDRN:

VT - PDRN Reedle Shot 100/300, VT - PDRN Cream 100, VT - PDRN Reedle Shot Cream, VT - PDRN Hydrogel Mask
medicube - PDRN Pink Peptide Serum, medicube - PDRN Pink Cica Soothing Toner,  medicube - PDRN Pink Glutathione Serum Mist
Genabelle - PDRN Rejuvenating Toner, Genabelle - PDRN Vita Toning Ampoule, Genabelle - PDRN Rejuvenating Cream
IOPE - PDRN Caffeine Shot
innisfree - Retinol Green Tea PDRN Skin Booster Ampoule
BANOBAGI - PDRN Repair Real Balm
Derma Elravie - Hyaluronic PDRN Mask
Milk Touch - Wild Ginseng Gold PDRN Daily Special Mask

PS
Видео на Аранг, за цялата линия PDRN на VT(ако можете да понесете колоратурния ѝ сопран).

Скрит текст:
Настройки за субтитри на английски:

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 21:59 от Catalano

# 154
  • София
Ти защо си толкова добра? Пействам си инфото от теб в специален файл само за козметика! Благодаря, Catalano!

# 155
Благодаря,Catalano🌺🌺🌺!

# 156
  • София
Здравейте момичета, от извесно време ви чета и събирам информация. Благодаря на всички, които споделят.

Скоро Danifin1 сподели за нов сайт https://luxiface.com/en-in , от който е пазарувала, и от тогава сън не ме лови, защото имат налични някои от любимите ми продукти. За съжаление обаче не доставят до България (доставят до Германия, УК)  и исках да помоля за малко повече информация, ползва ли куриерска фирма, как стои въпроса с допълнителните такси - мита, ДДС?

# 157
catalano, щастливи сме че те имаме в темата.

Вчера пробвах шотовете, най-ниския процент. Само някакво усещане краткотрайно за суха кожа, но ползвах само него, нищо под него, нищо над него. Така си вкарвам всички нови продукти. Още нищо не мога да кажа. 2-3 дена мисля да слагам от ниския процент и после да пробвам един 300.

Ще похваля една много нискобюджетна хиалуронова киселина, която се оказа чудна, а я взех да допълня за доставка.
https://www.notino.bg/etude/02-therapy-air-mask-hyaluronic-acid- … vna-khidratacija/

# 158
  • Бургас/Пз
Момичета, в ихърб има 28% отстъпка на всичко. Корейската козметика излиза на много приятни цени. Спиралата на Хеймиш излиза около 9 долара, а Chogongjin, Емулсия Geumsul Jin - около 23 долара. Идват за 10тина дни, така че на който не му се чака дълга доставка е опция Simple Smile
Аз взех и двете + околоочния на Geumsul и измивната пяна на Миша с Витамин С.

Каталано, прекрасна си, благодаря , че споделяш ❤️

# 159
Благодаря на всички, които пишат в темата. Удоволствие е да ви чета! Осмелявам се да пиша за първи път, за да се похваля с новата си придобивка, както и да похваля YesStyle.
Преди 1 седмица поръчах Age-R Booster Pro на Medicube, който вече беше намален на 422 лв в сайта. Имаше код за още -15% отстъпка и така цената му стана 367 лв. Пристигна за 4 дни с DHL, което ме изненада, защото по традиция го очаквах в пощата след поне 14 дни. Sweat Smile Виждам, че в момента цената му е леко завишена, но все още има код за допълнително намаление.
Скрит текст:
Използвам момента да похваля и Glasting Color гланцовете на Rom&nd. Взех си 2 цвята (Dim Mauve и Deepen Moor) и съм на път да поръчам още 3. Чудесна формула, която се усеща много приятно на устните.

# 160
Скоро Danifin1 сподели за нов сайт https://luxiface.com/en-in , от който е пазарувала, и от тогава сън не ме лови, защото имат налични някои от любимите ми продукти. За съжаление обаче не доставят до България (доставят до Германия, УК)  и исках да помоля за малко повече информация, ползва ли куриерска фирма, как стои въпроса с допълнителните такси - мита, ДДС?
Извинявай за късният отговор. Пратката е до УК и не ми искаха нищо за мито и ддс, при стойност на пратката над 100 паунда. Куриерът е FedEx. Те не са от най-бързите Smile

# 161
  • София
Наскоро имаше питане за тоник, тази снимка дава добра насока.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 23:37 от nad_tab

# 162
В тази връзка искам да споделя 2 мои открития:

1. Ако някои серуми лепнат или правят кир ефект при последващи стъпки (с крем), ги нанасям първо тях на измита и подсушена кожа и чак след тях пръскам няколко слоя тонер. И лепненето, и кир ефектът изчезват. Това ми е важно особено сутрин, когато освен крем следва и слънцезащитата - всякакви неприятности при апликацията им са елиминирани.

2. За подочието

почти ми премахна няколко дребнички папилома, сякаш защото е по-силен и по-богат откъм съставки от

но поради същата причина изсуши повече и малко понабръчка.
Не мога да си представя ако намажа още по-силен ретиноид от SCINIC какво ще се случи... За N-ти път се убеждавам, че под очите с ретиноидите не трябва да се прекалява.
Като си ликвидирам съвсем папиломчетата ще мина пак на Beauty of Joseon и на ударна хидратация; да видим дали ще си върна гладкостта.

# 163
Изразходвам последните резерви от тампоните за грим от miniso и ме е яд, че спряха да ги внасят. Не ми се почва пак да поръчвам тампони от Корея, но явно ще се наложи.

# 164
С памучен тампон нанасям само ексфолиант с BHA, защото е леко мазен и не ми е приятен на пипане. Всичко друго с ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт