Азиатска козметика и грим - тема 29

• 65 781
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • пак на Рив Гош
За съжаление, не мога да помогна за ибей, никога не съм го ползвала.

Откакто Агент пусна тази маска и, понеже в тукашната Сефора има някои продукти на Laneige, не се стърпях и си взех една -

Ползвах я досега 3 пъти за две седмици. Текстурата е по-скоро гелообразна, като на нощните им маски за лице, не толкова стегната като на маските им за устни. Нанася се приятно и на сутринта кожата е мека и гладка и на пипане не стои толкова "тънка". Засега одобрявам.

Имам и по едно ползване на две sheet-маски:
- IBL Probiotics mask - след 20 минути на лицато ми, кожата ми беше като на бебе - мека и хидратирана, направо зяпнах, понеже не очаквах да ми се отрази толккова добре. Ще си взема още няколко, понеже имах само една, за проба.

- Barulab Peptide mask - и нея си я бях взела за проба. Не ми се видя особено "уау" (поне не толкова, колкото тази с пробиотиците), но не беше и зле. Да, хидратира кожата (поне моята), нормална маска. Това, което не ми допадна е, че има два слоя - самата маска и нещо като пластмасова мрежичка отгоре, която се маха след като сложиш маската на лицето и която така и не разбрах за какво служи, освен да генерира пластмасови отпадъци.Мисля, че няма да я повторя.

В последната ми поръчка от YS ми дойдоха и пачовете на Punkang Yul -  Black Tea Time Reverse Eye Patch. Засега одобрявам, по-удобни са ми от предните на Mizon (тоест стърчащи краища не ми влизат в очите Wink). Остава да видя и с колко години ще върнат времето назад Joy.

Сутринта Благоверния надникна в моята половина на шкафчето в банята (прави го рядко) и почти припадна при вида на всичките бутилчици и бурканчета, стройно подредени по етажерките. И даже не ми повярва, че "всичко това" се използва ежедневно Joy

И, последно, не мога да не се похваля колко съм доволна, че ето тази красота е отворила врати на около час път от наше село: https://sevenyoung.com/

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 13:07 от Роца

# 196
Момичета, от Волюфилина на TOSOWOONG добавяте ли към кремове и ако- да, по колко?
https://www.yesstyle.com/en/tosowoong-volufiline-100-botanic-oil … ml/pid.1067345824

# 197
Момичета, от Волюфилина на TOSOWOONG добавяте ли към кремове и ако- да, по колко?
https://www.yesstyle.com/en/tosowoong-volufiline-100-botanic-oil … ml/pid.1067345824

Аз слагам 1-2 капки. При теб има ли ефект от него директно на кожа?

И още един въпрос - с много чувствителна розацейна кожа съм /без пъпки. Две поредни години ползвам ретинал-серум на Geek&Gorgeous 101 с 0,05% и нямам забележки /откъм раздразнение. Мислите ли, че ще съм ок и с др Диферент -  Vitalift - A-Forte? Като цяло кожата ми досега реагира рязко единствено на киселини, с други съставки не ми е правила проблем. Купила съм си и Anua - Retinol 0.3% + Niacin Renewing Serum, но не съм го почнала, дали има смисъл да съчетая примерно с др. Дифрерент или един е достатъчен?

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 16:18 от mamaLina

# 198
Откакто Агент пусна тази маска и, понеже в тукашната Сефора има някои продукти на Laneige, не се стърпях и си взех една -

Ползвах я досега 3 пъти за две седмици. Текстурата е по-скоро гелообразна, като на нощните им маски за лице, не толкова стегната като на маските им за устни. Нанася се приятно и на сутринта кожата е мека и гладка и на пипане не стои толкова "тънка". Засега одобрявам.
Радвам се и мерси за отзива, Роца! Слагам си я на листа с подходящи подаръци!

Извинявам се за спама предварително, но може ли малко помощ за този eBay.
Скрит текст:
Често чета, че го ползвате за мостри, по изгодно ли идва, нещо не мога да се оправя с него. Като отида на мострите на мен ми се виждат скъпи. Примерно този крем за очите:

Та $18 за две мостри не е ли много? Аз ли съм в грешка? По колко ви излизат мострите и ако поръчвате за първи път мостра, колко бройки си взимате? Как намирате най-изгодните купувачи? Живея в Холандия и някой който е поръчвал за Европа може ли да сподели опита си? Благодаря предварително:)
Диди, както Каталано вече ти е казала гледаш най-скъпата и луксозна серия на Whoo за възрастна кожа, но да си кажа и аз как процедирам...

Значи винаги почвам не от мострите, а от сайтовете на конкретния бранд, където гледам препоръки/състави и установявам коя серия и кой продукт ме интересува. След това обикновено пускам едно търсене за да видя на какви цени мога да купя пълноразмерен продукт (изключително рядко ми харесват достатъчно Simple Smile!), след това проверявам на какви цени може да се намери интересуващия ме продукт като част от сет. В този момент вече имам достатъчно инфо за да калкулирам цена за милилитър след доставката. И вече мога да ида да търся тестери. Със тестерите трикът е, че колкото по-голямо количество поръчваш, толкова по-добра цена на милилитър ти дават. И се почва борбата ми между желанието да опитам, но да не се набутам и да си го впиша  все пак в планирания бюджет за козметика. Когато това, което искам да опитам е със страхотни ревюта от няколко места или от хора, на които се доверявам мога да поръчам и по-голямо количество, за да взема най-добрата цена, а "излишъците" отиват като подаръци по приятелките и колежките ми. Та така, не можеш да очакваш много ниска цена за тестери на луксозна козметика, но сравнено със цената за мл на същия продукт във хубаво шишe тестерите са направо за без пари. Проблемът е, че понякога шишето също е много джиджано и изпитваш неистово желание да го имаш! Grinning

PS Ровех за нещо и си намерих забравен продукт, купуван по време на пандемията, но е още в годност и мисля да го отворя. Някой с опит и препоръки за ето това серумче (вече не се произвежда - oт ерата на пчелните продукти е. Почнах вече да си водя ментална статистика "ерата на охлювите", "ерата на пелина"... Grinning )?

Много ми заприлича визуално на ето този Simple Smile

Аaaaaaaa Simple Smile))))
https://www.facebook.com/reel/537974561854773

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:11 от Agent Provocateur

# 199
Здравейте.

Отзиви за този крем? Кожата ми е суха и чувствителна, 30+г.

# 200
Моята драма с отоците под очите продължава. Пробвах с алергозан, но още след първото намазване започнаха да ме сърбят очите. Самоназначих си капки за очи и сега мисля да ходя на очен лекар.

Та маски не слагам, мажа само нещо много далеч от очите, върнах се към мицеларните води и тампончетата за грим, че да няма нищо да попада в близост до очите да ги дразни.
В принудителна козметична почивка съм.

# 201
Уффф, много съжалявам, Зари! От Ридълшотовете ли ти дойде това на главата!

Аз миналата седмица се окапазих като тийнейджърка с продукт, който познавам и знам, че ми е силен и трябва много внимателно да го ползвам, но пуст мерак за "пилинг". Ето този:

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:00 от Agent Provocateur

# 202
Агент, от една спирала, чисто нова отворена на Миша.

Ридълшотовете ги почнах след това, на маската изрязох около очите. Пробвах ги и на тинейджъра, директно 300. Нито му боцкало, нищо не усещал. Поуспокои му кожата. Сега, ако успея смятам да направя една серия 1 месец с по 2 пъти седмично маска, да видим ексфолиране то при него.

С тия козметички голяма мъка, тъкмо намеря някоя, от която съм доволна и тя или напусне или вземе се премести в някой квартал на час път. Пробвахме една нова, почти нищо не направи. Били му се капсулирали черните точки - това не го бях чувала. Последната, от която бяхме доволни се премести в Младост и работи само от от 9.00 до 15.00 без почивните дни, за да му запиша час при нея не трябва да ходи на училище.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 18:58 от zari65

# 203
Агент,smooth-ва ли екстра гладко:) кожата този пилинг или това е скраб,трябва ми нещо силно за дясната буза😀,лявата ми е перфе,но дясната в един участък под скулата ми е една идея по-груба,а толкова хрижа,со2 лазерът щом не я изглади,чудя се вече какво?На peter thomas roth хубава ли е основата за грим,ако някой е ползвал ?Благодаря🌸!

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:30 от Calabria

# 204
Момичета ,някой с отзиви за този ретинол Isntree Hyper Retinol Ex 1.0 Serum

# 205
Здравейте,рядко пиша но ви чета редовно. След много четене съм се запасила с някой нови неща, и искам да ви споделя идеята ми за рутина,ако някъде греша да ме поправите,че ще въвеждам ретинол и не съм сигурна дали правилно съм съчетала продуктите.
Сутрин измивам лицето и веднага нанасям Medi-Peel Peptide 9 Aqua Essence Toner,Jumiso All day Vitamin Brightening&Balancing,Anua Niacinamide 10% + TXA 4%, MEDI-PEEL Peptide 9 емулсията и крема,Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics SPF50+
Вечер HEIMISH All Clean Balm,Axis-Y Quinoa One-Step balanced Gel Cleanser,PYUNKANG Yul Essence Toner,Retinol Intense Reactivating Serum Some By Mi(който сега ще въвеждам един път в седмицата),ETUDE Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream
Имам отворени няколко околоочни,
Mary&May Tranexamic Acid + Glutathion Eye cream ,Pyunkang Yul Black Tea Time Reverse Eye Cream,Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng and Retinal
Един път в седмицата минавам с падовете на
Manyo Bifida Biome Ampoule Pad или Neogen
Запасила съм се с G&G A-game 5,ако не се разберем със Some By mi.
И още няколко неща за след ретинола,като ще пробвам с кое кожата ми ще се чуства по-добре Purito Dermide Cica Barrier Sleeping Pack,Benton Ceramide Cream.
Знам,че поста ми стана ужасно дълъг,но ще съм ви благодарна за насоки и съвети,ако греша някъде.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 23:51 от alex_2015

# 206
Зари, аз съм имала капсулирани черни точки като тийн. Премахването е гадно и болезнено. Потърси capsulated blackheads за сравнение дали вашият случай е такъв.

Горната рутина ми се струва ужасно сложна и дълга. В това е грешката.

# 207
  • Prismatica Aerie
... ще съм ви благодарна за насоки и съвети, ако греша някъде.
Който каквото и да Ви каже, ще са предположения или заключения от неговия собствен опит и няма да е релевантно спрямо Вашия. Слушайте си кожата и не се притеснявайте да експериментирате.
И все пак, може би Anua Niacinamide 10% + TXA 4% би бил по-добре вечер, преди ретиноида.

# 208
  • софия
Здравейте,рядко пиша но ви чета редовно. След много четене съм се запасила с някой нови неща, и искам да ви споделя идеята ми за рутина,ако някъде греша да ме поправите,че ще въвеждам ретинол и не съм сигурна дали правилно съм съчетала продуктите.
Сутрин измивам лицето и веднага нанасям Medi-Peel Peptide 9 Aqua Essence Toner,Jumiso All day Vitamin Brightening&Balancing,Anua Niacinamide 10% + TXA 4%, MEDI-PEEL Peptide 9 емулсията и крема,Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics SPF50+
Вечер HEIMISH All Clean Balm,Axis-Y Quinoa One-Step balanced Gel Cleanser,PYUNKANG Yul Essence Toner,Retinol Intense Reactivating Serum Some By Mi(който сега ще въвеждам един път в седмицата),ETUDE Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream
Имам отворени няколко околоочни,
Mary&May Tranexamic Acid + Glutathion Eye cream ,Pyunkang Yul Black Tea Time Reverse Eye Cream,Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng and Retinal
Един път в седмицата минавам с падовете на
Manyo Bifida Biome Ampoule Pad или Neogen
Запасила съм се с G&G A-game 5,ако не се разберем със Some By mi.
И още няколко неща за след ретинола,като ще пробвам с кое кожата ми ще се чуства по-добре Purito Dermide Cica Barrier Sleeping Pack,Benton Ceramide Cream.
Знам,че поста ми стана ужасно дълъг,но ще съм ви благодарна за насоки и съвети,ако греша някъде.
Нито постът Ви е дълъг, нито рутината сложна според мен. Точно си следвате стъпките по схема. Не виждам  "конфликтни" продукти, макар че част от  изброените не харесвам. Разбира се, това абсолютно нищо не значи за Вашата кожа. В това море, вярвам, че ще намирате все по-добри неща.
За G&G мога да кажа добри неща, нямах никакво дразнене, но аз не съм съвсем критерий, защото понасям добре ретиноидите.
Може би малко повече ексфолиране, без да знам точно
с  каква  кожа сте.Сезонът е подходящ за киселини.

# 209
Честно казано още се чудя с кой ретинол да започна,купила съм си и други неща за ексфолиране и киселини,но по-нататък ще питам за тях,сега ретинола ми е на дневен ред. Пропуснала съм да пиша,че съм на 36г. не боря конкретни проблеми,все още е само превенция при мен, с нормална кожа съм,леко по-суха през зимата. Благодаря ви много за съветите,винаги сте ми много полезни.

Общи условия

Активация на акаунт