Азиатска козметика и грим - тема 29

• 64 434
  • 755
  •   2
Отговори
# 435
  • Варна
Дори не ми е хрумвало да си купя козметика от Temu, Shein и други подобни сайтове .

# 436
  • София
С удоволствие купувам боклучки от Али и Тему, но козметика.... трябва мнооооооого да не те е грижа за кожата или косата ти, за да пазаруваш от Китай. Там със сигурност има и добри производители, но е малка вероятността да попаднеш на тях.

Обожавам магазина на Lilysilk v Ali, почти всички копринени калъфки са ми от там.
https://www.aliexpress.com/store/912427?spm=a2g0o.cart.0.0.202b38da030Rwu

# 437
Като състав няма голяма разлика китайската и корейската козметика.Поне тази за коса.В Доори ,например виждам доста по вредни съставки.В тему под всеки артикул има състав и дали е удобрен за продажба в Европа.

# 438
Идея си нямате колко са строги регулациите за козметика в Корея.
Много неща пише в Али-то под всякакви продукти, платформите нито проверяват кой какво си пише, нито носят отговорност за нещата, които се продават.
Далеч съм от мисълта, че и китайците не са направили добра козметика, но едва ли се продава в Али експрес и тему.

Ето едни индонезийски слънцезащити. Приличен състав, много добра апликация, ценово към 10 лв за 30 мл
https://hanasui.id/personal_care/sunscreen

# 439
Аз да разчупя малко темата, взех няколко неща за проба от Barecare от ЧП, кутията много ме впечатли! 😁 Целете ме с домати, но естествено не съм взимала неща за цяла рутина, тъй като отдавна имам “почистваща” такава с изпитана от мен дермокозметика, която за сега не мисля да сменям, но ей така за проба.

# 440
И в какво се различава Алиекспрес и Тему от Амазон и Ибей?Всички са платформа за продажба .Може да си купите от Ибей,но не от Тему.Няма логика.

# 441
AliExpress и temu не са регулирани по никакъв начин, затова и сега подлежат на проверки и изскачат всякакви нередности. Както писаха по-горе могат да напишат каквото и както си искат, как може ти да провериш дали написаното е истина? Има ли сертификат, доказана марка ли е, състават дали е подробно упоменат?
Наистина не разбирам хората, които рискуват специално с нещо за нанасяне където и да било по тялото от там.

И в какво се различава Алиекспрес и Тему от Амазон и Ибей?Всички са платформа за продажба .Може да си купите от Ибей,но не от Тему.Няма логика.

# 442
  • софия
ЕЕЕ. хайде леко да няма разлика между  сертифицирани търговци от Ebay , които са декларирали ,че са оригинални продуктите им, при това  се борят и е видим рейтинга им, и  ТЕМУ.
Така погледнато и ИЛИЯНЦИ, и   фирмен магазин са платформи за продажба:laughing:
Обaче на мен вече друго ми се набива в очи..Разбира се, всеки има право на агресивна реклама,а потребителят  на   опит и проба- грешка, ама (извинете ме) имам чувството ,че с продукти на MEDI PEEL и SKIN 1004 вече ще ни причакват нощем с оръжие Rolling Eyes
Девойки, има много по-добри продукти! И даже по БГ сайтове.
Не го твърдя ,защото не съм правила обстойно проучване, но ми се струва,че някои от нашите търговци  сега са направили по-добри намаления от най- популярните азиатски.-Jolse, YS, SV.
Поради което  даже аз от омразния Cocos съм забърсала есенция и серамиден крем на TORRIDEN.След като съм сравнила цени ,разбира се.

# 443
  • Prismatica Aerie
... есенция и серамиден крем на TORRIDEN.
Страхотни продукти! Yellow Heart

# 444
  • Beyond the Frontiers
Тему е с европейски складове. Така че абсолютно се налага да се съобразяват с ЕС разпоредбите.
Аз реших да ги тествам. Поръчала съм някакви маски...основно на една фирма. Ще видим.

Иначе вече около година прилагам серумите на Ordinary/ Revox и различни корейски продукти. Добре ми действат основно Ordinary, много съм доволна от Dr. pawpaw нощния и този за очи, MEDI-PEEL Peptide Volume Tox Cream Prо, Skin1004 Madagascar Centella HYALU-CICA Water-fit Sun Serum, Missha Magic Cushion, Medi-Peel Red Lacto AHA + BHA Collagen Clear...
Имам една торба продукти, които с чисто сърце ще хвърля. Като Enough Premium Rich Gold Intensive Pro Nourishing Ampoule, FarmStay Collagen Water Full Moist Rolling Eye Serum.

# 445
  • Prismatica Aerie
Тему е с европейски складове. Така че абсолютно се налага да се съобразяват с ЕС разпоредбите.

ЕС стартира официални действия срещу Temu заради незаконни продукти

# 446
То в Европа има складове пълни с трева, дрога и оръжия..

Skin1004 много се харесва от моята кожа. Но последното ми топ откритие е TIA'M TIA’M - Snail & Azulene Water Essence.

# 447
извинявайте, ама понеже в момента съм в тоя бранш- няма такова нещо като несертифициран внос!
може да се внесе контрабанда, винаги- в това няма съмнение
но да се каже, че има складове пълни с дрога Joy
изобщо, имате ли идея как влизат продукти в ЕС, и какви документи се изискват...
ако Тему е с европейски складове ( не знаех ), то може да сте сигурни, че стоката идва с  най- подробен packing list, и сертификати, иначе няма да получи документ за освобождаване от митница

а, в линка пише за МЛМ схеми, незаконни за ЕС трикове за привличане на клиенти, и т.н.

различен прочит- " следвай парите!"
https://www.reddit.com/r/LinusTechTips/comments/1btph0k/the_trut … d_temu/?rdt=36227

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 00:41 от Mamagemelar

# 448

ЕС стартира официални действия срещу Temu заради незаконни продукти

Това го четох и в немската преса наскоро.

# 449
... есенция и серамиден крем на TORRIDEN.
Страхотни продукти! Yellow Heart
Заради тези два поста се загледах в сайта и марката, която не съм ползвала до сега.
Какво ви е мнението за тази слънцезащита? Минерална, но не оставя бял финиш по кожата. Така ли е наистина?
https://kocos.bg/Torriden-DIVE-IN-Mild-Suncream-60ml-1-2856

Общи условия

Активация на акаунт