Азиатска козметика и грим - тема 29

• 64 377
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Елегантно бяха посочени възможни проблеми при проблеми с пазаруване от китайските сайтове, какъв ви е проблема, пазарувайте си, възрастни хора сме и всеки може да направи преценка от написаното ще пазарува ли в даден сайт или не.
За да няма доверие в тези сайтове има защо, но тук говорим за друго, а и като се сетя няколко потребители от пишещите тук колко години шопинг имаме по азиатски бюти сайтове, определено сме наясно и с маркетинговите трикове.
Както и сме наясно, че и другите азиатски държави имат развити козметични фирми, просто не са толкова агресивни в рекламата и разпространението. Има тайландски козметични фирми, които си правят офис в Корея и се позиционират на пазара като корейски, спазват техните строги регулации, но и се възползват от агресивния маркетинг на корейската козметика. Например бях много изненадана преди време да разбера, че round lab e родена в Тайланд, а вече изцяло се позиционира като корейска фирма и няма и думичка за нещо друго.
Индонезийската защита, която посочих се продава  в аптеки в Индонезия, което внушава доверие у потребителя. Същото като с френските марки, които се продават по аптеките у нас с маркетинговото наименование - медицинска козметика - няма такова животно - има козметика, добавка и лекарства, но някой добър продавач го е измислил. В Инонезия в аптеките продават само индонезийска и японска козметика, едно корейче не видях.
Доверието на потребителя се гради с години, китайците много път има да изминат докато го спечелят.
Made in China  си върви с репутацията, както и китайското карго често се свързва с кофти неща.

Отворих новия хит
https://jolse.com/product/numbuzin-no1-clear-filter-sun-essence- … y/2799/display/1/
Добри първи впечатления, добра апликация, много леко тонирана и за моята склонна към зачервявания кожа изравнява тена.

mariat, поръчах я тази слънцезащита, отворих да видя за какво питаш и ми отвори прозорец 7 лв отстъпка, Grinning та не се въздържах и направих първата си поръчка от български сайт.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 09:40 от zari65

# 451
Здравейте дами,

Моля ви за съвет. Използвам Doori от години за косата си и съм много доволна. Сега искам да се възползвам от намаленията на barecare. Какво бихте ми препоръчали. Косата ми е дълга, суха, лесно се наелектризира и разхвръчава.
[/quotes
Здравейте, бих ви препоръчала Lador. Аз също съм доволна от Дори, но пробвах хидратиращите шампоан и балсам на Ладор и съм страшно доволна. Отговарям късно да се възползвате от черният петък но те често ги намалят. Харесвам има ампулите в синьо също така.

# 452
  • софия
Zari, хубав е крема, аз измазах 2 тубички мостри. Въобще, по мои наблюдения, марката е читава-имам тонер есенцията 3, глоу падчетата 5 и чудния серамиден крем с центела 2. Той май ще измести RNW Blush
Много ме забавлява тази номерация, опростява ми живота. Stuck Out Tongue Winking Eye
Искам да похваля и един  много хидратиращ тонер - yam root vegan milk toner.
P. S. За китайската козметика, си мисля, че със сигурност има и качествени лукс продукти, но  разбира се,  не на тези цени. Даже по спомен, бабушката беше споменавала такива, но не съм гледала, а и не я следя отдавна.
Не забравяйте, че преди години и японските стоки са били синоним на ниско качество. Светът се развива, вероятно и в Китай се оформя заможна класа, със съответни потребности.

# 453
нокой, никому не оспорва нищо в темата Smirk
тя продължава да е много полезна Heart - относно продуктите
аз съм казала - пазарувам от Yesstyle по ред причини
но, самата история с Тему- малко пресолена манджа, икономически са причините, но ...трябва и да се чете, каквото сте постнали..

може ли линк за yam тонера?

# 454
  • софия
Заповядай!

# 455
  • Prismatica Aerie

а, в линка пише за МЛМ схеми, незаконни за ЕС трикове за привличане на клиенти, и т.н.

Къде пише за МЛМ схеми?

Статията започва с:
"Today, the Commission has opened formal proceedings to assess whether Temu may have breached the Digital Services Act (DSA) in areas linked to the sale of illegal products[/b]...
По-надолу пише и следното:
"The systems Temu has in place to limit the sale of non-compliant products in the European Union.."

И още:

"We want to ensure that Temu is complying with the Digital Services Act. Particularly in ensuring that products sold on their platform meet EU standards and do not harm consumers. Our enforcement will guarantee a level playing field and that every platform, including Temu, fully respects the laws that keep our European market safe and fair for all."

но ...трябва и да се чете, каквото сте постнали..
Всичко чета, какво имате предвид?

# 456
Catalano,бях убедена,че добронамереният ти пост и желанието ти да споделиш нещо полезно /без да се ангажираш с мнение-просто публикуваш статия/ ще предизвика подобни коментари.Аз също не бих купила нищо от тези сайтове,ако ще и без пари да ми ги дават,евтиното излиза по-скъпо,а по-скъпо от здравето няма.

# 457

а, в линка пише за МЛМ схеми, незаконни за ЕС трикове за привличане на клиенти, и т.н.

Къде пише за МЛМ схеми?

Статията започва с:
"Today, the Commission has opened formal proceedings to assess whether Temu may have breached the Digital Services Act (DSA) in areas linked to the sale of illegal products[/b]...
По-надолу пише и следното:
"The systems Temu has in place to limit the sale of non-compliant products in the European Union.."

И още:

"We want to ensure that Temu is complying with the Digital Services Act. Particularly in ensuring that products sold on their platform meet EU standards and do not harm consumers. Our enforcement will guarantee a level playing field and that every platform, including Temu, fully respects the laws that keep our European market safe and fair for all."

но ...трябва и да се чете, каквото сте постнали..
Всичко чета, какво имате предвид?
съвсем добронамерено , не става въпрос за агитиране за купуване от Тему или други китайци
нито ,пък, опазил ме здравия разум- да поставям под въпрос,  компетентността на  доайените ...
става въпрос, за придържане към факти
Скрит текст:

# 458
  • Prismatica Aerie

става въпрос, за придържане към факти
Скрит текст:

Придържам се към факти, релевантни към съответната тема.
Подчертаното от Вас е вярно също толкова, колкото и цитатите от същия текст, в предния ми пост.

Ако се опитвате да ми кажете, че споделям подвеждаща информация, в смисъла на невярна корелация с твърдение, Ви уведомявам, че аз също съм съвсем добронамерена и ако бях споделила информация без линк - би могло да се сметне за тенденциозно и извадено от контекста съобщение.
Но цялата информация е на сайта на ЕС и всеки може да чете и да си направи изводите. Да, очевидно е, че ЕС прави разследване дали Тему не нарушава DSA, но DSA, освен всичко останало, определя специални задължения на онлайн пазарите с цел борба с онлайн продажбата на незаконни продукти.

А всъщност, аз лично безкрайно малко се интересувам какво предприема ЕС спрямо подобни платформи.
И продължавам да нямам мнение, нито желание да дискутирам. Съжалявам да споделя, че кой откъде купува продукти за лице/коса и която и да е част от анатомията си - не е моя работа, съответно е извън зоната ми на интерес.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 16:54 от Catalano

# 459
Здравейте дами!

Някоя от Вас има ли впечатления от Hyggee Soft Reset Green Cleansing Foam? Знам, че All-in-one серията има много почитатели, но не намирам отзиви за тази пяна Thinking

# 460
  • софия
Хубавици, защо сте се умълчали? Тичате вече за коледни подаръци? Няма ли нещо ново интересно, с което да сте се разхубавили?
Аз пак бих помолила за някой хубав код за SV, за да наруша дисциплината..аз BF при корейците нещо не открих,сега ме сърбят ръцете.

# 461
  • София
Хубавици, защо сте се умълчали? Тичате вече за коледни подаръци? Няма ли нещо ново интересно, с което да сте се разхубавили?
Аз пак бих помолила за някой хубав код за SV, за да наруша дисциплината..аз BF при корейците нещо не открих,сега ме сърбят ръцете.

Нищо интересно в SV, надули са стабилно цените, предполагам предколедно. Кодовете също не са интересни, поне за мен.

# 462
Нищо интересно в SV, надули са стабилно цените, предполагам предколедно. Кодовете също не са интересни, поне за мен.
същата работа и в yesstyle, но не мисля че е предпразнично а за постоянно се повишават цените ...

# 463
  • Prismatica Aerie

Аз пак бих помолила за някой хубав код за SV

Не знам дали хващат.

# 464
  • софия
Благодаря много, ще пробвам моята "любима" SV
UK Stuck Out Tongue Winking Eye.
А иначе, да, вдигнали са доста  цените всички,  Jolse също.
Ще започня да  наглеждам аз и  бг  фирми за конкретни продукти. Ясно, че изборът е несравним, но ми се струва, че стават по-адекватни. Поне по BF така ми се стори, корейците не се престараха Blush

Общи условия

Активация на акаунт