Азиатска козметика и грим - тема 29

• 65 786
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, от Волюфилина на TOSOWOONG добавяте ли към кремове и ако- да, по колко?
https://www.yesstyle.com/en/tosowoong-volufiline-100-botanic-oil … ml/pid.1067345824

Аз слагам 1-2 капки. При теб има ли ефект от него директно на кожа?
.

Благодаря, mamaLina.
Не съм го нанасяла директно, за това и исках да попитам ако има ползващи го момичета отделно.

# 211
Момичета ,някой с отзиви за този ретинол Isntree Hyper Retinol Ex 1.0 Serum
Обикновено го поставям с вечерната рутина - два пъти седмично. Моята 50 годишна  кожа го понася добре. Със смесено- чувствителна кожа съм.

Цитат
Честно казано още се чудя с кой ретинол да започна
Можеш да почнеш с по-ниската концентрация и постепенно да увеличиш концентрация . За да видиш как кожата ти реагира.

Аз още от 20 годишна започнах с грижите за лицето и от 30-та си година на нататък  постоянно ползвам ретинолови продукти.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 10:24 от Danifin1

# 212
Момичета препоръчайте нещо за таргетиране само върху пъпката. Нещо като крем, пластир, нещо ефикасно за по- бързо засъхване, ако помага и да не остават петна ще е супер. До момента имам опит с  продукти, които не са корейски и не особен ефект.

# 213

Ползвала съм тези , имат ефект, поне при мен и дъщерята.

# 214
  • София
Момичета препоръчайте нещо за таргетиране само върху пъпката. Нещо като крем, пластир, нещо ефикасно за по- бързо засъхване, ако помага и да не остават петна ще е супер. До момента имам опит с  продукти, които не са корейски и не особен ефект.

Не е корейско, японско е, но според дъщеря ми е светият граал за третиране на пъпки.

И пачовете, които се ползват у нас, взимам ги от Olive Young. Над 300 пача са в кутия, два размера.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 11:08 от rosi_ta

# 215
Момичета препоръчайте нещо за таргетиране само върху пъпката. Нещо като крем, пластир, нещо ефикасно за по- бързо засъхване, ако помага и да не остават петна ще е супер. До момента имам опит с  продукти, които не са корейски и не особен ефект.

Честно да кажа не си спомням откъде съм ги купувала, но имам ето тези и когато усетя че ми излиза пъпка слагам вечер преди лягана. На сутринта няма и спомен от пъпката. Не съм забелязала да ми излизат петна от тях. Не са корейски, но ми вършат работа

# 216
Да похваля олиото на anua, втора опаковка взимам , ползвам го да махна грим , както и като почистващо олио , супер е

# 217
Кой според вас е най-хидратиращ?
AHC Ten Revolution Real Eye Cream For Face
Haruharu Wonder Black Rice Bakuchiol Eye Cream
Isntree TW-Real Eye Cream
Mary & May Tranexamic Acid + Glutathione Eye Cream?

# 218
  • софия

АНС не съм имала, от останалите залагам на Haruharu.
Aз и серията за лице с черен ориз харесвам.

# 219
Благодаря за прекрасната тема и синтезираната информация! 🌸

От почти 10 години ползвам корейска козметика. В началото тествах без особени познания и на принципа проба-грешка, но с времето научих много за стъпките и съставките, разбрах, че всичко е индивидуално и е въпрос на опит и усещане за твоята собствена кожа.

На 33 съм в момента и мога да кажа, че прословутите 10 стъпки, които плашат всички начинаещи, наистина имат резон, но трябва да ги адаптираме към себе си. Моята кожа например е комбинирана към мазна и действително прекалено много продукти наведнъж я утежняват и дори дават негативни резултати.

Рутината ми в момента е следната:

Сутрин почиствам с пяна, пръскам хидратиращ тонер с роза или пептиди, нанасям серум с хиалуронова киселина и завършвам със слънцезащитната есенция на d'Alba. Мога много да похваля продукта заради леката текстура, която е отлична база за грим. Съдържа центела и бял трюфел, хидратира много добре и не оставя плътен филм, напротив - придава леко розово сияние на лицето.

Вечер свалям грима с мицеларна вода, измивам с гел и четка за почистване, нанасям серум - в момента редувам витамин С и пептиди за озаряване и антиейдж. После слагам крем, като отново редувам Volumetox на Medipeel с крема с шизандра на Doori.

Два или три пъти седмично слагам шийт маски, а всяка сутрин пачове, докато пия кафе. Два пъти седмично ексфолирам механично без да търкам прекалено.

Ползвам и доста продукти на български марки, не съм залитнала само по корейските формули, просто внимавам какво комбинирам и се съобразявам с моята кожа и нужди. ☺️

Ще се радвам да разбера дали някоя от вас е ползвала маските в кутия по 30 броя на Tirtir? Интересно ми е имате ли позитивни отзиви. 🙂

# 220
Коя е слънцезащитната есенция на d'Alba? Благодаря

# 221
Може ли мнение за този серум
MARY&MAY Niacinamide + Chaenomeles Sinensis Serum
Имам и този Anua Niacinamide 10% + TXA 4% Serum 30ml ,но не знам кой ще е по подходящ под ретинол.

# 222
Да похваля олиото на anua, втора опаковка взимам , ползвам го да махна грим , както и като почистващо олио , супер е
Mersi за отзива, Candy!

Heydi, конкретно тези на TirTir не съм, но съм ползвала 2-3 други бранда и вече не чакам чудеса и лукс от този economy формат. НО това не ми пречи да си сложа сутрин пачовете и да си покрия лицето с една от тези леки маски (в момента ползвам MARY & MAY Cica Houttuynia Cordata Tea Tree Calming Mask) и 20-30 мин по-късно да си продължа със стандартната сутрешна рутина!

Дойдох в темата за да оставя един рийл от дерматоложка, която следя, който може да е полезен някому:

Тeзи също...

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 14:33 от Agent Provocateur

# 223
  • Prismatica Aerie
Може ли мнение за този серум
MARY&MAY Niacinamide + Chaenomeles Sinensis Serum
Имам и този Anua Niacinamide 10% + TXA 4% Serum 30ml ,но не знам кой ще е по подходящ под ретинол.
И двата са подходящи, първият е с 2% ниацинамид, а вторият с 10 % . За някои кожи 10% е дразнещ.

~~~

Черната станция да припомни, че 10-те стъпки никак не са задължителни, не коментирам факта, че са мит, нито персоналната ми склонност към повече от 10 понякога.

# 224
7 Skin методът също ли е мит? Стана ми интересно.

Общи условия

Активация на акаунт