Азиатска козметика и грим - тема 29

• 65 798
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • Prismatica Aerie
7 Skin методът също ли е мит? Стана ми интересно.
Не е мит, 7 skin методът е по-скоро еволюция на традиционните корейски практики за грижа за кожата, при които наслояването на леки, хидратиращи продукти като тонери и есенции винаги е било важно. Но отново - не е задължителен, още по-малко подходящ за всички типове кожа.

# 226
  • София
Не мит, освен може би фиксацията около седмицата. Правила съм го с 3, 5, 7 и повече от 7 пъти. Супер е, когато кожата има нужда от хидратация.

# 227
Вече без да ги броя, преди всяка стъпка след измиване се пръскам с термална вода. С изкл.преди киселини и ретинол.
Иначе само с тонер съм пробвала, както е по метода, някъде около три ги докарвах през лятото.
И един въпрос. Гледам два гела на Hada Labo с хиалуронова и hatomugi - какво е това?

# 228
Може ли препоръка за тонер падове ?

# 229
https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1125463412
https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1126813248
Моля, помагайте. Кой от двата продукта с вит. С да взема? Добавени са след Ваши мнения. Клоня към Алтея.

Ще почвам и ретинол
https://www.yesstyle.com/en/anua-retinol-0-3-niacin-renewing-ser … ml/pid.1127304083

И защита на Harahuru wonder.
Имам пигментни петна, комбинирана към суха кожа.
Ползвам тези серуми, но са слабички.

Какво мислите? Време е за тежка артилерия, минах 40. 😉

# 230
Не е мит, 7 skin методът е по-скоро еволюция на традиционните корейски практики за грижа за кожата, при които наслояването на леки, хидратиращи продукти като тонери и есенции винаги е било важно. Но отново - не е задължителен, още по-малко подходящ за всички типове кожа.
В смисъл за кои кожи не е ок?За зрели и комбинирани предполагам е ок😀.Съжалявам,че се запалих от скоро по корейците,че и на стари години се възпитах с рутина,преди разчитах на един крем и измивни,почистващи грим.

# 231
Да попитам, с какво комбинирате аргирелин? Купих от аптеката един, не е азиатец, 10% .

# 232
  • софия
Пиша набързо, затова само по 1 тема!
Miss M, вземай Dr Althea!!! От най претенциозните към вит С съм аз, но този е чудесен!

# 233
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
В смисъл за кои кожи не е ок?За зрели и комбинирани предполагам е ок😀
И аз така предполагам. Simple Smile
Може би ултимативно се изразих,  по-коректно е да се каже, че методът е най-подходящ за хора с дехидратирана/суха кожа, намиращи се в сух и/или студен климат, или с компрометирана кожна бариера, че на някои биха били достатъчни и 2-3-4 слоя и т.н. Разбира се, по-мазните и акнеични кожи също имат нужда от хидратация, но ако не се подбере правилният продукт, 7 skins може да се усети излишно тежък,  да запуши пори, затова този тип кожи би следвало да са по-предпазливи.

# 234
Коя е слънцезащитната есенция на d'Alba? Благодаря

payla🤍 , имат няколко варианта, но аз ползвам ето този.

# 235
Момичета препоръчайте нещо за таргетиране само върху пъпката. Нещо като крем, пластир, нещо ефикасно за по- бързо засъхване, ако помага и да не остават петна ще е супер. До момента имам опит с  продукти, които не са корейски и не особен ефект.

Не е корейско, японско е, но според дъщеря ми е светият граал за третиране на пъпки.

И пачовете, които се ползват у нас, взимам ги от Olive Young. Над 300 пача са в кутия, два размера.

На Lion ползвам пачовете за главоболие и крака и от години не оставам бе тях, вярвам че и това ще е добро.
От кой сайт го взехте.

# 236
  • София
Кремчето на Lion го има в Stylevana https://www.stylevana.com/en_EU/lion-pair-acne-cream-w-14g40762.html

# 237
Зари, аз от Йес го поръчах. Опаковките са по 14 и 24 грама.

https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1122993081

Моята дъщеря имаше леко акне, но след използване на продукт с ретинал за повече от месец, с надеждата, че периодът на прочистване ще премине, акнето й се влоши значително. Спря  ретинала и започна с продукти на SVR от серията Sebiaclear докато поръчката от Йес пристигне при нея. Доволна е, има значително подобрение, вечер маже кремчето, а сутрин Sebiaclear. Не съм я виждала на живо  от началото на август и като не е при мен не съм напълно убедена колко сериозна е в грижата си за кожата и как си съчетава продуктите, но лицето й изглежда много по-добре и според моите наблюдения от видео разговорите ни.

# 238
Агент,много полезни рийл-s ,снощи до късно слушах и гледах и ми се изясниха доста неща👍!

# 239
Искам да благодаря на Ани, че спомена измивната пяна на Миша с витамин Ц. Взех си я от iherb и много ми харесва. Очаквах да е като пяна, а то е с констистенция на глина.

Искам да попитам нещо пак относно поръчка от jolse. Ще сложа в скрит текст
Скрит текст:
днес си взех прословутата поръчка от пощата. Платих ДДС, за което знаех, но......
вътре в кашона вместо 7 продукта, които бях поръчала има 7 еднакви продукта, който даже не е от списъка с поръчаните неща. Писах им мейл със снимки, нямам си идея как ще се развият нещата.
А така си ги качах нещата Sad
Някой с подобен казус

Общи условия

Активация на акаунт