Азиатска козметика и грим - тема 29

• 63 173
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
E, мили мои, аз нали дуднах  как рускоговорящите ги бъркат и с кефир и с зелен чай и с тонери!? Та от кефир до кисело мляко е половин мисъл разстояние за мен, то ако не модифицирам нещо по  рецепта или препоръка няма да съм аз!

Перлената я смесих 50:50 с алгинатната + 2 лъжици кисело мляко.

PS Писмено се заричам 2025 да я посветя на доизразходване на чутовните си запаси от продукт и на инновативни и нестандартни комбинации от гореспоменатите запаси Wink

# 556
LaughingLaughingLaughing Агенче не си сама! Защото не си пробвала моят бъркоч алгинална, с перлен прах, кисело мляко, мед и мая. Всички сме по малко crazy 🤪

# 557
Момичета доволни ли сте от Corsx? Почистващо олио и гел/пяна като 2- ра стъпка с комбинирана кожа съм.
Досега използвах на Anua олиото и пяната, но се чудя дали да не пробвам на Corsx.

# 558
Да, аз съм доволна от тези продукти. Със същата тип кожа съм. Но аз постоянно опитвам нови продукти на различни марки, макар че за момента съм повече от доволна от Anua. Но трябва да пробваш.

# 559
Да, аз съм доволна от тези продукти. Със същата тип кожа съм. Но аз постоянно опитвам нови продукти на различни марки, макар че за момента съм повече от доволна от Anua. Но трябва да пробваш.
Кои точно на Corsx използваш?

# 560
COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser
COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask
COSRX The 6 Peptide Skin Booster Serum 150ml
COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner
COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence 100ml
COSRX The Retinol 0.5 Oil 20ml
COSRX BHA Blackhead Power Liquid
Ползвам ги в комбинация с различни други марки като част от утринна/вечерна рутина.
Но пак да повторя, че всичко е до кожа и трябва да се пробва.

# 561
  • софия
Доставиха ми перления прах, че любопитството не мори, а мъчи! Сега съм омазана със китайски перли, корейски алгинати и домашното кисело мляко на мъжа ми, а довечера е фирменото пари и ако няма припаднали при вида на моята блестяща кожа ще го пиша фал Wink
Е пишем ли го фал или напротив? Blush
Хайде, натрупай впечатления и дай компетентно мнение, моля!
Макар, че аз не си играя с Amazon, ще го търся от някъде, ако кажеш, че си заслужава.

# 562
Grinning тез азиатци, няма грам почивка да дадат, все нещо ново ще измислят, което трябва да се пробва.

След половин опаковка на Iope ретинола нямам никакво засушаване и зачервяване. За бръчките много ефект още не виждам, но добре ми понася крема.

# 563
Зари и аз отдавна съм им хвърлила око, но трябва да ми понамалеят малко наличните количества натрупана козметика WinkSmiley

# 564
  • Prismatica Aerie
Olive Young Awards 2024
Trends:
Скрит текст:

Aко случайно е останал още някой, който не знае какво е Olive Young - това е водеща верига магазини за козметика, здравословни продукти и храни, хранителни добавки и др., базиран в Южна Корея.
Обектите са 1339 (към 2023г.) и категорично доминират пазара за козметика.
Olive Young генерира 2,8 млрд.USD (3861,2 млрд .KRW) през 2023 г., което е с 40% повече спрямо 2022 г.
Към края на ноември всяка година се обявяват „Olive Young Awards“, за да се отличат най-продаваните продукти за годината.
 Резултатите за 2024 г. се основават на повече от 150 милиона покупки, от юли 2023 г. до юни 2024 г.
Тези награди са високо ценени в индустрията, защото се основават на реални покупки,  давайки автентичен поглед върху най-новите тенденции в K-beauty.

Собствени марки на OY:
Грим:
 Elle girl, WAKEMAKE, Colorgram.
Бяла козметика:
 Plant country, Bio Heal boH, Round A'Round, Dream Works Beauty Collection, Bring Green
Впрочем, Bring Green и WakeMake  ще пуснат продукти в партньорство със S2 „Squid Game“(би трябвало да започне на 26.12. по Netflix, ако някой се интересува).

HwaHae Beauty Awards 2024
HwaHae е популярно корейско мобилно приложение, което помага на потребителите да оценят и изберат всякакви козметични продукти въз основа на техните съставки и потребителски отзиви. Бюти платформата е с 13 млн. изтегляния и 11 млн. регистрирани потребители.
От ноември 2024 г. HwaHae стартира английска версия на уебсайт, известен като HwaHae Global Web. Предлага функции като класация на продукти, автентични потребителски отзиви, базирани на AI персонализирани препоръки и подробна информация за съставките - всичко на английски език. Но, мобилното приложение HwaHae остава основно на корейски и към момента няма налична официална английска версия.

Още годишни награди за козметични продукти:
Glowpick Beauty Awards 2024
Powder Room Beauty Awards 2024

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 18:37 от Catalano

# 565
Попаднах на тези ампули, почти същото като ридъл шотовете, четох някакви отзиви, ново е и явно затова повечето е в духа - супер. Притесняват ме киселините, като цяло не ми действат добре. В ридъл шотовете не съм чела детайлно съставките, но мисля че нямаше киселини. Та както ги натоварих в кошницата и изпаднах в чуденка дали да ги взимам.Това действие тип лек микронидлинг в съчетание с киселини дали ще ми понесе.

# 566
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Попаднах на тези ампули, почти същото като ридъл шотовете, четох някакви отзиви, ново е и явно затова повечето е в духа - супер. Притесняват ме киселините, като цяло не ми действат добре. В ридъл шотовете не съм чела детайлно съставките, но мисля че нямаше киселини. Та както ги натоварих в кошницата и изпаднах в чуденка дали да ги взимам.Това действие тип лек микронидлинг в съчетание с киселини дали ще ми понесе.

Имах я тази ампула, подарък от YS и едва сега осъзнавам, че съм я забравила при едно пътуване, неотворена.
Зари, киселините са в нищожен %, имам предвид пренебрежим.
Освен това BHA e Betaine Salicylate, което е много деликатна алтернатива и за да работи изобщо са ѝ нужни концентрации от поне 4%, а тук са от порядъка на 0.000... Simple Smile Цитрусова киселина на предпоследно място е по-скоро регулатор на pH, отколкото ексфолиант. PHA е глюконолактон, който е подходящ дори за най-чувствителните кожи, а като последна съставка едва ли прави нещо.
По-интересното тук са екзозомите, в случая лакто-екзозоми, извлечени от Lactobacillus.

# 567
  • Germany
Я да се посмеете предпразнично с мен. Отскоро си правя масаж с Гуа ша (ще питате има ли ефект - не няма, но да кажем, че вярвам в процеса😉). Та отивам вчера да пазарувам, едни големи опашки по касите и решавам, че ще мина на тези на самообслужване. Маркирам си прилежно нещата и вадя карта да плащам, и хоп на екрана ми изписва: Контрол на възрастта😳. Да чакам оператор. Мисля си: вярно че по-млада изглеждам ( не е вярно), но чак пък да ме смята този терминал за под 18… Тази Гуа ша явно чудеса прави 😆 Доказах се, тръгнах си и чак навън се усетих, че взех бутилка вино и не е до външност работата.
Поръчах си много любопитен продукт, поне досега не съм ползвала такъв - KNOURS Your Only Foam Toning Essence. Не ми е позната марката, доколкото разбирам е на корейка, но се произвежда в САЩ. От айхърб го поръчах, ще споделя отзиви, като го пробвам.

# 568
Някой ползвал ли е желето на Medicube?
Ако да,доволни ли сте

# 569
Аз го ползвам от около 2 седмици, не е нещо уау. Хидратира средно за моята смесена кожа. Мирише много приятно, знам, че това не е задължителен плюс за повечето, но на мен не ми пречи😃 Бих искала да пробвам маската от същата линия.

Общи условия

Активация на акаунт